Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky máte některá zkušenost kdy se tvoří mateřské mléko?jsem v 6měsíci těhu a gynekoložka mi doporučila si masírovat bradavky bepanthenem…a dnes ráno mi z prsů vytýkala taková tekutina…né moc fakt jen malinko.....poradte mi prosím děkuji… ![]()
Ahoj, tak mě vytékalo cosi cca taky od 6m těh. A hned po porodu (císařem) malej pil mlíčko a řekli mi, že už jsem ho musela mít udělaný z těhu…Ze začátku mi to taky vytékalo (průhledné mlezivo) jen malinko, ke konci těhu jsem měla v noci i promáčené pyžamo…
Takže je to dobrá známka toho, že se UŽ tvoří první mlíčko (mlezivo)
teereka píše:
Ahoj, tak mě vytékalo cosi cca taky od 6m těh. A hned po porodu (císařem) malej pil mlíčko a řekli mi, že už jsem ho musela mít udělaný z těhu…Ze začátku mi to taky vytékalo (průhledné mlezivo) jen malinko, ke konci těhu jsem měla v noci i promáčené pyžamo…Takže je to dobrá známka toho, že se UŽ tvoří první mlíčko (mlezivo)
tak to jsem ráda…ani nevíš jak si mě potěšila…děkuji mocinky moc.....
![]()
Mě teče mlezivo taky už asi od šestého měsíce.Ted už musím nosit vložky do podprsenky.Je to normální.
Ahoj taky se pridavam,mlezivo mi teklo kolem 6.mesice,ale par kapek,nic moc,ani ne kazdy den.Ted jsem 7.mesic po porodu a mleka mam stale dost
.
pupííííček píše:
ahojky máte některá zkušenost kdy se tvoří mateřské mléko?jsem v 6měsíci těhu a gynekoložka mi doporučila si masírovat bradavky bepanthenem…a dnes ráno mi z prsů vytýkala taková tekutina…né moc fakt jen malinko.....poradte mi prosím děkuji…
Jak píšou holky, je to úplně normální. Akorát mě zarazilo, že ti doktorka doporučila masírovat si bradavky už takhle brzy. Nám na předporodním kurzu říkali ať s tím začneme tak 3týdny před porodem, protože stimulace bradavek by mohla vyvolat předčasný porod. Tak jsem z toho blázen ![]()
Helo, zrovinka o tom chci psát
.
pupííííčku, masáž bradavek stimuluje dělohu k činnosti a klidně by sis v krajním případě mohla vyvolat porod. Doktorka ti poradila pěknou blbost!!!
a tekutina vytékající nevadí, to je normální…
Opravdu bys mohla porodit, když si budeš bradavky masírovat. U každé je to jiné. Mě se dělalo při prvním těhu mlezivo hned v prvním měsíci. Ted při druhém až v 7 měsíci. Mojí kamarádce vůbec, až porodila.
Jjj přesně tak jak píšou holky,stimulovat by se nemělo,já to začala dělat asi ve 38tt a ve 38+5tt jsme porodila,nevím zda to bylou tou stimulaci,ale určo to napomohlo…
A jinak mě mlezivo vytékalo a to jsme ani nevěděla,že jsme těhu…
Ahoj mě také vytékala taková bělavá těkutina nevím už přesně ale začlo to někdy kolem 5-6 měsíce
Jo presne tak,masirovat bradavky mi bylo doporuceno,az kdyz jsem chtela rodit.
tak ted nevím koho poslouchat.-.......no beztak asivymením doktorku…sice budeu dojiždět ale budu mít jistotu že mi neporadí špatně…je to primářka=) ![]()
Tak mě mlazivo teče tak od 7 mesice.Ale mliko se tvoři tak třeti až patej den po porodu aspon ja to tak mela u prvniho tehu.
Ahojky mě se mazivo nebo jak se řiká te pruhledne vodičce dělá už ted a to jsem v 15 týden přijde mi to dost brzo u prvního dítka se mi začalo dělat až přelom 6-7 měsíc mám akrát strach aby mi nestvrdo máte někdo nějakou skušenost ? ![]()