Názor/zkušenost - solárium v těhu?

dalmatinka2004
11.5.10 08:53

Názor/zkušenost - solárium v těhu?

Hezký den,

zajímalo by mne, jaký názor máte na chození do solária během těhu… Já jsem dřív chodila jednou za čas ohřát kosti do solárka - pomáhalo mi to na mou problematickou pleť. Když jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem toho nechala, ale po cca 3 měsících už vypadám jako zombie, pleť samý pupínek a jizvičku. Říkám si, že zdravé miminko mi za to stojí, ale přeci jen - vadilo by moc, kdybch jednou za čas zašla na „léčebnou kůru“, kvůli pleti? Nebo to mám radši vydržet? :oops:
Děkuji za názory, popř. zkušenosti… :srdce:
 Katka*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
308
11.5.10 09:02

Dalmatinko,
já bych do toho rozhodně nešla. I když jsem nenašla žádné studie nebo výzkumy, které by potvrdily, že solárko může mimču uškodit, riskovat bych to nechtěla. Co třeba zkusit samoopalovací kremy? Ale na to ti řeknou jiné těhulky, že je to zase chemie.
Tady je názor jednoho dr.:
Dobrý den, vynechat je ho potřeba určitě v I.trimestru, UV záření ( složka B a C ) je teratogenní,čili může navodit vývoj vrozených vad !. Pak již není nutné se omezovat,ale je pravdou, že různými autoritami nade mnou není doporučováno ani poté - uvádí se riziko přehřátí organismu,následně tedy kolapsových stavů ke kterým mají těhotné mnohem blíž,než netěhotné. Každý si to tedy musí přehodnotit sám.K ovlivnění vývoje plodu ale po ukončení I.trimestru ( po 12.týdnu ) by již nemělo dojít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
11.5.10 09:05

JJ, samoopalovací krémy obsahují nějakou složku, která je škodlivá a může se dostat kůží do placenty a to bych taky neriskovala… přehřátí se nebojím, chodím jen na slabé solárko na pár minut, takže se nestihnu vůbec zpotit nebo tak… Ale jsem posera, takže to asi nechám být. :think:

• Citovat
  • Upravit
2431
11.5.10 09:07

Ahoj tak to tu chvilku vydrž.Já bych do něj teda fakt nešla.Promin,ale ani by mě to nenapadlo tam jít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17058
11.5.10 09:08

Ahoj, tak já bych to těch 9 měsíců určitě vydržela,není to tak dlouhá doba a jistota,že miminko je zdravé je na celý život.Spíš si pravidelně zajdi na kvalitní kosmetické ošetření.Já bych to neriskovala,solarko není určitě nic zdravého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
11.5.10 09:08

Já jsem s tím taky proto hned sekla, ale posledních pár dní, když se vidím, tak mne napadlo, jak to vlastně s tím opalováním je… dr. mi nic neřekl, ale je fakt, že jsem se neptala… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
469
11.5.10 09:23

Mimo jine co uz bylo uvedeno vyse-v tehu diky hormonum hrozi, ze se ti po opalovani udelaji hnede fleky (a to i pri opalovani na slunku!), pak dost dlouho trva, nez se jich zbavis :roll: Nemusi to byt zrovna tvuj pripad, ale nepokousela bych to zbytecne-i zombie muzou mit krasna a zdrava miminka, o to jde ne? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
11.5.10 09:32

Ahoj, já jsem se bez solárka taky obešla. Dříve jsem chodila každý týden. I když vím, že to rozhodně není zdravé :oops:
Ale jakmile jsem otěhotněla, měla jsem jiné starosti a úplně jsem solárko vypustila. Párkrát mě sice napadlo, jak to vlastně během těhotenství se solárkem je, ale jak píšeš, jsem taky srab. Nešla jsem, i přesto, že taky vypadám jak zombie, zkrátka bílá jak stěna.

Během těhu jsem se tedy nechala párkrát zlákat na sluníčko, ale ani jsem se nevydržela dlouho opalovat, po minutách jsem utíkala do stínu. A pak od toho 7 měsíce jsem se sluníčku vyloženě výhybala, dělalo se mi z tepla zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
11.5.10 09:34

Jo a teď po porodu jsem taky ještě nebyla. Žádné názory ani studie jsem tedy nečetla a nevyhledávala, ale prostě počkám až přestanu kojit.
Možná trpím paranoiou a přeháním to, ale jakési podvědomé hlasy mě od toho zrazují. 8-) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
11.5.10 09:54

Děkuji! Taky je mi zle na sluníčku - už teď. Utíkám do stínu a nosím raději i delší rukáv… a to jsem vyloženě sluníčkový typ, který se normálně vydrží smažit hodiny. :nevim: Tělo si prostě řekne, že? :wink: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
15674
11.5.10 09:56

Ahoj. Já nevěřím tomu, že solárka nejsou škodlivá ani mimo těhotenství, takže já bych jako těhotná rozhodně nešla.

Samoopalovací krémy se nedoporučují kvůli tomu, že obsahují vitamín D, a jeho nadbytek může plodu škodit (a jestli se z kůže k plodu může dostat není jisté, tak proto se nedoporučuje). Já jsem teda před svou svatbou samoopalovací krém použila, protože mě nenapadlo, že mi mohl vadit.

Otázka je, jestli by ti solárko pomohlo - já byla těhotná třikrát, poprvé se mi pleť rapidně zlepšila, podruhé rapidně zhoršila a potřetí jsem žádné velké změny nepocítila (samozřejmě ve všech případech bez solárka). Takže to tvoje zhoršení nemusí být jen proto, že nechodíš do solárka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dalmatinka2004
11.5.10 10:28

hkac máš asi pravdu - nemusí to být tím, jen mne tak napadlo, jestli by mi to nepomohlo. :oops: Je mi jasný, že solária nejsou nijak zdravá - taky to nepřeháním . opaluju se snadno a stačí mi tak málo a jsem lehce snědá. Zjistila jsem, že když si sem tam zajdu na solárko, tak pak nemám problém se sluníčkem - nepamatuji si, že bych se někdy nějak výrazně spálila… Ale určitě nechci riskovat a navíc ty hnědý fleky na obličeji, co údajně hrozí, ty mi za to taky nestojí… 8-)

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
11.5.10 10:30

Asi to nekdo uz psal, ale problem je ten, ze po opalovani se delaj v tehotenstvi fleky. Co treba jenom solarko na oblicej, jestli to existuje? Samoopalovaci kremy ti asi na problemy s kuzi nepomuzou, navic fleky budou delat taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
11.5.10 10:33

já bych do solária vůbec nešla. silně pochybuju o jejich kvalitě (obecně), po zveřejnění některých inspekcí COI apod. takže já bych to raději vydržela vůbec bez.

navíc, pokud píšeš, že ti vadí teplo, poslouchala bych své tělo, a nešla.

pleť může být zhoršená i těhotenstvím. někomu se zlepší a někomu naopak velmi zhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
11.5.10 11:52

já bych do solárka nešla normálně natož v těhu.

A s flekama na kůži maj holky pravdu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky