Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kouřila jsem cca asi 7 let a k tomu aby přestala mi stačila představa, co tím miminku způsobuji a jak se musí chudáček dusit, když mu tam pouštím takové hnusy
Nehledě na to, že může mít astma, můžu předčasně porodit atd. Po týdnu mi cigarety začaly smrdět a stejně mi je zle, takže na cigarety ani nemyslím ![]()
Každému se osvědčuje něco jiného.
Jestli chceš opravdu nekouřit, tak nekuř. Vyhoď teď hned krabičku, co máš po ruce (případně všechny co máš), další nekupuj. Prolistuj si na netu všemožné odkazy, kde se píše o tom, co všechno může kouření v těhotenství způsobit - nebudu ti to tady vypisovat, jsou to i hodně ošklivé věci. Mysli na svoje dítě, kterému tím kouřením moc moc ubližuješ.
Věřím, že to dokážeš, protože nad tím přemýšlíš a snažíš se o něco …
Já kouřila jako ty, přestala jsem den poté, co jsem těhotenství zjistila. (Nadvakrát, ráno letěla krabička do koše, odpoledne jsem ji z něj tahala, večer letěl zbytek cigaret do záchodu
. Opravdu doporučuji usilovné studium následků kouření u těhotných, to zabírá dost.)
kouřila jsi opravdu hodně a je vidět, že přestat chceš, ale sama to asi nezvládneš..já bych doporučila linku na odvykání kouření, kde by ti mohli poradit nějakou pro tebe dostupnou poradnu, kde ti poradí odborník. josu i léky, které ale nevím, zda se smí v těhot., ale jde to s nimi a vůlí lépe. zkusím od muže zjistit podrobnosti, včetně tel. čísla (na netu jem našla něco, ale není to ono, co jsemm chtěla). poradit by ti měl i tvůj gynekolog.
samozřejmě, jsou žvýkačky, náplasti atd., ale já bych šla cestou odborné pomoci..
držím ti palce,kvůi tobě i miminku.
ahoj díky moc za pomoc a proč zakládám dvě? No já se omlouvám ale založila jsem ji s chybou v názvu a už to nešlo vrátit tak nevím jak dál omlouvám se ale s těmito věcmi nemám vůbec žádné zkušenosti
Já přestávala v 1.těhotenství, taky jsem byla silný kuřák, taky mi to trvalo pár týdnů,ale jde to. Začlo mi to smrdět, pak taky pomohlo přečíst si, co tím mimču způsobuji a hlavní a důležité je, že člověk může mlsat. Protože toho se přece každá kuřačka bojí, že ji chytne žravost, když nebude kouřit, ale v těhu to vůbec nevadí, takže je lepší si nakoupit dobroty a na kouření se vykašlat ![]()
já byla dost silný kuřák, ale přestala jsem ze dne na den, chybělo mi to šíííííleně, ale pomyšlení, co to dělá s mimčem, zrovna jsem viděla na netu nějaký spot o tom jak si dá máma práska a jak to jde krví či čím vším do těla mimča, no bylo to nechutný…to byl jeden důvod a druhý byl, že na mě všichni koukali že já těhu a chci si zapálit, tak mi to i pak přišlo blbý takže fakt ze dne na den, chce to silnou vůli, ale s pomocí manžela a přáním mít zdravé dítě jsem to zvládla… po kojení jsem opět bohužel začala, ale né v takové míře, mnohem míň…nicméně jsme začali plánovat dalšího prcka a to už jsem si sama řekla, že s tím přestanu, dala jsem si termín k poslednímu dni v měsíci a prostě jsem dokouřila krabičku a další měsíc jsem si ji nekoupila, a začali jsme se snažit na mimi…teď stále ještě kojím, doufám že do toho zas nespadnu, šíleně lítají peníze za to, ale myslím že to přestat jde, samozřejmě záleží jakou kdo má vůli, tak hodně zdaru.
Ahoj
Ja jsem kourila taky a co vim, tak prestat hned je horsi nez postupne. Precijen stres a nervozita miminku take zrovna neprospivaji. Ja to na zacatku hodne omezila a pak si vzdycky nasla cinnost,abych nemela potrebu si jit zapalit
a ted nekourim vubec a vubec mi to nechybi ![]()
Ahojky já ti také asi úplně neporadím každá to máme jinak. Já jsem první týden po potvrzení těhotenství utlumila kouření na 2 denně a po týdnu jsem s tím sekla úplně. Bylo to kupodivu lepší na začátku, chuť jsem neměla, ale postupem času mám občas chuť. Ovšem tak blbá, abych zase začala UŽ nikdy nebudu. Nekouřím asi 3 měsíce už to ani nepočítám ![]()
No já sice nekouřím, ale naši kouřili. Taťka přestal když zjistil že je mamča těhu. Mamka v těhu nekouřila vůbec ani když čekala mě ani když čekala bráchu. Bohužel v mezidobí opět začla. Ale oba mí rodičové přestali tak, že típli cigáro a řekli už nekouřím. Prostě z minuty na minutu. Jak říkám, nejsem kuřák, tak ani n evím, jaké to je být závislá. Ale i takto to jde.
Já jsem típla cigaretu, jakmile jsem zjistila, že jsem těhu. Nebyl s tím problém. Mám v sobě zakódováno, že nebudu ničit život toho miminka, když už ho ničím sobě. I jedna cigareta za celý den v těhotenství je špatně. Jsem v tomto dosti zásaditá. Nechápu matky, které kouří a hrdě si nosí před sebou pupík. To bych jim s prominutím urazila to cigáro od huby. Předpokládám, že se tu někdo ohradí, že když to jinak nejde…ale ono to jde!!! ![]()
Opravdu fungující rady jak přestat s kouřením jsou v květnovém vydání „PROBUĎTE SE!“ , zde je odkaz: http://www.jw.org/index.html?…
Dá se to stáhnout a poslechnout jednotlivé články, opravdu se tento problém DÁ ZVLÁDNOUT!!! jsou tu moc hezké PRAKTICKÉ rady!!!! Hodně štěstí!!!
Z toho Tvého odkazu je mi opravdu zle! Tam hledat rady ohledně přestání kouření nikdo nebude. ![]()
Anonymní píše:
Opravdu fungující rady jak přestat s kouřením jsou v květnovém vydání „PROBUĎTE SE!“ , zde je odkaz: http://www.jw.org/index.html?…Dá se to stáhnout a poslechnout jednotlivé články, opravdu se tento problém DÁ ZVLÁDNOUT!!! jsou tu moc hezké PRAKTICKÉ rady!!!! Hodně štěstí!!!
A jéje, Svědci Jehovovi, no tak to tu chybělo…
.
Nová doba, postávání na chodníku už dneska asi není „in“ a nenese ovoce, co?
*Ahoj holky
potřebovala bych od Vás poradit. Byla sem silný kuřák, teď sem ve 13tt sice sem to z krabičky a pul denně
omezila na 8 ale pořad je to moc a proto bych se chtěla zeptat jestli máte někdo tuto zkušenost a ně**jakou osvědčenou *'' odvykačku '' Budu ráda za jakykoli názor
Dlouho sem přemyšlela jestli tuhle sekci založit ale nakonec sem se rozhodla