Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda.li existuje nejake specialni utz vyšetření, kromě 3D?? Náš prcek nechce ukázat, zda-li je chlapecek nebo holčička:)) A já jsem už nedočkavá:))
A muj pan doktor je sice dobrý, ale pochopení pro tyhle veci moc nemá ![]()
Podle plodovky to jde poznat na 100%,ale tam jdeš jen když ti špatně vyjdou testy,ale neboj ono se mrně určitě už brzy ukáže ![]()
Myslím,že asi speciální utz na to pohlaví není,asi musíš holt vydržet,jestli se prcek ukáže:-)
Ale uplně ti rozumím,že jsi nedočkavá.Já u prvního pohlaví vědět nechtěla,takže až po porodu,zato teď u druhého jsem byla zvědavá už od začátku a potvůrka se nechtěl vůbec ukázat,až minule (25tt) se na nás krásně rozcapil
![]()
Jejda, to bych nechtela, plodovka je prý hodně nepříjemný vyšetření a já jsem ráda, že mi triple vyšly dobře…to já bych i počkala,když mně pan doktor dělá utz jednou za 6 týdnů:( To mě moc nebaví, čekat zase 2 měsíce://
To chápu,je to vždycky doba..Mě dělá teda na každé kontrole,teď mam po 5ti týdnech,ale taky mě to čekání nebaví…Už aby byl srpen a prcek u mě ![]()
Tak já jsem 20+4, na velkým utz jsem byla minulý týden a tam mi řekl, že mimičo stojí na hlavě a ještě nahrbený, tak že pohlaví neudělá, že by to mohla být holčička,ale růžový oblečky jako vážně kupovat nemám, že tam vidí pouze nějakou čárku, což by mohlo být spojení stydkých kostí, ale taky je to tam oteklý, jak u pindíka, tak já nevim a další utz až za 6 týdnů?? Je to trýznitel:D
V srpnu, joo??:) Tak já v září a už jsem nedočkavá, ale bojim se, upřímně, jsem tady po dlouhý době, když jsem tu byla naposledy, četla jsem články o porodech odostatních maminek a ty komentáře mi přišly hrozně děsivý, nehledě na to, že pak jsem se dočetla, že jsou znovu těhotné, tak kdyz to bylo na umření, jak tam popisujou,proč si pořizují druhý, když to bylo tak hrozný:(( Mě to docela znechutilo, vim, že to není nic příjemnýho, ale některé komentáře mi přišly, že se v nich maminky hodně vyžívaly
![]()
No u nás to bylo takhle ,ve 13tt spíš chlapeček,17tt spíš holčička,20tt spíš holčička ,ale říkal že to je jenom tip a to mi to nechtěl říct radši vůbec,když to nešlo moc vidět,ale já ho ukecávala:D No a teď mi už rovnou hlásil,že stopro až po porodu,ale že je to krásně vidět - chlapeček:)Tak snad si to zase prcek nerozmyslí
![]()
No já měla první porod docela v pohodě,tak doufám že to tak bude i teď:) Musím říct ,že prve jsem se bála teda o dost víc,ale nakonec jsem byla příjemně překvapená,dokonce jsme se u toho i nasmáli
Teď mam spíš strach,aby nenastaly nějaký komplikace nebo abych nenarazila na nějaký nepříjemný doktory…
No tak doufám, že to budu mít taky v pohodě…:D Tak já nevim, už bych to chtela vedet:)) Nevim, co mám nakupovat, navíc, já byla 110% přesvědčená, že to bude kluk a pan doktor v tom vidí spíš holčičku…no uvidíme:D
Nám se Majda ukazovala vždycky, pokaždé dr. jistě tvrdila, že je to holka. =) Ale žádné speciální vyšetření na to určitě nebude a v pozdějším stádiu těhotenství je tam miminko čím dál víc namačkané a nejde to vidět…
Tak třeba budete mít překvápko=) Vždyť to je taky hezké (a co jiného zbyde, než čekat na porod, že
)
A nad porodem moc nepřemýšlej, já jsem taky pročetla všechny porodní příběhy a byla připravená na nejhorší - a ono to nebylo vůbec nic hrozného, jasně že to bolelo a ke konci už fakt hodně, ale ten pocit, když se malá narodila byl neskutečně báječný a těším se, až to budu moct zažít znova ![]()
Když se budeš nějak bát a „blokovat“ si tím průběh porodu a tak, moc si nepomůžeš - porodit stejně musíš a jen budeš zbytečně ve stresu=)
Ahoj, ja te uplne chapu, ja jsem tentokrat take hodne nedockava. V prvnim tehotenstvi jsem to take chtela vedet, ale ted uz nemuzu vydrzet. Mela jsem jeden UZ ve 13. tydnu, tam bylo mimi moc male. Druhy a posledni UZ mam ve 20. tydnu, jestli se mimi neukaze, tak se zblaznim
. Potrebuju vedet, jestli mam dokupovat holcici hadriky
. Ja myslim, ze nam nezbyva nic jineho, nez doufat, ze se mimi natoci.
A s tim porodem, presne jak pise Pipet. Neboj se a neblokuj se. Ja teda mela prvni porod tezky (57 hodin), ale zvladli jsme to. Kdyzbych ti to popisovala, tak to nezni moc hezky, ale druhy den po porodu, jsem vedela, ze se nebudu bat rodit znova. Naopak, asi diky tomu, ze jsem nakonec porodila normalne, mam pocit dobre vykonane prace, jsem na sebe hrda a tesim se na dalsi (doufam, ze lehci
). Preju ti, at poznas ten samy pocit ![]()
teda plně chápu tu nedočkavost, ale určitě bych podle vyšetření z ultrazvuku nenakupovala modré nebo růžové
lepší jsou neutrální barvy a pak dokoupit po narození. nám se to vyplatilo s Klárkou. sice u ní jms eto věděli od poloviny těhu, že to bude holka a na každém UTZ potvrzené, ale stejně jsem měla nakoupeno v neutrálních barvách. teď se to hodí, protože to vypadá, že druhé bude kluk, takže aspoň mám startovací výbavu. ještě si holky hodně chválí 4D ultrazvuk, že je na něm vše hezky vidět. ale pokud se nebude chtít mimčo ukázat, tak se stejně neukáže
občas nás ty drobci potrápí už v bříšku.
Vím, že každý porod je jiný a kdyby to bylo tak horzný, tak vymřeme…čekám, že to bude bolet, jen když si vzpomenu na svoje menstruační bolesti a to nic není:)) tak ty jsou občas vtipný:))..ale zase na druhou stranu, vim, že je to k tomu nutný
Nejsem přece ušmudlanej chlap:)) To vyrdžim
![]()
Tak asi budu čekat a nic jinýho mi nezbyde,nooo:D Uvidíme..je mi jedno, jestli to bude holčička nebo chlapeček, spíš že jsem přesvědčená o tom, že to bude chlapeček, tak by mě asi mrzelo, že jsem to nepoznala ![]()