Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vždyť, když se objednáš hned na začátek června, tak budeš tak v 6tt, což rozhodně není pozdě. Já šla schválně později, abych už viděla
Podle poslední MS jsem byla v 8tt.
Nesmutni - já jsem šla k dr. taky až za měsíc po tom, co jsemnašla //… Sestřička mi řekla, že pokud je to chtěné těhu a nemám žádné potíže, že to bohatě stačí a stačilo - už jsem viděla
a tlouklo jako o život.
Byla jsem v té době v 7tt a moc hezký zážitek. Když půjdeš moc brzo, tak
nejspíš neuvidíš a budeš se zbytečně nervovat a běhat k dr. ob den… je to zbytečný stres. Všechno bude OK! Neboj!! Jo a průkazku jsem taky dostala až na další kontrole - to jsem byla ve 12 tt. Papa a hezké těhu bez stresu! ![]()
Jak dlouhý máš cyklus? To se mi zdá divné-poslední MS 26.dubna a dnes 11.května už máš týden zpoždění.
Holky já jsem se spletla!! to jsem ale střevo, poslední menstruaci jsem měla 10. dubna, ne 26. Takže mám týden zpoždění, cyklus mám 25, max. 26 dní. Proto mi to přijde pozdě. Akorát teď nevím jak je to s těma týdnama, já myslela co jsem četla, že první týden těhotenství se počítá vlastně od prvního dne poslední menstruace, což je tedy u mě od 10.dubna, proto mi to přijde v červnu docela pozdě.
Leni, pokud budeš bez potíží, tak klidně vydrž do toho června. Kdyby se ti něco nezdálo, tak radši upaluj k dr.
Je sice těžké tak dlouho čekat, ale pak to bude stát za to, uvidíš ![]()
Už jsem si ty počty nějak dala dohromady a máte pravdu, vlastně to vychází:o)
Já vim, jen jsem si myslela že dostanu nějaký informace třeba o výživě a tak, i když toho je stejně plnej internet nebo že mi třeba předepíše tu kyselinu listovou, tak si jí asi budu muset koupit ![]()
Ahoj,já byla dnes na druhé prohlídce.Jsem 1O.týden.Dostala jsem i těhotenskou průkazku.Když jsem byla v 5.týdnu říkala že je ještě brzy.A dneska bylo krásné miminko vidět ![]()
Časově Ti to vychází právě že úplně výborně, listovku si kup sama, je volně prodejná a co se týče výživy… ono se tomu sice říká „poradna“, ale mně tam např. nikdy nic neporadili
, máš internet
(bez něj bych snad ani těhotná být nechtěla
- spíš než výživu teď ale myslím všemožná vyšetření a screeningy).
V pohodě, já byla při prvním těhu poprvé snad ještě později, stejně se tam toho dřív moc nedovíš… vychází Ti to akorát.
Já to mám trochu komplikované byla jsem na ult. hned jak jsem to zjistila 4+3 nic nebylo vidět a ještě ke všemu nízká sliznice. Hcg bylo 902 takže tvrdili, že je to mimoděložní. Nervy na dranc. Za pár dní už v děloze bylo něco vidět, tak jsem si oddechla. V úterý jsem zašpinila tak Dr. chtěl abych hned dorazila a na ult. vidět gestační váček se žloutkovým Přesto mě pozvali hned v pátek (dnes) na kontrolu jsem asi 5+5 a ult. je stejný jako v to úterý - neí tam ještě vidět embryo. Jsou to sice jen 3 dny, ale přesto dr. říkala, že by to mělo už trochu poskočit???? takže nervy šílené. Pokud to jde běž až opravdu kolem 7-8tt. Mě hlídají protože mám nějaké komplikace s otěhotněním a s těhu.
Liduš - v tom 5 týdnu bylo už vidět embryo????
ja sla taky par dni po tom,co jsem se to dozvedela, ale jen proto, ze doktor mel jet na dovolenou, bylo brzo, trosku sem spinila, tak me hned poslali do nemocnice s podezrenim na mimodelozni, tyden jsem tam lezela,pak slo aspon neco malinkyho videt, tak me pustili domu, ale stejne mi jeste dali neschopenku… takze cim driv, tim vic maji doktori pochybnosti a budou se snazit nic nepodcenit.. no ja bych prite klidne pockala ![]()
Krišpína-V 5.týdnu byl vidět jen gestační váček.Ale pak mimi vyrosttlo rychle a vše je v pořádku,taky jsem se bála,když tam nebylo ![]()
Ahojky, prosím ještě o radu. Poslední MS jsem měla 26. dubna, nyní mám týden zpoždění a oba testy pozitivní. Volala jsem si k doktorce a řekla mi (recepční), že je květen plnej, ať si zavolám a objednám se až na červen (počítám tak v půlce června), že je teď stejně ještě brzy pokud je vše v pořádku. Všichni tady píšou že poprvé k doktorce až tak v 7, 8, 10 týdnu, ale ten červen už mi přijde docela pozdě. Co si o tom myslíte?