Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, poraďte mi prosím, jsem ve 13tt a četla jsem že bych už měla přibírat - zatím půl kila týdně.. ale já jsem od minulého týdne 2kila zhubla.. Přitom nemám ani fyz.aktivitu, jsem pořád doma a odpočívám a cpu se.. Tak PROČ??
Jsem z toho nešťastná, nevím jestli s tím mám jít hned za doktorem nebo vyčkat.. Od kdy jste začaly přibírat vy?
Co já bych za to dala!!!
Nebooooj… je to prý hodně individuální a tak se můžeu stát, že přibírat začneš až o nějaký týden později. Hned bych s tebou měnila. Jen jsem přestala „skákat“ - jsem instruktorka jumpingu - tak jsem přibrala hned 2 kg. Jsem stejně jako ty ve 13tt - tedy od zítra
… kdybys chtěla, tak ti nějaký to kilo klidně dám. ![]()
Ahojky, vůbec se tím nestresuj, já hubla až do 5 měsíce a dobrý. Dr. mi říkal, že pokud nějak moc nehubnu tak to nevadí. Od začátku těhotenství do toho 5 jsem zhubla nějakých 8 kilo. Vím, že v knihách je psané, že by těhulka měla už přibírat, ale nějak se asi zapomnělo na to, že každý člověk je jiný a i jeho organismus pracuje jinak.
Takže se tím vůbec netrap a užívej si těhu. ![]()
Peti, přibírání není tak důležité, důležité je aby byl tvůj jídelníček pestrý a miminku nic nechybělo. Některé maminky moc nepřiberou. Moje sestra nepřibrala ani deko a břicho taky nic moc neměla a narodil se jí zdravý kluk 3,44kg. Takže pokud je jinak vše v pořádku, tak buď v klidu ![]()
Alunko děkuju, jsem těhu poprvé, když jsem dneska ráno vlezla na váhu a viděla že je tam míň než včera, tak jsem se rozbrečela
Vážně si hubla až do pátého měsíce? Tak jsem naprosta klidná ![]()
Lulushko a jak je možné že prcek v bříšku roste a nic se nepřibere?
![]()
Neboj, je to v pohode. Je jsem taky nejdriv 2 kg shodila a nabirat jsem zacala az ve ctvrtem mesici. Pred porodem jsem mela navic 8 kg, coz je normalni.
Kazde telo je jine a ze pisou, ze bys mela uz nabirat, ber s rezervou. Stejne to bude pak i s ditkem, nemuzeme byt vsichni podle tabulek.
aho já jsem taky hubla až do 5 měsíceCCa 9kg začala jsem přibírat až od 21tt.pokud se dítě dobře vyvíjí ,není proč se znepokojovat.Ale popravdě jsem to taky pořád řešila
když tak si zkus mačkat banány a zasipávat Glukopurem nebo medem a hodně pribináčků-to mi říkal doktor.Já teda plnit nemohla bylo mi zle. ![]()
Peti, on sice roste, ale tolik aby to muselo být znát na váze zase neváží, teď má jen pár gramů. Je fakt, že placenta a plodová voda taky něco váží, ale teď to může být tak kolem půl kila, možná ani to ne a ty hubneš protože z tebe miminko čerpá energii, kterou potřebuje a tvoje tělo si zatím nestíhá dělat zásoby.
Peti, opravdu jsem začala přibírat až od 5 měsíce a nakonec se mi narodil zdravý klučina, který měl skoro 4 kg a dlouhý jak týden před výplatou
Až začneš přibírat a při konci se budeš kulit jak kulička, tak budeš vzpomínat na začátek těhu, jaké to bylo, když jsi neměla ani deko nahoře. ![]()
Ahojky Péťo,
buď v klidu. Já do čtvrtého měsíce 8 kg shodila
- horší to bylo potom, když jsem za další čtyři měsíce 20 kg přibrala
. Ale teď už je zase všechno dole
.
Pokud je mimi v pořádku, tak se nestresuj. Ono je to hodně individuální, každý organismus je jiný a s těhotenstvím se vypořádává po svém. Neboj se, však si těch nabraných kilíček ještě užiješ ![]()
Holky tak to je skvělý
Já jsem takovej plašan, to snad není možný ![]()
Ahojky neboj se ja jsem na to stejně jsem v 19 tydnu a mam 4 kila dole
Ahoj do 3 mesice sem mela -2kg {nezvracela sem, ani zadne velke nechutenstvti}a do pateho sem nabirala 0,5kg tydne. Po dovolene na zacatku 6m sem zacala polehoucku nabirat a v den porodu jsem mela +12kg.Ted uz diky kojeni zase jedu pod svou puvodni predtehu vahu ![]()