Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky, buď naprosto klidná, mě samotnou to hrozně trápilo, v 5.měsíci jsem měla teprve svou nabranou pův.váhu tj.60kg(hrozně jsem zhubla blitím). Zato teďka od toho 6.měs.to valí jak na běžícím pásu.
Co já bych dala za nepřibírání…
Každý organismus je jiný, pokud ti roste a vyvíjí se dítě je vše OK. Ono je prostě stejně jen parazit a ten si vezme co potřebuje a pro tebe to holt znamená, že trochu hubneš. Neboj, určitě je mímo v pořádku ![]()
shani píše:
ahojky, buď naprosto klidná, mě samotnou to hrozně trápilo, v 5.měsíci jsem měla teprve svou nabranou pův.váhu tj.60kg(hrozně jsem zhubla blitím). Zato teďka od toho 6.měs.to valí jak na běžícím pásu.
Buď opravdu klidná, manželova maminka přibrala za celé těhotenství 6 kg
!Vůbec tomu nerozumím, ale kamarádka lékařka říkala, že nic nevídaného to není.
Já jsem měla opačný problém
!
Důležité je jak roste miminko a kdyby bylo něco v nepořádku, určitě by jsi byla upozorněna gynekologem! ![]()
PetaP píše:
Ahoj holky, poraďte mi prosím, jsem ve 13tt a četla jsem že bych už měla přibírat - zatím půl kila týdně.. ale já jsem od minulého týdne 2kila zhubla.. Přitom nemám ani fyz.aktivitu, jsem pořád doma a odpočívám a cpu se.. Tak PROČ??Jsem z toho nešťastná, nevím jestli s tím mám jít hned za doktorem nebo vyčkat.. Od kdy jste začaly přibírat vy?
Prosímtě to je ok…pokud teda nezvracíš tak že nepřijmeš potravu a normálně jíš a vše je v pohodě tak je buď jen ráda ne? Já jsem 21tt a začala jsem přibírat asi před měsícem mám nahoře teprve 2 kg. A z počátku jsem ještě 3 kg zhubla A pak je teda zase nabrala zpátky…a teĎ jsem 2 kg nad původní váhu…To přijde…za celé těhu je průměr těch 10 kg klidně i míň. Takže buď v klidu nemusíš přece přibrat 25 kg to není zdravé pro tebe ani pro miminko..Já v prvním těhu přibrala 27 kg nebo 25 teď nevím a teda nic moc i dr. se hrozili že tam mám snad dvojčata žeto není možný takovej pupek…
Zato teď zatím jen 2 kg nahoře což je jen důsledkem toho že každé těhu je jiné a pokud nemáš žádné problémy tak není třeba se znepokojovat. ![]()
PetaP píše:
Ahoj holky, poraďte mi prosím, jsem ve 13tt a četla jsem že bych už měla přibírat - zatím půl kila týdně.. ale já jsem od minulého týdne 2kila zhubla.. Přitom nemám ani fyz.aktivitu, jsem pořád doma a odpočívám a cpu se.. Tak PROČ??Jsem z toho nešťastná, nevím jestli s tím mám jít hned za doktorem nebo vyčkat.. Od kdy jste začaly přibírat vy?
ahoj nečetla jsem co napsaly holky, ale já zhubla porvní 3 měsíce 2kg a celkově nabrala jen 6-7 a to mám měsíc pred porodem… Na tabulky kašly, každá jsme jiná a prcek si vezme co potřebuje neboj, já jsem třeba zhubla kolem stehen 3CM a zadek je taky pryč… a už se mi to nevrátilo, mám všechno v břiše.. fakt neplaš, začneš přibírat neboj, já nejvíc nabrala 20-25tt
Ahoj, neboj, při prvním dítěti jsem taky tak plašila, v podstatě se vším, každou kontrolu jsem skoro obrečela, že je určitě něco špatně. Při druhém už jsem skoro ani nepostřehla, že se blíží termín porodu
A při Anetce jsem na začátku zhubla 3 kg a začala přibírat až asi v 25tt. Takže klíííííd a užívej si to! ![]()
Já při obou těhotenstvích zhubla během prvních tří měsíců 6 kilo… Pak jsem to postupně začala nabírat zpátky a při prvním těhu bylo nahoře 7 kg, při druhém 4.
Každý to má jinak, nestresuj se… pokud Tvůj gynekolog o tom ví a jinak jsi v pohodě, nic se neděje.
Měla jsem to stejně, občas zhubla, nabírat jsem začala kolem 4. měsíce - pomaloučku. Rozjelo se to po 6. měsíci
No holky to je dobře, prostě je to poprvé tak jsem měla strach jestli není něco špatně
Ale uklidnily jste mě. Díky ![]()
PetaP píše:
No holky to je dobře, prostě je to poprvé tak jsem měla strach jestli není něco špatněAle uklidnily jste mě. Díky
Hezky si těhotenství užívej a měj se
!
Buď ráda, za poslední dva měsíce pak přibereš dost
) Moje kamarádka přibrala za celé těhotenství jen 5kg, na začátku 8 zhubla a malá měla 3,5kg. Hold spotřebováváš zásoby
Pokud poroste miminko v pořádku, tak není důvod se bát. nezáleží na tom, kolik vážíš ty, ale kolik váží miminko a zda se mu daří. tak se neboj.
Já na začátku shodila pár kilo, pak je postupně nabrala zpátky…cca 8 kg a ty jsem nechala v porodnici. Malá měla 3,23 kg a já měla těhotenství jako takovou devítiměsíční odtučňovací kůru. Doktor říkal, že si mimčo bere ze zásob ![]()
hele ber to tak, že dítě je „parazit“ (moc se všem omlouvám za ten výraz, ale jako přirovnání mi to připadá nejvhodnější). prostě si z tebe vezme to co potřebuje a je vždycky v pohodě. holt je to občas na tvůj úkor. já jsem třeba zatím přibrala od začátku 0,6 kg, a to jsem 15tt.
S klárkou jsem to strašně řešila, protože mi indikvali těhu cukrovku, byla jsem na dietě a měla jsem strach, jetsli mám dostatečně pestrou stravu. nabrala jsem 8kg a Klárka měla 3,6kg porodní hmotnost. Teď odhaduji, že bude přírůstek ještě menší, jsem už od začátku těhu zase kvůli cukrovce na dietě. zhubla jsem přes boky a na prstech - navleču prstýnky, které jsem nemohla 5 let nosit… ale mimčo bude určitě v pořádku.
pohodové těhotenství a hezky si ho užívej. ono v tom prvním člověk plaší s každou maličkostí
(byla jsem úplně stejná)
No já přibrala hodně po lécích a IVF a i předtím po lécích od doktora, takže mám ofi nahoře k dnešnímu dni cca 1 kg, ale celkem kdybych to měla počítat, tak 25 už mám. Doktor říká, že malá roste dobře, tak se nemusím znepokojovat. Sice jsem se smířila s představou, že přiberu skoro na 100 kg, ale díky bohu si držím kolem těch 83-84 kg, ale může se tto pořád ještě změnit.
No tak to já to mám zase naopak, přibírám už od začátku,přitom bych řekla,že jim pravidelně,nijak extra se necpu a denně mam pohybu až až a stejně neustále přibírám
![]()
Každá to má holt jinak,myslím že se nemusíš bát,že zatím nepřibíráš:)