Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tohle je dost časté a taky se to tady pořád řeší. Pro ilustraci přidávám odkaz na jednu z podobných diskuzí:
https://www.emimino.cz/…nstvi-38591/
Je ještě brzo, abys přibírala. Hlavně že jsi ty i mimi v pořádku!
Alice19761 píše:Buď opravdu klidná, manželova maminka přibrala za celé těhotenství 6 kg
Já taky. A to jsem měla ke konci docela i břicho
Malá měla 3750g. Po porodu jsem ještě 20 kilo shodila. To byl teprve mazec! Děti jsou lepší než všechny redukční diety dohromady ![]()
Neboj se nic,
v těhu knížečce mám tabulku a tam je rozepsaný, jak může holka přibírat a hubnout. Jako normální je i možnost, že do 20tt, nepřibereš nic!!!!! Jinak v prvním trimestru je to normální, že můžeš i hubnout, opravdu se neboj. Já jsu v 19tt a mám nahoru 1,5kg ( a to fakt žeru
) a jsu v klidu. Vím, že to příjde a kila nahoru půjdou jedna radost ![]()
Ahojky,
ničeho se neboj, já začínám právě 35. týden a za celé těhotenství jsem přibrala +3 kg a vše je v pořádku, malá váží 2 363 g a roste krásně podle tabulek. Asi si bere zásoby a co potřebuje z tebe… ![]()
To je dobře, ale bříško bude vidět i když přibírat nebudu, nebo ne? ![]()
Neboj, já jsem přibrala k dnešnímu dni 34+1 tt 3 kg a bříško je veliký, posílám fotečku.......
Teda Marci, ty máš nahoře 3 kg a takový břuch?
Užasné.. Já už chci taky bříško ![]()
Přesně tak, + 3 kg a takové bříško. Neboj, však se taky brzy dočkáš… já se těšila moc, až mi bříško naroste a teď se těším, až se ta naše princezna narodí.. už to přestává být legrace. V noci člověk nemůže spát, pak zase nemůže během noci 4× vstát a jít na záchod, natož se překulit v pelíšku… a to nemluvím o zavazování tlaniček atd…, ještěže nám porod vychází na léto, nevím, jak bych to prováděla v zimě… ![]()
Pěkný pupík!!!
![]()
Ty tkaničky a ponožky, to je mor, co? Ale už to máme za pár, i když těch pár týdnů si ještě užijem ![]()
lulje píše:
Pěkný pupík!!!![]()
Ty tkaničky a ponožky, to je mor, co? Ale už to máme za pár, i když těch pár týdnů si ještě užijem
Taky se přidávám že, pupík je na
!
Tkaničky, ponožky, všechno byl běs
.
Jééé, děkuji holky
. Lulje - koukám, že jsme na tom úplně stejně, tak držím pěstičky ![]()
Marci1982 píše:
Jééé, děkuji holky. Lulje - koukám, že jsme na tom úplně stejně, tak držím pěstičky
Jééé!! To je dobrý! Toho jsem si nevšimla. Tak teď jsem zvědavá, která z nás porodí dřív ![]()
Taky jsem zvědavá, kdo bude na „bedně“
, no hlavně, ať Vám to uteče
!
Děkujem
No, hlavně nepřenášet! Klidně bych šla dřív, než zas na vyvolávačku ![]()
Řeším stejný problém. Jsem skoro ve 12tt a nepřibírám. Váha mi tak zvláštně kolísá okolo 2 kil dolů a nahoru. Špatně mi není a nezvracím. Jenže problém je v tom, že před otěhotněním jsem zhubla 5 kilo. Při mé štíhlé postavě to bylo už dost na hraně. Měla jsem 47 kilo. Teď jsem ve 12tt a váha se mi pohybuje okolo 45,6 až 47,2. Obojí mi přijde katastrofální. Vlastní oblečení mi je velké a připadám si jak anorektička, přitom jsem tímto problémem nikdy netrpěla. Snažím se hodně jíst, ale vůbec to nezabírá. Měla bych mít obavu? Co mě čeká? Pošlou mě na nějaký ozdravný pobyt nebo co?Díky