Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ráda bych tak jako zmapovala, jak to je s přibíráním v těhotenství. Jsou pro to nějaké tabulky nebo normy?? Já jsem 11+1 mám 2kg nahoře a sestrami řekla, že jsem rozežraná
Že v prvním trimestru se prostě nepřibírá. Ale já už mám třeba o číslo větší prsa a vůbec pozoruju trošku změny. Teda, naštěstí, předtím jsem měla jedničky a to ještě se zavřenýma očima ![]()
Tiff - já v prvním trimestru přibrala cca 5 kg…ani nikdo nic neřekl, tak klíííd ![]()
Celkově mám zatím 13 kg nahoře, podle doktorky naprosto v pořádku…
na sestru prd každá to máme jinak já jsem 14tt a mám nahoře necelé 3kg a ok.
Tak to je dobrý, a mně řekla sestra, že jsem rozežraná
, ale já si taky myslim, že i v prvním trimestru se dá přibrat celkem logicky…
Teda, ne že bych občas té čokoládičce nepodlehla, jej a docela často, ale pak se snažím hýbat a dávat si jí dopoledne a ne večer u televize…
Tak jakooo
![]()
V prvním trimestru jsem dost zhubla
,ale zase jsem stále slyšela, že to není vůbec dobré. V 5.měsíci na mě nebylo nic vidět. Teď v 9. mám nahoře 12kg (přes břicho 110cm) a vše je OK. Pokud se vyloženě nepřejídáš, tak se to srovná.Za sebe musím říct, že momentálně mě pálí tak žáha po čemkoliv, že zase nemám ani chuť cokoliv konzumovat. Tělo (mimi) si samo řekne,neboj. ![]()
Tak takhle počítám, že to mám podobně…do 14tt, že budu mít 3kg, tak doufám, že dostanu zase sprdung:)) A přitom, všichni doktoři mi po prvním nezdařilém těhotenství říkali ať přiberu, že mám nízký BMI a ona mi pak takhle vynadá
![]()
Z toho si nic nedělej, můj táta má přes břicho 125cm a vůbec těhotnej není
![]()
Já jsem v prvním trim. přibrala asi kilo, za celé těhotenství pak asi 10kg a všechno jsem to nechala v porodnici. Mě sestra zase říkala že skoro nepřibejvám jestli jím atd. A přitom jsem jedla normálně. Mají tam denně tolik těhulek, že by už mohly vědět, že je to u každé jinak. Asi musí mít vždycky navrch
a něco poznamenat.
To bude opravdu hodně individuální, já teda v prvním trimestru dost ubrala, ale protože mi bylo furt špatně a zvracela jsem a teď ke konci těhu mám 18kg navrch
a nikdo nic nenamítá…jinak některé sestry dokážou být celkem nepříjemné, ale já osobně na ně kašlu ![]()
Asi jí příště řeknu, že jestli ona přibere, až bude těhotná v prvním trimestru, tak by se měla nechat zlinčovat
. Jen mě to tak zajímá..chápu, že ten, kdo zvrací, tak ještě zhubne, ale já to do převčerejška (musim to zaklepat) měla tak, že pokud jsem začala mít sebemenší hlad, tak mi začlo být hodně špatně
, tak jsem se vždycky trošku najedla, třeba půlku chleba nebo pomeranč a neřikám, že občas nepřišla na řadu Kofila nebo KitKat chunky
![]()
ahoj, já nabrala celkem 23 kilo. Mně taky sestra napadala a strašila. Ale nebrala jsem ji vážně.Byla jsme na rizikovém, tedy doma, pohoda, jedla jsme co mi chutnalo, tudíž to tak dopadlo. Příště bych tolik nejedla a trošku se hlídala, poněvadž mi některá kila zůstala.(mám stále 6-7 kilo navíc, než před těhu)
Vubec se nenech vyprovokovat od sestry.
.Ja pred tehu vazila 50kg pri 175cm,coz je dost malo a ted na konci 7 mesice mam nahore 11kg a to zeru,jako to prase.Kdyz,to na me prijde sezrala bych i pocukrovany koberec
.Delej to,o co si rekne miminko a budete spokojeni oba…
tak ja v prvnim trimestru pribrala 7 kg…ale byla sem hubena takze sem byla porad tak jako uchazejici
za cely tehu slo nahoru 25 kg…me rikala mudra ze kdo zacne pribirat uz v prvnim trimestru vetsinou pribere hodne ![]()
Záleží na BMI, čím nižší, tím víc „smíš“ přibrat. Moje normoš váha je 52kg, ale před těhu deprese a šup na 47. V těhu jsem ani jednou nezvracela, jedla jak si tělo řeklo, jen v duhém trimestru jsem měla víc hlad, takže i víc jídla, poslední trim. jsem jedla málo, nebyl moc hlad. I když jsem se hodně hýbala (práce do 6. měsíce a to veeelmi chodicí) a pak dlouhé prochajdy se psem, stejnak jsem přibrala 24kg. Ale nikdy mi nikdo nevynadal, protože mi řekli, že mám konečně normální nohy a zadek
Pře těhu jsem fakt vychrtla.
Když jsem přijela z porodky, bylo 12kg pryč, protože jsem byla hodně oteklá. Necvičím a i tak mi teď po dvou a půl měsících zůstalo jen 7kg, stále hubnu a to furt žeru, mám po kojo dost hlad.
Mrkni na www.porodnice.cz kde bys měla najít tabulku, kolik je normální přibrat.
Mne take bylo spise spatne,kdyz jsem nejedla.A jen chci rict,ze je to u kazde znas jine.Moje sestra pribrala 28kg,coz uz je trochu sila.Ale den po porodu mela nahore jen 4 kg,proste to vse nechala,jak se rika na sale.To zalezi na kazde z nas,jak jsme stavene.