Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sestra by si měla nechat takové připomínky od cesty.. Myslím, že hodně záleží na tom, jakou váhu máte před otěhotněním. Já měla nadváhu (BMI 26,5) a i když jsem první trimestr nezvracela, zhubla jsem 2 kg. Celkově jsem přibrala 8 kg, po porodu bylo dole 12 kg.
Takže se raději nahez, než aby ti bylo špatně. Spíš si hlídej, co jíš. Žádné kalor.bomby, spíš hleď na výživovou kvalitu. Přeju pohodové těhu a spokojené miminko
.
2 kila jsou úplně v pohodě, to já jsem přibrala 2-3 kila už ve chvíli, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná - tedy na konci 4.tt
A to jsem tedy za 2 rozhodně nejedla, když jsem ani netušila, že jsme 2
Jinak na konci 1. trimestru už jsem měla nahoře najakých 7 kilo, teď ve 37.tt 18 a ještě není všem dnům konec. A to to počítám až od té váhy na začátku těhotenství - teda nepočítám do toho ty první 2-3 kila. Jinak už bych měla přes 20. Ale ono taky záleží, jak kdo vypadal před těhotenstvím, já jsem byla dost vyhublá, tak jsem se aspoň trochu spravila ![]()
Teda tu sestru bych nakopla! Každý je nějaký. Myslím, že jsi na tom dobře. Já sice zatím nepřibrala, pravidelnou stravou (jinak by mi bylo zle) jsem naopak zhubla, ale u mě jen dobře
Přes břicho mám stovku normálně ![]()
Před těhu jsem měla 56/170cm, teď 58, taky si myslím, že to není žádná bomba a že nejsem žádná vyjímka..mno, uvidíme,noo ![]()
Jako, jak tak na to koukám, tak jenom moje sestřička je magor ![]()
Ono se v prvním trimestru spíš hubne
2kg nahoru není zas tak málo. Mám kamošku, která těhotenstvím omlouvala svoji rozežranost, kupovala si chlebíčky, čokoládky atd… a pak brečela, když jí po porodu 20kg zůstalo ![]()
Ale každý to má jinak. SPíš si myslím, že to je o vůli jíst zdravě a hlavně o tom známém „nejíst za dva“! ![]()
Ale od té tvé sestry to nebylo moc taktní. I kdyby si to myslela, asi by to neměla říct takto hnusně
![]()
Jinak, já mám tabulku v těhotenské průkazce. Ve 12TT je to necelý 1 kg, v 16TT 2kg, 18TT 3kg, 20TT 4kg, 24TT 6kg, 28TT 8kg, 32TT 10,5kg, 36TT 11kg, 40TT 12kg.
Sestra tě možná chtěla varovat. Asi má zkušenosti ![]()
To jsem si rikala taky,kde ja bych vzala 10kg,no a sup a jsou tady.Jen teda nejsou videt.Mam vylozene jen brisko a trochu prdelka se mi zaoblila.Spis se modlim,aby mi zustalo neco po tehu.Ale to si zase rikam ja,ze se mi nepostesti
.Spis se mi udelala celulitida na stehnech,takze hlavne hodne tekutin…
mabit píše:
jsem 15-16tt a mám nahoře 10 kg![]()
a nikdo mi nic ještě neřekl
Ty brďo! Tak to jsem neměla ani ve 41TT ![]()
lulje píše:
Ono se v prvním trimestru spíš hubne
Npo s tím se dá docela polemizovat, hubne ten, komu je blbě. Mě nic nebylo tak jsem mohla vesele přibírat. A nikdy jsem se nepřejídala - prostě u mě tělo reagovalo rychlým přibíráním na ten „jiný stav“. Jinak jsem měla 172/57.
lulje píše:mabit píše:Ty brďo! Tak to jsem neměla ani ve 41TT
jsem 15-16tt a mám nahoře 10 kg![]()
a nikdo mi nic ještě neřekl
bud v klidu..taky sem to mela tak jak ty…pak sem nechala hodne v porodce a 2m po porodu mam nahore uz jen 6 kilo z 25 ![]()
Jinak koukám, že je lepší mít bratra, ten mě sice častoval tím, že jsem tlustá v pubertě. Zato teď mi nechtěl věřit, že jsem tolik přibrala a řekl mi, že jsem teď tak akorát ![]()
Jo a mimchodem moje mamka přibrala 40 kilo a do roka to měla skoro všechno pryč. Ale to už je extrém ![]()
to je různé,jak kdo-už nevím,jak to bylo u mě,ale celkově při prvním těhu 11kg,při druhém 9 nebo 10kg. ![]()