Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak já jsem před těhotenstvím vážila 62 kg, v 9. měsíci těhotenství jsem měla rovných 90 kg!!! Přibrala jsem v těhotenství celkem 28 kg, z toho 10 kg jsem přibrala hned ve 2. měsíci těhotenství. Sestra od gynekologa mi docela nadávala.
No ale v současné době (jsem 2 měsíce po porodu) vážím rovných 75 kg, takže 13 kg mi zůstalo, 15 kg jsem ztratila u porodu. Dítě vážilo 3.060 kg. Narodilo se o 3 týdny spíš.
Já v těhu přibrala 26kg, teď jsem dva týdny po porodu a mám dole 12kg…kdyby to šlo tak pěkně i dál tak se zlobit nebudu
Naštěstí nemám takovou chuť na sladký jako v těhotenství.
dekuju Vedaniga, vzdycky se tesim na kontrolu, protoze pak vim ze je miminko v poradku. Potom dele jeste napisu kolik sem pribrala.
U mně to lítá sem a tam a vůbec netuším, čím to je. Za týden mám podruhé rodit a konečně jsem se dostala na svoji původní váhu, kterou jsem mívala za mlada před prvním těhotenstvím. V prvním těhotenství jsem rapidně hubla (dítě se narodilo skoro 4 kilové, zdravé a ještě k tomu jsem přenášela), po porodu jsem 20 kilo zhubla, a teď před druhým porodem si připadám aspoň trošku normálně. Bříško je už i vidět a prý i v obličeji jsem už hezčí
Škoda, že po porodu to všechno zas půjde do háje. Chtělo by to nějaké tukové injekce ![]()
Já jsem ve 20.týdnu a už mám nahoře 14kg, trochu mě to děsí, do ničeho se nevejdu, ale říkám si, že do porodu to musím kvůli těm prckům nějak vydržet a pak to snad půjde dolů.
Holky vy me desite, ja sem v 16tt a nikde nic, nemela bych taky neco nabrat?? a pritom jim vic nez normalne..
Dovolím si taky přispět…
Jsem trochu „starší“ mamka. Je mi skoro 35 a před 5ti měsíci jsem porodila - potřetí. Normálně jsem štíhlá, pův. 54, ted před otěh. 59. V prvním těh. 18, ve druhém 25 a naposled asi bez půl kila 30!!!
Není to snad ani stravou ani „povalováním se“ - pracovala jsem do 8.měs. Každé tělo je podle mě nějak přednastavené…
Naštěstí, i když pomalu, jde to vždycky zase dolů ![]()
Přeju hezký den ![]()
Iwi píše:
Holky vy me desite, ja sem v 16tt a nikde nic, nemela bych taky neco nabrat?? a pritom jim vic nez normalne..
Neblbni! V 16tt je strašně brzo! To jsem ani nevěděla, že jsem těhotná
Pokud to budeš mít jako já, čekej nějaký mini nárůst kolem 30tt, ale pak se to zas sekne
Ale jsou i výjimky, které naberou hned týden po početí, protože potřebují jíst za dva
(Myšleno prosím s nadsázkou
)
lulje: prave ze kdyz to tu ctu kolik kdo nabrala a nekdo opravdu dost, nekdo ze hned na zacatku 6 kilo a ja sem v 16tt a to mi to slo jeste o dve kila dolu. Jako sem rada ze nepribiram a taky ani o tom nevim ze sem tehotna, jen kdyz vidim prcka na monitoru ![]()
Iwi píše:
lulje: prave ze kdyz to tu ctu kolik kdo nabrala a nekdo opravdu dost, nekdo ze hned na zacatku 6 kilo a ja sem v 16tt a to mi to slo jeste o dve kila dolu. Jako sem rada ze nepribiram a taky ani o tom nevim ze sem tehotna, jen kdyz vidim prcka na monitoru
Iwi, tak nesmíš číst ty, co přibírají hned po početí, ale mrkni na to, že jsou i extrémy z druhé strany - třeba diskuze - „Jsem těhotná a pořád hubnu“, nebo „Jsem hubená a okolí se mi směje“… Nemusí být přece každá mamina jako sud ![]()
ALe je fakt, že je to asi dané přírodou. BuĎ ráda ![]()
Ahoj, já jsem ve 24 týdnu a zatím jsem přibrala 4 kg. Ato jsem přibrala ve druhým nebo třetím měsíci 2 kg, pak od dubna nic až do 22týdne a pak do teď další 2kg. Tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat. Až jsem z toho začala zmatkovat a bát se, že je něco blbě, ale mimi je zatím OK, takže si myslím, že to břibírání je individuální
jo jo mate pravdu, muzeme byt radi ze mame stesti, treba se mi to jeste otoci ![]()
Já už byh se na to mohla vy…27 týden a další kilo navrch celkem tedy 9. Takže fakt to teď od toho 24 skáče po kilu za týden, asi se zblázním já jsem mrně od přírody kde to budu všechno nosit. Pravda je že se mě všichni ptají jestli nečekám dvojčata, protože to bříško rosto strašně rychle do 20 týdne na mě nikdo nic nepoznal a teď vypadám že půjdu rodit. Holky myslíte že se to už zastaví?Přee to nemůže skákat o kilo po týdnu a to se hýbám furt v práci ještě pracuju do 30 týdne a pak jdu na mateřskou. Sakra to jak se přestanu hýbat tak jak teď to bude skákat po 2 kilech? To není fér ![]()
Koukám, že je to fakt neuvěřitelně individuální…Jsem 24tt a jsem oproti počáteční váze dvě kila v minusu…Na začátku těhu jsem vážila 80kg a ted 78 kg.Nějak nám to nejde nahoru, přestože jím sladké třikrát denně a vůbec se v jídle neomezuju…Zrovna mám totiž žrací období
Doktorka na mě při každé těhu poradně kouká celkem vražedně,ale pak když vidí to moje mega panděro, nenadává
Uvidíme, třeba pak nadrcnu během měsíce 6 kilo a budu se divit ![]()