Pověry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4627
5.3.10 10:15

Pověry

Aneb, jak je to s kočárkem, kdy začít nakupovat, kdy oznámit rodině, že jsem těhotná???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5.3.10 10:42

Ahojky, chlubit těhulkovstvím se má prý ve 3. měsíci a kočárek může být koupený, ale nemá být doma - tak jsem to slyšela já :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucka1989
5.3.10 10:45

no ja jsem slyšela, že kočarek se ma kupovat jako poslední a nebo aspon ja si myslim , že když by byla nějaka vyhodna koupě tak si ho klidně kup , ale schovej si ho k někomu třeba k rodičum pry to přinaši smulu kupovat kočarek hodně brzo. Jinak s oblečenim a tak klidně mužeš začit zaleži čistě na Tobě. A stím kdy to oznamit ja když jsem to oznamila poprve rodině tak jsem byla v 6 tydnu, ale bohužel jsem potratila tak ted čekam až převršim 3 měsic a řeknu rodičum a kamaradum, že čekame přirustek bo to bylo celkem nepřijemne jeden tyden jim řict že budeme tři a za 3 tydnu že nic nebude že jsme o miminko přišli. ted jsem nazoru takového že počkat než přejde ten 3 měsic pak už siu myslim že by to mělo byt v pohodě, ale zaleži na Tobě :-D

• Citovat
  • Upravit
15404
5.3.10 10:50

Z pověr, co já znám:

- těhu oznamovat až po ukončeném 3.měsíci
- kočárek nemá být do porodu doma, ale schovaný
někde u rodičů a známých
- postýlku nesestavovat předem, ale až když je žena
v porodnici :wink:

Jinak už si nic nevybavuju :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 10:54

Ne, jako schválně by mě zajímalo, jsem 11+1, už jsem plně natěšená na všechny ty oblečky, lahvičky, flaštičky, hračičky, chůvičky - těch peněz :lol: , ale přítel mi pořád říká, že máme počkat, až nám řeknou, co to bude.
On se bojí, měli jsme před půl rokem mimoděložní těhu a teď se strašně bojí… :think:
Tak ale, všichni už to vědí, nakupovat chtějí a on nám to zakazuje:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 10:56

Já to obojí řekla hned…mě to právě srašně rozzlobilo, že jsem to každýmu řekla a pak jsem musela na operaci:(. Tak jsem to teď udělala taky a řekla jsem si, že tyhle pověry nemám ráda a nebudu se jimi řídit, že to tak není. Když jedu do práce, přeběhne mi černá kočka přes cestu, taky se nevrátim domů…abych tam ten den přečkala…U mě to má opačný efekt… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
5.3.10 11:03

Tak mě nenapadlo brát to, že to oznámím až po ukončení 3. měsíce jako pověru, ale z ryze praktických důvodů. Kdybych potratila, tak bych to pak nemusela každýmu říkat - vím, že by mi to bylo velice nepříjemné. I když mamce jsem to řekla hned na konci 4. tt - hned po testu. Tátovi po srdíčku. Jenže to jsou moji rodiče a ti by mě nešikanovali blbými kecy, kdyby se cokoliv stalo. Tchánovcům a v práci jsem to proto řekla až na začátku 4. měsíce.

• Citovat
  • Upravit
2748
5.3.10 11:11

Já taky nevěřím na pověry, ale při prvním těhu jsem kočárek doma do porodu neměla. A při druhým jsme ho pochopitelně po prvním dítěti nikde neodváželi byl doma a já rodila předčasně a malý bojoval o život. Pak ve mě byla malá dušička a já si vyčítala, že kočár nebyl u někoho schovaný. A vlastně se přistihla , že tak trochu pověrčivá jsem. NAvíc první těhu jsme prozradily moc brzy a byli komplikace, u druhého jsem čekala do 13tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 11:13

Jojo, já to po srdíčku řekla úplně všude, doufám, že teď už to bude všechno O.K.:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27002
5.3.10 11:15

J8 ještě nanakupuji ale je z toho důvodu že čekáme až nám řeknou pohlaví:)vše mám po synovi tkaže když to bude chlapečček koupíme jen pár věcí když holka tka vše na holku no:))
JInak s mojí mamkou pracuje holka ta to ví 14 dní že je těhu možná ani ne a už má doma i kočárek :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 11:20

Jo, tak to je docela rychlá:D By mě zajímalo, co bude dělat za měsíc:) Vypisovat přhlášku na střední školu?? :potlesk: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
5.3.10 11:22

na pověry nevěřím,nemyslím,že může koučárek za to když se miminko narodí postižený nebo nemocný :roll: nebo že se o miminko příjde :roll:
Já to přiznala až okolo 12tt,ale riziko je do 20tt :roll: a to já se svými 9 kg navíc tea neutajím :lol:
Do 12tt jsem čekala jen proto,kdyby jsme o miminko přišli tak abych to nemusela poslouchat,ale v práci to věděli od 8tt,páč jsem šla na neschopenku tak jsem to tam rovnou řekla,aby počítali,že se jen tak nevrátím a jejich reakce byla prefiš a nikde se nic nerozkřiklo :palec:
A když se mi něco líbilo bodýčko,dupačky,dudlík tak jsem si ho koupila klidně i v tom 8tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 11:31

Já jsem 11+1 a už mám 2 kila:)) A myslím, že za to může ta moje rozežranost :palec:. Tak já asi počkám do konce 12.týdne a pak pomažu na nákupy :potlesk: , v tom případě do 23. září jíme jenom rohlíky, pač všechno utratím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
5.3.10 11:39
Tiffany1 píše:
Já jsem 11+1 a už mám 2 kila:)) A myslím, že za to může ta moje rozežranost :palec:. Tak já asi počkám do konce 12.týdne a pak pomažu na nákupy :potlesk: , v tom případě do 23. září jíme jenom rohlíky, pač všechno utratím :dance:

ale bach raohlíky jsou drahý. musíš jen když budou v akci :lol: :lol: :lol:
já to řekal hned manželovi a mamce a tchýni to vykdákal manžel..a to se mi vůbec nelíbilo. si nepři :lol: pouště. že by se mohlo něco stát. no chlap..
ale já začla nakupovat až po 3 nebo 4 měsíci.. jsu hroznej plašan v tomhle..
no a kočárek objednával manža až když jsem byla v porodnici. furt jsem čekala na určitej vzor a nebyl, tak bral jinej a postýlku kupoval s mojí máti, tak když jsem byla v porodnici. nějak se to nezvládlo :lol: :lol: :lol: :lol: ale nevadí mi to. malá se narodila o 14 dní dřív než jsem měla termín, ael vlastně v termínu. já nenachyxtaný oblečky do porodnice nic…
no příště si to nachystám.. :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 11:42

Sherry, to jako neboj, a když budou víc, jak za korunu, tak jako blbý, ale budou se jíst jenom suchary, stojí 11Kč a je jich tam dvacet:)) To bude ta chudší část večeře a když budeme mít hostinu, tak zbyde na máslo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí