Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Asi záleží hodně na psychice, když tomu někdo hodně věří, může to psychicky ovlivnit. Podle mě je to psychika, co dělá 80% všeho správně!!
Nu, na pověry kašlu. O těhotenství jsem řekla vybraným lidem v zásadě hned, protože jsem příšera ukecaná. S hadříkama to mám jednoduché, to mě zatím kupovat nebaví. Na kočár se těším, ale doma ho mít taky nebudu. Ne kvůli pověře, ale protože do 4 patra bez výtahu ho tahat nemíním jen proto, abych na něj mohla zírat, tak bude ve sklepě ![]()
No jako stačilo by, ale kdybych chtěla pozvat rodiče nebo tak, tak by tu to máslo být mělo,neee??
![]()
Pověry u mě neměly šanci - kočár byl půl roku v obýváku a já se kochala, kochala a kochala..Posadili jsme do něj medvídka a holka jezdila po bytě a vybírala zatáčky
![]()
Kočárek jsme kupovali, když jsem byla 32tt, protože byl v akci. Jeli jsme pro něj v neděli s tím, že ho hned další víkend odvezeme a uskladníme na chalupě. A bum, v pátek už jsem byla ve špitále na magneziu a kortokoidech.
Pak nebuďte pověrčiví…
ja kocar koupila az po porodu taky ne z pover…ale ja proste nebyla schopna za 9 mesicu vybrat neco co by se mi libilo a nestalo to majlant
no a s oblecenim to bylo podobny…strasne me bavilo chodit po tech obchodech..ale vlastne sem nevedela co koupit…takze sem asi do 8 mesice mela jen jedny uuuuzasny ponozky ale v destkych obchodech a na eshopech sem byla pecena varena uz od zacatku ![]()
Tiffany, ale bacha na rohlíky! Po těch se přibírá nejvíc!!! ![]()
Poprvé jsem měla kočárek taky doma asi 4 měsíce před porodem (byla dlouhá dodací lhůta, tak jsem nechtěla riskovat, že budu bez něj).
S nákupem lahviček bych počkala. Taky jsem jich pár nakoupila a nakonec byla malá kojená do roka a půl a pak začala pít rovnou z hrnka, takže flaštičky byly na nic. Stejně jako spousta věcí - strilizátor, ohřívačky atd. - to jsem naštěstí nenakoupila, ale kamošky jo a pak se bily do hlavy. Ani s oblečky bych to nepřeháněla, protože třeba my jsme ani všechny nestihli vynosit a už nám byly malé
Mimi roste hrozně rychle a v podstatě toho moc nepotřebuje. Postýlku jsme začali používat až v 10 měsících. Do té doby spala malá se mnou přicucnutá na prsu. …
k těm pověrám - ještě jsem slyšela, že se nemá chodit na hřbitov - prý pak bude dítě koktat ![]()
My jsme měli kočár předem, postýlku taky, na hřbitov jsem chodila minimálně jednou týdně a vše OK. ŤUK ŤUK ŤUK!!!!!! Tak ať vám to dobře dopadne!!!!!
Hele, tak s tou černou kočkou… když mi přeběhne přes cestu, 3× si plivnu (jemně) přes levé rameno ![]()
Stará sousedka mi říkala, že nemám umývat okna, protože se dítě zamotá do pupeční šňůry
, ale nevydržela jsem to.
Kočár jsem měla koupený v osmém měsíci a doma, a teď je na půdě, tak snad bude vše v pořádku.
O tom hřbitově jsem neslyšela
, zajímavé.
Lej…tak schválně, když budu mít jenom na rohlíky, bude to ok
Chudák mimi, kde jsou bílkoviny??? NMK??? Mnooo ![]()
Tak taky se přidávám k těm, co je pověry nerozházejí.
Vůbec mě nezajímá, co se říká. Rodina mi stále opakuje, ať nic nekupuji, co se všechno může stát, snad jako bych s tím měla dopředu počítat, že se to nevydaří
A mě to akorát tak nakoplo ( a naštvalo
), že jestli se jim zdálo, že teď toho kupuji moc, tak to uvidí to, co přijde teď
Už mám sepsanej seznam a brzy vyrazím do obchodu ![]()
Jo ale ta pověra s oknama a pupeční šňůrou…
Dobrá, dobrá, tak tu dobrovolně dodržím, protože ty strešní okna jsou za trest ![]()