Pověry

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3086
5.3.10 14:57

Pravda :lol: Už jí držím taky nějakej čas :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 15:00

Podle mě by se měly některé dodržovat jako dlouhodobě…v závislosti na dalším plození potomků… Takže bych to předělala…asi takhle:

Holky, nemýt okna, do té doby, dokud si nejsem jistá, že už nechci žádné děti. Pozor na rozhodnutí, ty okna umýt, protože to pak je definitivní tečka :potlesk: :dance: !! Asi si to takhle vezmu k srdci :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
5.3.10 16:58

Jejda, aby jsme ty okna neměli porostlé mechem až se rozhodnu, že už nechci plodit další. Kdyby to bylo na mém příteli, tak s těmi okny můžu začít hned, ten je rozhodnutý :lol: ale já ještě ne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4627
5.3.10 20:59

Mno, vzhledem k tomu, bych se rozhodovala minimálně tak 20 let. Co se mechu týče…řekla bych příteli, čistě z praktických důvodů,aby objednal úklidovou firmu, páč si musíš něco rozmyslet a ta okna v tom hrají velkou roli, pakliže nechce utrácet peníze, navigovala bych ho k hadru a kýblu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
16.7.13 11:25

Dámy, jak je to podle té pověry, proč se dítě mladší jednoho roku nemá brát na hřbitov?

• Citovat
  • Upravit
4099
16.7.13 12:51

Já jsem zase slyšela že dítě do 1.roku se nemá dávat před zrcadlo že muže oslepnout- taková hloupost a také že se doma nemá měřit do 1.roku života že ho ěříte do truhly - další hovadina!!!jsem pověrčivá ale minimálně- když vidím černou kočku která mi přeběhne přes cestu udělám 3kroky zpět a když něco zapomenu doma a vracím se tak si třikrát odplivnu nic víc snad :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
16.7.13 12:52

A je pravda že je to pouze o psychice o ničem jiném a to samé je metoda Feng -sui si tedy osobně a ze své zkušenosti myslím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
16.7.13 13:06

@Kornel s tím zrcadlem to znám jinak-že dítě se nesmí do 1. koukat do zrcadla, jinak umře…
se hřbtovem je stejné, že by umřelo, do 1.roku se nesmějí střihat vlásky, zkracujete dítku život…kočár nesmí být doma před narozením dítka-bylo by víc nemocné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74
16.7.13 21:30

Prý dítě je víc vnímavější na určitý jevy, což dospělí nevidí :-)
Dá se bránit tím že se dítěti na zápěstí přiváže červená stužka a tím se dítě ochrání :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
17.7.13 09:42
@BoDaViDoVe píše:
@Kornel s tím zrcadlem to znám jinak-že dítě se nesmí do 1. koukat do zrcadla, jinak umře…
se hřbtovem je stejné, že by umřelo, do 1.roku se nesmějí střihat vlásky, zkracujete dítku život…kočár nesmí být doma před narozením dítka-bylo by víc nemocné…

Já s vlasy zase četla, že se nesmí stříhat, protože mu to krátí rozum :-)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
17.7.13 09:43

Do zrcadla koukáme každý večer, než se jde vykoupat a když je vykoupaný, tak znovu, aby viděl, jaký je fešák :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky