Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já myslím, že se ničeho bát nemusíš, ať si to sesřička nechá od cesty, občas jsou fakt na ránu…
V prvním trimestru jsem měla ahoře už 8 kilo, strašně moc mi chutnalo
![]()
Ale veřím tomu že to v pohodě po porodu shodím ![]()
Mufina píše:lulje píše:Npo s tím se dá docela polemizovat, hubne ten, komu je blbě. Mě nic nebylo tak jsem mohla vesele přibírat. A nikdy jsem se nepřejídala - prostě u mě tělo reagovalo rychlým přibíráním na ten „jiný stav“. Jinak jsem měla 172/57.
Ono se v prvním trimestru spíš hubne
Mně nebylo blbě ani jednou, takže tím to asi nebude
Taky mi nic nebylo a hubla jsem. U každého je to asi fakt jinak. Já jsem zjistila, že jsem těhotná, až ve 14TT. To už jsem měla 1kg nahoře
Spíš maminky chtějí miminku přilepšit nějakou tou mňamkou - tam bych viděla zakopaného psa
Míry jsme měly stejné - já též 172/57 ![]()
Lulje, ale já jak jsem psala, jsem měla nahoře skoro 3 kila v okamžiku, kdy jsem zjistila, že jsem těhotná. Tak tam to asi vysvětlit přilepšováním moc nejde, co ![]()
Podle mě je to individuální, moje kamarádka začala přibírat až ve čtvrtém měsíci a stejně měla v 40TT -19kg nahoře… ![]()
Já myslím, že je to hodně individuální a z 2kg nahoře v 1.trim, bych si fakt nic nedělala. Já přibrala v 1trim 10kg a celkově 35kg ( dvojčata ). Už to mám naštěstí skoro všechno dole
( 4měs po porodu)
Tiffany,jak už holky psaly,je to individuální.Do 20.tt jsem nepřibrala témeř nic.No a pak to začalo,přibírala jsem asi ze vzduchu
.Celkem to dělalo asi 17 Kg,po porodu zbývaly 2 Kg dolů
a nakonec mám 8 Kg nahoře a malý bude za chvíli rok
.Sestra je asi anorektička,ne? Neřeš to,oni jsou fakt někdy divný,nevidí si do pusy.
Ty jo, tak to gratuluju:) já nevim, myslela jsem si, že to není nic hrozného, chtěla bych přibrat těch 12kg, říká se, že do 15ti se to ještě dá dobře shazovat…tak uvidíme…nikdy jsem neměla problém se shazováním kil, spíš se bojím toho, že příjde nějaká hormonální změna a já s tím už nehnu…Jinak bych klíďo píďo přibrala 30Kg, nedělá mi problém je dát dolu… Už jsem to zkusila ![]()
Jak už psaly holky, je to individi, na sestru se z vysoka vykašli a pěkně si užívej těhu. Mně taky bylo v 1. trimestru špatně, když jsem měla hlad, takže jsem pravidelně (skoro pořád
) něco dlabala a to mi zůstalo až do konce těhu
. Byla jsem nechutná, 30kg nahoře, ale sestra ani doktorka mi nikdy nic neřekly ani nenaznačily…byla jsem jim vděčná.
Ahoj, tak to jsi měla stejně jako já před těhu.A na konci 8.týdne jsem měla už 3 kg nahoře, hlavně jsem furt jedla, dokonce jsem se budila i v noci a musela se jít najíst a teď v 9.měsíci mám nahoře 9kg,přes břicho 93cm a váha se zastavila, spíš to už jde pomalu dolů.Je fakt, že teď už nemůžu tolik jíst, protože mě mimčo tlačí hodně na žaludek. Myslim si, že tělo ti v těhotenství zadržuje hodně vodu, protože teď ke konci mám nohy nateklý až hrůza.A moje sestřička řikala, že optimální je přibrat 12kg,ale to se podaří malokomu, takže do těch 20 kg je to v pohodě. Ale samozřejmě zaleží na tom, jak štíhlá jsi byla před těhu.A ty jsi byla dost štíhlá, takže si můžeš dovolit přibrat klidně i víc.
Tiffany1 píše:
A zhubla jsi to po porodu??
Zhubla!!! Ale u mě to teda zadara nebylo, ani kojení nepomáhalo
. Musela jsem na sobě makat a trvalo mi to rok. Vždycky jsem záviděla těm holkám, co říkaly nebo psaly, že to po porodu šlo samo a rychle. Jestli bude další těhu, jsem na salátu
.
Tohle je prece strasne individualni..U prvniho tehu jsem mela BMI 18,i kdyz jsem jedla za tri chlapy.Tehu rizikove,jen jsem lezela,porad hodne jedla a nepribirala.Ty kecy od sestricky,ze schvalne nejim,ze dobre nezivim miminko,ze zas jedna takova,co chce byt stihla i v tehu…brr.Nakonec se mi podarilo pribrat 9kg,ktere zustali v porodnici a ja pak nechtene jeste vic zhubla.
Ted uz jsem se po tricitce popravila
BMI mam mezi 20/21 a podruhe tehu,ted uz si to telo nabira samo
.Jsem 22tt a mam cca 4kg nahore.Jsem zvedava,kolik bude vysledek.
Takze neni spatne ani moc ani malo,vsak to nase telo vi,co dela.
Já teda přibírala hned od začátku těhotenství a docela velkou rychlostí. Začínala jsem s 59kg a na konci těhotenství jsem měla o 30kg víc
. Nikdo nic neříkal, jen na příjmu v porodnici říkali, že je to dost. Ale po porodu to stejně šlo rychle dolů.
Myslím, že se ta váha všeobecně moc řeší. Mě ze začátku váha docela „lítala“ a doteď neřeším +-2-3kg, protože i sestřička mi říkala, že je to normální i u netěhu. Navíc přítel říká, že „zažívací problémy a pravidelná st…“ dělají také divy
Ke konci se navíc hodně přidá i zavodňování. Takže, pokud se někdo vyloženě nepřežírá a na těhu se spíše nevymlouvá,mělo by to být OK.
TAk já jsem přibírala tak nějak postupně už od zaáčtku, porovnávala jsem to s grafem v těhu průkazce a šla jsem téměř ukázkově podle něj
nakonci jsem měla 12 kilo nahoře a rodila jsem 36+4 takže kdyby v termínu tak tam si ještě něco přiskočilo.
Na sestru se vykašli co jí je do toho
![]()
Jo a z porodnice jsem šla s 5 kily nahoře a radovala se jaká to je paráda, teď mi zůstaly 3 mrchy a nechtěj se pustit, takže kalhoty sice dopnu ale přetejká to nechutně - no naprd nové si kupovat nehci takže lehce trpím a upínám se k tomu až se začne dítko víc pohybovat, což asi taky jen tak nebude
![]()