Nechce dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.5.10 09:38

Nechce dítě

Ahoj, musím se vyzpovídat. Raději anonymně, to snad chápete, je tady dost lidí co mě zná z našeho města a nechci, aby hned všichni věděli o koho jde :oops:
S přítelem jsem spolu už 4 roky, nebudu přesně říkat kolik nám je, ale přes 20 už jo. Všechno klapalo, dokud jsem nepřišla s tím, že bych už chtěla miminko, tak říkal, že cca rok počkáme. No a rok už uběhl a zase nic a oddaluje to až zase za půl roku a vím, že ani stejně za půl roku nic nebude. Já tomu prostě nerozumím, nechce mi ani říct důvod a nejhorší je, že už ani sex není, jak se bojí abych náhodou neotěhotněla, protože prášky už jsem vysadila. Je mi to líto, že se takhle chová, znáte to jaká je touha po miminku. Podotýkám, že zajištěný jsme. Kdyby někam chodil se bavit, tak si myslím, že je to kvůli tomu, že si chce třeba ještě užívat, ale nikam nechodíme na zábavy, pouze třeba do kina nebo někam si sednout. Celou noc třeba probřečím, protože vůbec nevím co mám dělat. A často si kladu otázky, jestli to se mnou myslí fakt vážně nebo jestli nechce mít žádnej závazek? Prostě tomu nerozumím :cry: A mluvit o tom taky nechce. Vůbec nevím jestli jsem si vybrala toho správnýho na rodinný život :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2613
11.5.10 09:51

Ahoj,
tohle je strašně těžké téma. Já sama jsem si tím prošla, dokonce jsem na podobné téma zakládala diskuzi. Můj přítel taky nechtěl miminko, pořád to oddaloval a říkal za rok, půl roku a tak… Taky mě to trápilo a tak jsem si s ním jednou promluvila. Zašli jsme ven na kafe, abych musela zůstat v klidu a bez emocí. Řekla jsem mu proč to dítě chci, proč teď! (už syna mám a potřeboval sourozence, kvůli práci a kvůli jeho vysněnému baráku) měli jsme pár takových rozhovorů v prosinci. Pak jsem si ještě promluvila s jeho matkou-jsme fakt kamarádky, tak to šlo! Řekla jsem, že když nebude souhlasit, rozejdu se sním, protože dítě je pro mě důležitý! A v lednu s jeho vědomím a souhlasem jsem prášky vysadila.
Teď jsem těhotná a přítel se těší strašně moc.

A důvod proč nechtěl dítě? je mu 33let a došel do fáze, že se nedokáže postarat a zajistit rodinu! Jen psychický blok, protože práci má velmi dobrou a dobře palcenou.

Nevěš hlavu, nenuť ho, a hodně s ním mluv!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
11.5.10 09:55

To je těžký píšeš přes 20…to je , ale široký pojem…pokud je to už ke třicítce, tak bych to chápala, ale třeba 22…to bych se mu nedivila…já si dítě nedovedla představit ani kolem 30…každý to má jinak…ale mám mladšího manžu, takže jsme měli mimčo já v 31 a manžel v 26…ženská to má bohužel omezený a to by měl tvůj protějšek chápat pokud s Tebou chce strávit zbytek života a pokud chce děti…pokud ne…měl by to říct na rovinu, až s ním neztrácíš čas.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
11.5.10 09:56

Ahoj,

no to je mi taky divný, pokud již jednou v podstatě „souhlasil“ a stanovil pomyslný termín dne „D“. Je možné, že se trochu bojí zodpovědnosti, vyhovuje mu ta jistá volnost (to s dětma prostě tak trochu ztratíš) a taky v tom může být i to, že si není jistý tím, co jsi sama napsala v poslední větě - možná si najednou taky není jist. Ale problém je ten, že s tebou o tom nechce mluvit. Tohle je dost zásadní věc v životě dvou lidí a o tom bych s ním musela mluvit. Asi mu budeš muset říci dost vážně, že si „o tom“ potřebuješ promluvit, že je to zásadní věc ve vašem životě. Nehledě na tu komunikaci, že on o tom nechce mluvit a šmytec mi taky zavání zvláštním přístupem, co bych od budoucího otce nečekala.
:kytka:

Příspěvek upraven 11.05.10 v 09:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
11.5.10 09:58

Ahoj, u nás to bylo obdobné jak píše Meduleinka…jsme spolu s přítelem skoro 9 let, věděl, že chci mimčo, ale taky říkal, za 2 roky, pak za rok, pak zase za rok (podotýkám, že je mu letos 36 let). Byli jsme zajištění, vlastní bydlení,v ničem problém nebyl. Před rokem dospěl náš vztah do krize, nakonec jsme si promluvili, prý si pořád nebyl jistý, jestli dokáže mně a dítě stoprocentně zajistit. Nakonec jsme se dohodli, že vysadím HA a hned do měsíce jsem otěhotněla, před měsícem porodila a přítel je ten nejšťastnější otec :wink:
Taky bych si být tebou s přítelem rozumně promluvila, v klidu, bez výčitek…většina chlapů se dítěte více či méně prostě bojí. Nemyslím si, že by tvůj přítel musel být nutně ten špatný pro rodinný život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
11.5.10 10:02

Oni se totiž bojí chlapci…mám i smutné příběhy..nevím, jestli s tím mám děsit, ale znám holku, kdy dítě bylo plánovaný,dokonce více tlačil on, po svatbě, byt zařízen, oba měli práci…a on to chlapec nezvládl…od 3. měsíce byla sama a rozvedli se…upozorňuju, že ženskou fakt neměl…holka se zhroutila, celé těhotenství nervy, zůstala sama…psycholožka ji to vysvětlila, že "oni "to tak mají…že to neunesou…to je něco co mě fakt na nich vytáčí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.10 10:23

Právě, že má taky práci hodně dobře placenou a napořád jistou. Bydlet kde máme, peníze taky jsou, ale asi se na to ještě necítí. Jenže já nechci moc dlouho čekat, protože to může bejt taky za 10 let :-) No právě, že chlapi moc nechápou, že ženská to má omezený věkově. Dneska si teda s ním zkusím promluvit i kdyby nechtěl, všechno si to s ním vyříkám a uvidíme :wink: Ale myslím si, že to stejně ničemu nepomůže a bude to pořád stejný

• Citovat
  • Upravit
2613
11.5.10 10:30

Anonymní, jestli můžu poradit, promluvte si, ale fakt v klidu, nátlak nepomáhá a kolik Vám je? Mě je 26 a příteli 33. Moje druhé dítko, jeho první-proto ten strach!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2547
11.5.10 10:38

ak mate len nieco cez 20 tak sa mu nedivim..dnes je to dost brzo..Nad 30 je to uz vazne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.5.10 11:08

Mě příjde, že když nechce dítě, tak prostě nechce a uvádět konkrétní důvody?? Prostě ho nechce - tam nemusí být žádný důvod jako jsou finance, koníčky, čas..Když se na to necítí, tak to nejde vysvětlit.
Ty jsi vysadila antikoncepci, on to ví, takže je jen přirozené, že nechce ani sex - nedala jsi mu na výběr.
S tím termínem - to byla jasná výhybka, aby to ihned nemusel řešit a zranovat tě.
Ty dítě sice chceš, toužíš po něm ( vím přesně jak se cítíš a chápu to), ale pokud on ne, nemůžeš mu nic vyčítat.
Rozhodla jsi jakoby za vás za oba a ted se zlobíš.

Ted jen můj ryze subjektivní názor - otcové kolem 30 let jsou pro mě ideál. Mladší mi připadají ještě pořád zabrždění ( oproti ženám :mrgreen: )..Ale prosím to nikomu necpu, aby bylo jasno.
přeji brzkou domluvu a štastný konec přípěhu. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
11.5.10 11:09

U nás to bylo taky tak jak píše meduleinka,chtěla jsem ,aby měl náš Matýsek sourozence a aby nebyli moc daleko od sebe, no přítel nechtěl a taky to neustále oddaloval,hádali jsme se kvůli tomu dost často..pořád jsem mu vysvětlovala,že je to pro mě důležité a že nechci ,aby Maty vyrůstal sám nebo byl mezi dětmi velký věkový rozdíl..No a jednoho dne s tím sám přišel,že to tedy zkusíme,až mě to samotnou uplně zaskočilo :mrgreen:

Bál se financí,ale když jsme si sedli a všechno do podrobna sepsali a spočítali,tak uznal že není čeho se bát:)

Špatný u vás je,že o tom nechce mluvit,protože pak by si alespoň věděla důvod a mohli jste to probrat a vyřešit:)

Budu držet palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
11.5.10 11:33

Lizbeth, mas pravdu. Jsem stastna, ze mame dite az ted - manzelovi 33 a me 30 let. Je uzasny tata a az ted je podle me pripraven na tuto roli. Byt to v 25, asi jo, slo by to, ale na takhle skvele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.5.10 11:35
MadGirlNancy píše:
Lizbeth, mas pravdu. Jsem stastna, ze mame dite az ted - manzelovi 33 a me 30 let. Je uzasny tata a az ted je podle me pripraven na tuto roli. Byt to v 25, asi jo, slo by to, ale na takhle skvele.

Joo, tak já sice otěhotněla v 19 ti, ale manželovi bylo už přes 30 :mrgreen: :mrgreen:
Jak říkal Lenon - nevěř nikomu přes 30, tak já jsem si to u chlapů změnila na - nevěř chlapům pod 30 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
11.5.10 11:39

Opravila byhc to na něvěř chlapům vůbec a spoléhej se sama na sebe…ale přece jen na tu reprodukci je bohužel ještě potřebujem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.10 12:23

S tím, že vysadím antikoncepci souhlasil a mluvili jsme o tom, nejsem taková, že bych mu něco zatajovala nebo udělala na něj podfuk. Takže si nemyslím, že bych mu nedala na výběr.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky