Nechce dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.5.10 18:34

Mě je skoro třicet a přítel je o deset let starší, dohodli jsme se, že je čas na miminko a brzy se nám i zadařilo. Ze začátku se těšil, ale teď 3Ott úplně otočil. Že je na dítě brzy, že jsme měli ještě rok počkat, že není připravený a neví jestli dítě vlastně chce. 8-o takhle jsem na něj zírala. Kdyby tohle řekl než jsem otěhotněla, byla bych radši. A kdyby mě poslal za jiným chlapem, vzala bych ho asi za slovo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.12 19:55

Přítel po dítěti touží, já zatím ne

Zdravím Vás,

z místních diskuzí jsem vyčetla, že zatímco ženy již po dítěti touží, muži si dávají na čas. Já mám opačný problém. Můj muž je o 9 let straší než já a probudili se v něm otcovské pudy. Letos v létě jsem odpromovala a začala si hledat práci. Zatímco já mám pocit, že konečně máme čas si užívat, já osobně se seberealizovat v práci, tak přítel zastává názor, že by bylo na načase si pořídit miminko. Jeho touha se stupňuje poslední roky, co naši přátelé a známí zakládají rodiny. Snažím se mu logickými argumenty vysvětlit, že jsme mladí (25 a 34) a na dítě máme ještě aspoň 3 roky čas, ale on se vždy urazí a začne se svou oblíbenou písničkou, jak si nechá zmrazit sperma, aby bylo čím ty děti mít, až já si v 50 letech vzpomenu, že chci dítě.
V koutku duše se bojím, aby mi to dítě neudělal naschvál, protože HA neberu a Pharmatex má své slabé místo.
Co mám dělat?

• Citovat
  • Upravit
jjelena
14.8.12 21:37

No jo, to je holt úděl velkýho věkovýho rozdílu a je jedno, kdo je starší. Bud ráda, že děti chce, když tu čtu, jak jsou někteří zatvrzelý, tak jsem štastná, že ten můj manžel je stejnýho ražení jako ten Tvůj. Já osobně bych s chlapem, co by děti nechtěl nebo odkládal na neurčito, nebyla a to se může stát i naopak.

• Citovat
  • Upravit
3359
14.8.12 21:52

Necetla jsem diskuzi, jen Tvuj prvni prispevek.
Prvni otazka - je pro Tebe dite tak dulezite? Nebo by sis dokazala s pritelem predstavit zivot i bez ditete? Vis, je to tvrde, ale treba vubec nebudes moct mit deti - a co pak? Jestli partnera milujes opravdu, tak je to uplne jedno, jestli mate dite nebo ne! Zivot se da naplnit i jinak! Netrap se s tim, nebo se na Vas vztah rovnou vykasli, pac to fakt nema cenu… Musi chtit oba! Ve vsem! Preju Ti hodne stesti, abys toho praveho potkala! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
14.8.12 22:21

Chápu vás oba. Jen počítej s přítelem; pokud se budeš cca 5 let realizovat, bude mu 40. Pak první dítě a třeba s nějakým odstupem ještě jedno. Až první dítě půjde do puberty cca v 15, příteli bude 55. No, žádná extra vyhlídka.

Je-li tvůj partner tím pravým, rodinu bych neodkládala. Dnes se ženy mohou realizovat i s malými dětmi. Není to žádná procházka růžovým rájem, ale to nikdy. O to víc se pak mohou věnovat práci, až děti povyrostou. To zase ty, které děti odkládaly jsou na mateřské a mají jiné starosti ;)

Souhlasím, že chlapů, kteří chtějí děti a jsou zároveň schopni a ochotni zabezpečit rodinu, moc není. A čím se věk ženy zvyšuje, tím jich je méně a méně a navíc se do oběhu postupně vracejí ti méně úspěšní, takže pak vybrat toho pravého je mnohem složitější.

A na závěr jen to, že pokud svému partnerovi nevěříš a dítě zatím nechceš, měla bys minimálně brát HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
15.8.12 08:06

Zakladatelko 25 let není už žádné mládí, které by ti dítě mělo zničit. Naopak je to nejvhodnější věk, ani nevíš, jestli se to povede hned a přítele chápu, že nechce být starý otec. Dítětem život nekončí, nikde není řečeno, že musíš být s dítětem 4 roky doma, ale samozřejmě si to každý musí rozhodnout sám. Jen s dětma je to tak, že málokdy se nechají naplánovat, jak se to člověku zrovna hodí. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
72725
15.8.12 08:07

Ahoj, vem si to z pohledu toho chlapa, nemusí se to povést hned, takže reálně hrozí, že on bude mít dítko až po 40tce. Co když má strach, že to potom už nezvládne? Můj třeba řekl, že si na dítě připadal starý už po 30tce, protože neměl tolik energie.. Přeci jen máte určitý věkový rozdíl, který bude s přibívajícími léty stále víc markantní. Pokud dítě zatím nechceš, porozhlédni se po nějaké antikoncepci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.13 18:31

Nechce zatím dítě

Mám vážný vztah. Je nám oběma 35 let. Já dítě nemám, on má dítě z předešlého vztahu, kdy mu jeho ex komplikuje situaci, jak se dá. Já jsem po 13 letech vysadila antikoncepci a rozjely se mi hormony tak, že hodně blbnu :zed: Žadoním o miminko, on to tak prý ještě necítí…chce neurčitý čas k dobru. Mám pocit, že téma miminko je naším nejčastějším tématem. Co se týče sexu, tak buď se mnou pro jistotu nespí (v plodných dnech), nebo přerušuje. Rozumem cítím, že bych se měla potlačit, ale v návalu hormonů si nemůžu pomoct. On tvrdí, že mě miluje, ale já si kladu otázku, že kdyby mě miloval, měl by se mnou soucit a dítě by se mnou dělal. Místo toho mě pořád vybízí, ať najdu způsob, jak ho přesvědčím na to, aby to sám chtěl. Zní to trochu jako objednávka na jeho větší stěstí v době, kdy jsem skutečně „na zádíčkách“. Prosím o radu nebo o Vaši zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
21848
10.2.13 18:35

A jak jste spolu dlouho? Abys pak nezůstala s děckem sama, pokud bude donucenej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
10.2.13 18:36

No, času už fakt moc nemáš, chtěla by to rázná promluva. Pokud nebude souhlasit, musíš hledat jiného. Do kdy chce čekat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
10.2.13 18:37

A sli jste spolu do vztahu s tim, ze dite bude nebo rekl, ze ne, nebo jste tovubec neresili, az ted?

• Citovat
  • Upravit
398
10.2.13 18:40

Opustit..máš nejvyšší čas mít dítě, z mého okolí zkušenost mám jen negativní. Jeden známí nechtěl vůbec dítě ta holka s ním přesto zůstala ten ji po čtyřicítce opustil a našel si mladší a má s ní dítě..a té původní zbyli jen oči pro pláč. Nebo mu nějak rozumě vysvětlit že nemáš tolik času na čekání.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.13 18:43

Jsme spolu rok a skoro rok spolu i bydlíme. Jsme spolu strašně intenzivně, on preferuje uzavřené partnerství. On tvrdí, že dítě chce, chce ho se mnou, ale jelikož má za sebou nepodařené manželství, kde si dítě nepravidelně vyzvedává, nechce udělat další chybu a mít další dítě, které bude nepravidelně vyzvedávat. Chce mít jistotu vztahu navždycky. Ideálně by mu přišlo se mnou být 3 roky a pak jít do dítětě. Dokonce mu příjde škoda, že už nemám jedno dítě z minulosti, abych teď netlačila. A tvrdí, že nemáme pohodu, protože pořád tlačím. Když na několik týdnů přestanu a pak zas vybouchnu, zas řekne, že nemáme pohodu…

• Citovat
  • Upravit
398
10.2.13 18:47

Trošku mě přijde jako sobec..jistotu že spolu budete navždy nabude mít ani po x letech stát se může cokoliv..spíš si myslím že nechce přijít o tu pohodu což s mimčem moc není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
10.2.13 18:47

Tezko radit, ale ve tvem veku uz neni moc casu na zkouseni, za tri roky uz muze byt pozde, natoz, kdybyste chteli (nebo ty bys chtela) deti vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí