Nechce dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
10.2.13 18:50

Dala bych mu rázně na výběr. Jako čekat na jistotu vztahu? Ptáš se na zkušenosti, já taky jednu mám. Byli jsme spolu 3 roky, on o 10 let starší. Chtěla jsem dítě, ale potřeboval svým způsobem také jistotu a i když byl vztah v pořádku, tak byly obavy, že skončí špatně, jako ten předchozí, ze kterého měl dítě. Rozešli jsme se (z jeho strany, já bych ještě čekala, zda si to rozmyslí). Na tvém místě ale ne, už ti roky běží (taky nejsem nejmladší, je mi 30).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
10.2.13 18:54

Tak pohodu asi nemáte, to s ním musím souhlasit. Tři roky by mi přišli taky jako rozumná doba, kdy se lidi fakt poznají, opadne taková ta prvotní poblázněnost, vztah se buď rozpadne nebo naopak posílí.
Já bych mu vysvětlila, že je mi 35, dítě nemusí být hned a dohodla se s ním, že se snahou o dítě začneme na dvouleté výročí vztahu, to by mi přišlo jako rozumný kompromis, pokud by se cukal ještě pak, byl by to konec, ale vztah trvající 2 roky už většinou ukáže, zda spolu vydržíte být. Zatím můžete hledat takové aktivity, aby to vás vztah posílilo, testovat ho různými způsoby, udělat si z budování vztahu takovou hru, takový malý teambuilding ;) Protože čím víc na vztahu budete pracovat, tím zvýšíte pravděpodobnost, že spolu opravdu zestárnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.2.13 18:58

Moje máma i jeho máma (mimo mně samozřejmě) mu už řekly, že by měl jít buď do toho nebo by se měl se mnou rozejít, ať mě neblokuje, ale on se nechce rozhodnout ani pro jedno. Přemýšlím o ultimátu…a je mi z toho smutno…jinak je nám spolu dobře…ale mám strach, že pohodovější už moc nebudu, když vidím, co se mnou dělají hormony…ještě jedna věc…jeho bývalá přišla k dítěti tak, že ho podvedla a vysadila, já jsem k němu byla upřímná a řekla mu, že vysazuju…výsledek? ona má dítě a mně začal přerušovat sex, abysme neotěhotněli…měla jsem spoustu mravních zásad a vždy byla upřímná, ale tohle byla pro mě škola…otevřením témtu o dítěti jsme se dostali do konfliktu, který neumíme uzavřít, před tím jsme měli spontánní sex a přesvědčení o tom, že jsme potkali toho pravého, oba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
10.2.13 19:01

Pokud jsi vysadila antiko a on dítě nechce, tak je podle mě v pořádku, že přerušuje sex. Jestli se nechce rozejít, tak bych navrhla nějaký kompromis. 3 roky bych ale fakt nečekala. Dala bych mu půl roku až rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.13 19:08

Po roce vztahu a bydlení by mě už měl znát, ne? V 35 letech už spolu přece lidi nerandí 5 let…Bojím se toho, že ztratím drahocenný čas a pak budu nakonec stejně bez chlapa a bez dítěte.

• Citovat
  • Upravit
rachel55
10.2.13 19:10

Pokud si mu ty jeho tri roky odkyvala, tak je to tezke, snazila bych se mu7 vysvetlit, ze mi tikaji biologicke hodiny a ze tehotenstvi v pozdnim veku muze mit sva rizika
ale nechapu, kdyz on dite nechce, proc si vysadila antikoncepci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.13 19:14

3 roky jsem mu neodsouhlasila. Nedám to :) Všude vidím jenom miminka :) Přemýšlím, jestli tomu dám ještě pár měsíců nebo zda mu dám nůž na krk…a antikoncepci jsem vysadila z několika důvodů, po 13 letech jsem ji už nedávala, chtěla jsem čas, aby mi naskočila ovulace a pak, kdybych otěhotněla z přerušovaného sexu, tak bych byla nadšená :)

• Citovat
  • Upravit
3140
10.2.13 19:19

Myslím, že po roce společného bydlení už by tě měl znát dost. Člověk většinou cítí, jestli je vztah „to ono.“Pokud se takto vymlouvá a dítě oddaluje, tak buď tu jistotu ve vztahu necítí, resp. necítí to tak, že jsi ta pravá, nebo prostě druhé dítě nechce, ale nechce to vybalit na rovinu, protože by tě ztratil. Na tvém místě bych si položila otázku, jestli si umím představit život bez dětí…a pokud by zněla odpověď- určitě ne- tak bych to řešila ultimativně. Ne aby se rozhodl do zítřka, ale dát mu jasný termín, po kterém buď začnete na dítku pracovat, nebo budeš hledat štěstí jinde. Akorát to pak chce nepovolit a pokud se situace nezmění ani po vypršení termínu, tak ten vztah utnout. Jemu ve finále o nic nejde, on už jedno dítě má a další může mít klidně v padesáti. To tobě utíkají roky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rachel55
10.2.13 19:25

Ja si taky myslim, e dite nechce a asi nema odvahu to rici naplno :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.13 19:28

Neumím si představit život bez dětí, za to nestojí žádný chlap. Na ultimátum se chystám. Jemu radí všichni kámoši opak, že kdybych ho měla ráda, tak počkám. Takže mu z to vyplývá, že chci jenom dítě a je mi jedno s kým. Smutné, že?

• Citovat
  • Upravit
rachel55
10.2.13 19:31
@Anonymní píše:
Neumím si představit život bez dětí, za to nestojí žádný chlap. Na ultimátum se chystám. Jemu radí všichni kámoši opak, že kdybych ho měla ráda, tak počkám. Takže mu z to vyplývá, že chci jenom dítě a je mi jedno s kým. Smutné, že?

pokud misto toho, aby naslouchal Tobe nasloucha kamosum tak to smutne je, ale je mozny, ze tyhle zvasty pouziva jen protoze se mu to hodi, aby Te citove vydiral

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
10.2.13 19:39
@Anonymní píše:
Neumím si představit život bez dětí, za to nestojí žádný chlap. Na ultimátum se chystám. Jemu radí všichni kámoši opak, že kdybych ho měla ráda, tak počkám. Takže mu z to vyplývá, že chci jenom dítě a je mi jedno s kým. Smutné, že?

Kdyby jsi chtěla dítě a bylo ti jedno s kým…tak už ho přece dávno máš… :mrgreen: to by snad mohl pochopit jako argument, né???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.13 19:44

Jo. Taky jsem mu řekla, že tím, že jsem mu řekla, že vysazuju HA, tak jsem mu dala najevo, že chci s ním férový vztah. Kdybych vysadila tajně, tak už dítě třeba máme. Je to zvláštní situace. Nechce ani dělat dítě, ani nezvládne rozchod, jak mi řekl. Je ve vahách…

• Citovat
  • Upravit
10.2.13 20:16

Jen taková poznámka, to, že kdyby tě miloval, dítě by dělal, mi přijde dost nešťastně podané-dalo by se to otočit-„kdybys ho milovala, tak bys s dítětem počkala“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
10.2.13 20:41

No já ti povím trochu něco jiného, je ti 35, ikdyž se hned zadaří, kéž by, rodit budeš ve 36-ti a je to tak tak, jsem ve stejné pozici, unás tedy problém s otěhotněním, první jsem rodila ve 30-ti a to druhé ve 36-ti a ten rozdíl je markantní, prostě člověk stárne, ikdyž se cítí jako mladice, moc času nemáš, vážně ne, já bych mu dala obrazně nůž na krk, nějaké vyčkávání pár let na uvrzení se ve vztahu, na to fakt už nemáš věk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí