Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Anonymní píše:
S tím, že vysadím antikoncepci souhlasil a mluvili jsme o tom, nejsem taková, že bych mu něco zatajovala nebo udělala na něj podfuk. Takže si nemyslím, že bych mu nedala na výběr.
Jasně, já to nemyslela tak, že jsi fůrie a dala jsi mu nůž na krk. jen jsi s tím nápadem přišla ty, a přesto ,že on třeba v duchu nechtěl, tak to začalo tou domluvou.
a protože je to trouba, myslel si ,že to nějak dopadne a bude to natahovat do nekonečna..
Měl se vyjádřit jasně už předtím - to bez debat.
Já bych taky řekla v klidu si zkusit promluvit.
My sme měli taky takový problém. Přítel malé ještě nechtěl. Prý času dost. A on by si představovat mít dítě tak ve 30, no jo ale my sme stejně staří. Půl roku sme o tom mluvili, ale nepomohlo to. Užíval si, každý víkend pil, prostě hrůza. Pak udělal něco (nepodvedl mě), co jej vlastně donutila se nad sebou zamyslet a sám přišel s tím že by chtěl malé. Tak sme se do toho dali, ale jeho první slova na to, když sem k němu přišla a řekla mu že jsem těhotná byli „co řveš“(brečela sem štěstím), tak mě uzemnil, takže sem řvala ještě víc a šíleně mě to mrzelo. Ale celkově se těšil. Z malého unešený.
Pak byl zase problém u druhého, to taky nechtěl s výmluvou, že má strach, aby mě neztratil u porodu (já blbá jej při prvním chtěla u porodu mít), pár dní bylo doma dusno, pořád měl nějakou výmluvu. Ale opravdu pomáhá si promluvit v klidu. Takže dospěl k názoru, že on taky vždycky chtěl aspon 2 děti, tak sme se zase do toho dali. Když sem mu řekla že jsem těhotná byl opravdu ze srdce rád a na malou se moc těší.
Ale další už nechceme oba, takže tohle téma už je tabu.
Lizbeth píše:Anonymní píše:Jasně, já to nemyslela tak, že jsi fůrie a dala jsi mu nůž na krk. jen jsi s tím nápadem přišla ty, a přesto ,že on třeba v duchu nechtěl, tak to začalo tou domluvou.
S tím, že vysadím antikoncepci souhlasil a mluvili jsme o tom, nejsem taková, že bych mu něco zatajovala nebo udělala na něj podfuk. Takže si nemyslím, že bych mu nedala na výběr.
a protože je to trouba, myslel si ,že to nějak dopadne a bude to natahovat do nekonečna..
Měl se vyjádřit jasně už předtím - to bez debat.
Však já se na tebe nezlobím, každej má tady svůj názor a ráda si všechny vyslechnu ať jsou jakýkoliv.
Ano přišla jsem s tím já, protože bych chtěla vidět jak by mi sám od sebe řekl, že by chtěl dítě ![]()
Anonymní píše:
Ahoj, já jsem si taky prožila podobný příběh, bylio jsme spolu s přítelem 6 let, měli jsme byt a oba dobrou práci, spoustu kamarádů s dětmi, věk těsně pod 30… Člověk by řekl, že iodeální situace pro vytvoření rodiny. Omyl, on o tom nechtěl ani slyšet, pořád mi jen říkal: „jo, jednou cjhci mí t děti a určitě je chci mít s tebou“. A mně bylo 30, a pořád nic, pořád „ještě ne, tak za rok až dva“. Mezitím jsem si ho dokonce vzala , já husa, přišel s tím sám, já si myslela, že to je pro něj třeba první krok k té rodině…
No nic, zkrátím to, nakonec jsme se rozvedli, protože on se mnou odmítal i spát, aby náhodou. A já už jsem pak dospěla do stavu, že bych ani nesnesla, že by se mě dotkl…
Dva měsíce po rozvodu jsem potkala svého nynějšího partnera, za další dva měsíce jsem byla těhotná a teď plánujeme svatbu a další miminko.Tím tě v žádném případě nechci tlačit do rozchodu… jen jsem takový smutný případ, že někteří chlapi to prostě vzdají. Takže pro tebe by můj příběh měl být motivací pro to, donutit přítele k tomu, aby s tebou MLUVIL, MLUVIL A MLUVIL… Bez toho nevyřešíte nic. Hodně štěstí
No přítel si mě chce taky vzít,o tom jako mluví sám od sebe, že až se divím, ale já jsem mu řekla, že nejdřív bych chtěla mimčo a pak až svatba, která zase pro mě není teďka až tak důležitá, ale mimčo jo
![]()
Prostě dneska si sním promluvím a uvidíme, ale když řekne ne, tak fakt nevím co mám dělat. A ještě mě někdy vytáčí, když chci o něčem mluvit, tak že musí jít spát a že si o tom promluvíme jindy, no a když nezačnu já, tak on si na to ani nevzpomene. Nevím proč dělá takový naschvály ![]()
můj přítel měl svatbu taky jako podmínku, souhlasila jsem, vymysleli datum a začli se snažit, vdávat se budu už těhotná ![]()
Když chci s přítelem probrat něco důležitýho, jdeme na kafe ven. Tam se nemůže vykroutit a už to máme jako rituál. Nejvíc jsme vždycky vyřešili tam.
Dík za tohle téma,nedá mi to abych se nepřidala
S přítelem řešíme to samý,mě bude v září 33,jemu je skoro 36,takže věk na dítě už oba máme.Navíc já jsem v umělém přechodu,takže musím mít darované vajíčko
S přítelem jsme skoro 2 roky,máme byt a oba docela slušnou práci-jenže ten můj umanutej chlap si vzal do hlavy,že chce barák
Koupit nějakou ruinu a dát jí dohromady
Když jsme o tom mluvili,s tím že mám už nejvyšší čas,protože na darovaná vajíčka se čeká i rok,tak mi řekl,že uvidíme v létě.A ted,kdykoli o tom začnu mluvit,tak na mě uraženě vystartuje,že jemu se ten jeho sen nikdy nesplní a že se mnou teda v létě do toho CARU půjde atd.Jenže já to takhle nechtěla a nechci,vím že to neni jeho svobodný rozhodnutí a že to dělá jen kvůli mě a ze strachu,aby jsme se nerozešli.Je to hrozná situace,takže jsem o tom přestala mluvit a vyčkávám,co se bude dít.Včera mi sám od sebe mezi řečí řek,že tak někdy po novým roce,nebo na jaře,by jsme mohli jít do toho CARU.Tak asi ještě zkusím počkat.O přítele bych nerada přišla,je to skvělej chlap,ale bojím se abych nepropásla šanci mít dítě ![]()
VERŮNEK píše:
Dík za tohle téma,nedá mi to abych se nepřidalaS přítelem řešíme to samý,mě bude v září 33,jemu je skoro 36,takže věk na dítě už oba máme.Navíc já jsem v umělém přechodu,takže musím mít darované vajíčko
S přítelem jsme skoro 2 roky,máme byt a oba docela slušnou práci-jenže ten můj umanutej chlap si vzal do hlavy,že chce barák
Koupit nějakou ruinu a dát jí dohromady
Když jsme o tom mluvili,s tím že mám už nejvyšší čas,protože na darovaná vajíčka se čeká i rok,tak mi řekl,že uvidíme v létě.A ted,kdykoli o tom začnu mluvit,tak na mě uraženě vystartuje,že jemu se ten jeho sen nikdy nesplní a že se mnou teda v létě do toho CARU půjde atd.Jenže já to takhle nechtěla a nechci,vím že to neni jeho svobodný rozhodnutí a že to dělá jen kvůli mě a ze strachu,aby jsme se nerozešli.Je to hrozná situace,takže jsem o tom přestala mluvit a vyčkávám,co se bude dít.Včera mi sám od sebe mezi řečí řek,že tak někdy po novým roce,nebo na jaře,by jsme mohli jít do toho CARU.Tak asi ještě zkusím počkat.O přítele bych nerada přišla,je to skvělej chlap,ale bojím se abych nepropásla šanci mít dítě
Mě přijde, že ty chlapi jsou vážně natvrdlý nebo co ![]()
No nakonec to včera dopadlo tak, že jsme se pohádali, takže nespal ani doma, ale jel k rodičům. Nechce o tom ani slyšet, prej když chci dítě, tak si mám najít někoho jinýho
Taky mi přijde, že vlastně jemu to takhle vyhovuje, pže má uvařeno, uklizeno, nic nemusí dělat a takhle by to byla povinnost a nedej bože, že by musel něco dělat. Taky to je pěknej mamánek, hnedka všechno slepičí rodičům a jeho máma ho pěkně rozmazlila, nabírá mu jídlo, obskakuje kolem něj, že ani ten blbej talíř si po sobě neodnese ![]()
Zakladatelka
Teda zakladatelko, to že si máš najít někoho jinýho, to bych asi vzala vážně. Takovýho chlapa bych si já už vážit nemohla a rozchod bych volila dřív než pozdějc, zvlášt když těhu nejseš. Já vím, že jsem radikální, ale co od něj čekat do budoucna??? No držím ti palce
jjelena píše:
Teda zakladatelko, to že si máš najít někoho jinýho, to bych asi vzala vážně. Takovýho chlapa bych si já už vážit nemohla a rozchod bych volila dřív než pozdějc, zvlášt když těhu nejseš. Já vím, že jsem radikální, ale co od něj čekat do budoucna??? No držím ti palce
Už jsem se nad tím zamyslela trochu a taky to vidím na rozchod. Ale bude to těžký zahodit ty roky…
Upřímně a na rovinu.. lepší zahodit 4 roky života než se hnát do neštěstí a zkazit si s takovým…!!! celý život. Bohužel nikde nemáš záruku, že by ho tvoje těhu mohlo změnit. Navíc si určitě mladá, i když nepíšeš, kolik ti je
Chlapi neradi něco řeší. Chtějí mít klid. A znám to i z okolí, kdy chlap opustil ženu po narození dítěte, že se mu už nevěnuje jako dřív ![]()
Teda teď mluvím asi za sebe, synovi je 20, a chtěla bych aby si našel holku a byli spolu. Nehodlám mu poskytovat servis navždy. Ani bych nepřipustila, aby si jezdil domu stěžovat.
Moje babička, když k ní kdysi táta přijel s kufrem, mu udělala kafe, dala koláč a řekla mu ať maže domu a vyřeší si to. Že u ní být nemůže. ![]()
Takže doufám, že jednou to budu řešit stejně ![]()
Takže Ti držím palce ![]()
Vinge, skvěla a rozumná babička. Takovejch ženskejch by mělo bejt víc!!!
Jsi mladá, o zahozených rocích nemůže být řeč - prožiješ klido ještě dalších xx let s někým kdo nebude mamánek a dětí hromada..
tím nechci říct, že se máte rozejít -ale určitě bych mu na férovku řekla, že o tom vážně uvažuješ ( i když on to možná plácnul, aby tě umlčel - že je to vážné) a nadhod mu, že si to i kvůli dětem dokážeš představit.
Ahoj, já jsem si taky prožila podobný příběh, bylio jsme spolu s přítelem 6 let, měli jsme byt a oba dobrou práci, spoustu kamarádů s dětmi, věk těsně pod 30… Člověk by řekl, že iodeální situace pro vytvoření rodiny. Omyl, on o tom nechtěl ani slyšet, pořád mi jen říkal: „jo, jednou cjhci mí t děti a určitě je chci mít s tebou“. A mně bylo 30, a pořád nic, pořád „ještě ne, tak za rok až dva“. Mezitím jsem si ho dokonce vzala , já husa, přišel s tím sám, já si myslela, že to je pro něj třeba první krok k té rodině…
. A já už jsem pak dospěla do stavu, že bych ani nesnesla, že by se mě dotkl…
.
No nic, zkrátím to, nakonec jsme se rozvedli, protože on se mnou odmítal i spát, aby náhodou
Dva měsíce po rozvodu jsem potkala svého nynějšího partnera, za další dva měsíce jsem byla těhotná a teď plánujeme svatbu a další miminko
Tím tě v žádném případě nechci tlačit do rozchodu… jen jsem takový smutný případ, že někteří chlapi to prostě vzdají. Takže pro tebe by můj příběh měl být motivací pro to, donutit přítele k tomu, aby s tebou MLUVIL, MLUVIL A MLUVIL… Bez toho nevyřešíte nic. Hodně štěstí