Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky těhulky a maminky,
jsem v 34.tt a dne se od rána se citím jako bych celou noc někde skládala fůru uhlí
Jsem šíleně unavená jako bych vůbec nespala, bez sil a těžko se mi dýchá.
Celé těhu mám nižší tlak, dneska je ke všemu BIO 2 a venku dost divnej vzduch, tak nevím jestli to nemůže být tím?! Nemáte někdo stejnej stav?
Takové období už mám asi týden (34 tt). Ráno v 5 se vzbudím, v 6 usnu, o půl sedmé vstávám s přítelem do práce a jakmile odejde, musím si jít lehnout a chrním nejméně do oběda, jinak nejsem schopná vůbec fungovat. A večer v 10 padnu mrtvá do postele. A to mám tlak normální…
Ty jo a kde pak vezmeme sílu k porodu
![]()
Snažím se být stále aktivní, ale tělo si to začalo řídit samo dle svých potřeb ![]()
Jdu zkusit něco dělat, třeba mě to trochu probere ![]()
Já teda taky padám na hubu, ale asi mě odrovnává a zároveň zachraňuje 2,5 letej terorista. Donutí mě k aktivitě a já pak zjistím, že je mi trošku líp ![]()
ahoj
u mě se únava nějak dostavuje spolu se změnami počasí/tlaku venku, já mám tlak naopak vyšší a kdybych se nemusela postarat o Adámka tak v těchto dnech ležím klidně celý den v posteli ![]()
Neboj to určitě odezní a porod zvládneš v pohodě i ten kolotoč po něm, pak už holt člověk „musí“
![]()
Já mám podobné stavy často, ale už trochu dříve, než ty
Navíc ještě pracuji a minulý týden mi bylo z únavy tak zle, že jsem musela odejít domů a lehnout si. Někdy je to lepší, někdy horší a nemám pocit, že bych některé dny spala méně, nebo dřela tak, že bych měla být z čeho unavená. Tlak mám nízký. Možná je to opravdu počasím - teda doufám, jinak nevím, kdo za mě bude rodit, když už teď nemám sílu, na běžně vykonávané věci ![]()
myšánek píše:
Já mám podobné stavy často, ale už trochu dříve, než tyNavíc ještě pracuji a minulý týden mi bylo z únavy tak zle, že jsem musela odejít domů a lehnout si. Někdy je to lepší, někdy horší a nemám pocit, že bych některé dny spala méně, nebo dřela tak, že bych měla být z čeho unavená. Tlak mám nízký. Možná je to opravdu počasím - teda doufám, jinak nevím, kdo za mě bude rodit, když už teď nemám sílu, na běžně vykonávané věci
Tak jsem zkusila něco doma uklid, ale vůbec se to nezlepšilo…asi budu muset zalézt do peří
Jen mám strach, abych se nepřespala a nebylo to pak ještě horší.
Tak nevím nevím, jestli ti zrovna práce doma pomůže
Myslím, že se nepřespíš
Já jsem si jen na hodinku lehla a tak podřimovala a hned mi bylo lépe
Utíkej si lehnout, když máš tu šanci. Já jdu za hodinu domů a jdu taky spát ![]()
Ahoj, já jsem dneska 36+2 a jsem mimo, tlak mám taky nízkej a do toho si připadám jako kdybych měla jít rodit, křeče, záda… šílený
Holky, já vás úplně lituju. I když je to divné a vůbec se mi to nelíbí, tak chápu, jak se cítíte. Zajímalo by mě, proč se tak musím cítit i já a to jsem teprve ve 27 tt
Vy už to aspoň máte za chviličku ale já, já se do té doby zblázním ![]()
Tak já jsem na odstřel už asi 14 dní…no u mě je to už poslední tažení před porodem, ale asi i tlak venku.
Už se opravdu těším až bude malá na světě.
Ještě si holky užívejte že aspoň můžete spát, mě to nějak nejde, každou hodinu v noci lítám na záchod a pak když se moc proberu tak čučím dvě hodiny do stropu a nemůžu zabrat. No a pak ráno bych chrněla ale nemůžu neboť mě vzbudí a vyžaduje moji pozornost straší dítko ![]()
Tak takové stavy mám taky a to jsem teprve 27tt. Přičítám to nízkému tlaku, který mám. Když si udělám kávu, tak je to trochu lepší. Taky jsem si všimla, že mi dělá dobře pohyb. Čekám 3.mimi, takže s těmi dvěma se hýbat musím. Fakt se pak cítím líp, ani břicho nemám tak těžké. Jenže při tomhle počasí nějaký pohyb venku moc dlouho provozovat nejde, jelikož každou chvíli prší. ![]()
Jj na to počasí taky nadávám kudy chodím, kdyby aspoň mohl být člověk venku hned by bylo lépe. Místo toho sedím doma a čekám až to na mě přijde
A ještě k tomu jsem právě asi díky tomu úžasnýmu počasí chytla rýmu. No hnus fialovej.
Jé, to jsem ráda, že je tady na tom někdo stejně kolem toho 27 tt
Já už jsem si myslela, že jsem jediná ![]()
Kávu jsem si teda za celé těhotenství nedala ani jednou, ale já to snad zkusím.
Těhotné maminky, máte můj obdiv, protože zvládat tuhle únavu a ještě děti, to si vůůůbec nedokážu představit.