Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jančiku, v porodce mi řekli, že mám čas a mám přijít 21.6., tedy den před termínem. Ani mě nevyšetřili. jen natočili monitory a řekli, že jsou OK.
Včera jsem byla naposledy u svého gyndr a ten mi řekl, že se to k ničemu nechystá
Znovu do porodky jdu v pondělí. Asi zas budu přenášet
![]()
Manžela u porodu asi budu muset oželet - nemá nám kdo hlídat malou. Uvidíme. Ale kdybych šla na vyvolávačku, tak by se to určitě s hlídáním nějak dalo zařídit. Zatím to neřeším, když nevím, jak to nakonec bude. Uvidíme… Mamka je ve Španělsku, ale pokud si mimino bude takto dávat na čas, tak už bude dávno doma, ale i tak to máme k našim daleko, takže kdyby to na mě přišlo, tak by nebylo realizovatelné vézt malou k našim a pak zpátky honem rodit
Nechávám to osudu…
Už mám konečně všechno nachystané. Dokonce jsem zažádala malé o pas, aby mohla v létě s tatínkem na Ukrajinu (bude to pro mě velká zkouška, jak to bez ní vydržím…
).
Počasí neřeším. Hlavně ať už je prcek venku TO čkání je fakt děs!
Kdy máš termín ty???? ![]()
Ahoj Lulje, držím palečky, ať už to máš brzy za sebou
![]()
Nám se 11.6. 15:37 narodila Alžbětka vážila 2 910 g a měřila 48 cm
![]()
Ahoj Lulje, konečně se dostávám k počítači, manža to tady blokoval. Navíc jsem měla celkem rušný víkend, malý dneska odjel do školky v přírodě, tak jsem měla plné ruce práce s balením a přípravou. A co ty, neporodilas ještě? Mám termín 18.8., ale od začátku mi říkají, že to bude dřív podle UZ, ale spíš počítám zase s přenášením. Ty máš manžela z Ukrajiny? Tak to je trošku z ruky, ale pokud je tatínek schopný, tak se postará. Ale věřím, že to pro tebe bude náročné. Mám taky nervy, když někde manžel jede s dětmi sám. On si sice vždycky nějak poradí a děcka jsou nadšené, ale nervy to jsou. A pro tebe zvlášť, když to bude v zahraničí.Ale zase na druhou stranu - Možná ani nebudeš mít čas na to myslet, když budeš s malým a navíc si odpočineš. Tak se drž a dej vědět, co v porodce. Měj se krásně!
Holky, já už nevím, co si počít s tou děsnou únavou..jsem 34tt a jsem hotová..
Třeba dneska, navařeno mám od včerejška, vypráno, uklizeno taky, takže jen sedím a koukám do PC, ale cejtím se, jako bych ušla 20km a dalších 20 jela na kole
Děsně mě bolej nohy, ruce..no na ránu..že v tom nejsem sama? ![]()
Já jsem prospala celé těhotenství…únavou bych tehdy padla, usnula ve stoje, skoro jsem dostala mikrospánek v autě… Je to normální a poslední týdny jsem neměla chuť nic dělat, jen ležet v posteli, číst si, max. vyšívat iniciálu pro miminko
No a po orodu jsem pochopila, proč to tělo tak odpočívala, byl to potom pěkný záhul…a na odpočinek dodnes jen vzpomínám ![]()
Ahoj, jsem teprve v 6tt. těhotenství a trpím tak strašnou únavou, že se kolikrát přemlouvám, abych se vůbec zvedla. Máte prosím někdo podobnou zkušenost, jsem prostě k nepoužití. Nevím, co s tim.
Já celý první trimestr spala kdykoliv a kdekoliv to šlo
, to samé jsem měla i posledních pár týdnů před porodem.
Taky jsem na tom byla stejne… byla bych schopna spat snad cely den… Kolem druheho trimestru se to zlomilo…
Jj, taky to znám… je to uplne normalni, ale prejde to, me uz se to bohuzel zas vraci a myslim, ze dvojnasobne
a k tomu to teplo a dusno, no nic prijemneho, ale vsechno se da zvladnout
Moc děkuju, tak jste mě uklidnili, nevěděla jsem, jestli to je normální, mám za sebou už dvě těhotenství, ale takovou únavu jsem nezažila, proto mi to připadalo divné. Tak snad to brzy přejde.
Ahoj holky, já jsem teprve ve 20 tt., ale únava se mnou lomcuje často.. Odpolední dáchnutí už mám snad jako každodenní rituál - chodím spát s dcerkou, budou jí dva roky.. Večer si musím dávat kapku coly, abych to ustála a mohla ještě dělat v noci dodělávky, co nezvládnu v hicech přes den..
Ahojky, tak jsem se zrovna chtěla zeptat, jestli vadí hodně cocacola v těhotenství, v předešlích jsem jí nepila, ale ted na ní mám vyloženě chut a mám pocit, že mi i trochu pomáhá proti té únavě. Je to děs. Ráno vstanu a přemlouvám se, abych šla vůbec něco dělat, padne to naq mě ráno a drží se mě to celý den a to samé ty želudeční nevolnosti, žádné ranní, jak se říká, ale pěkně celý den, zmírnuje se to trochu až večer.
Holky, je normální abych byla po 8 hodinovém spánku hned ráno strašně unavená. Máte to některá? Jsem teprve v 6. tt, ale každé ráno, tak asi týden, se budím a cítím se jako bych nespala celou noc. Možná je to taky tím divným počasím a tlakem. Jinak už nevím. Nevzpomínám se že bych takhle špatně spala při prvním těhotenství hned na začátku.
@Anonymní píše:
Holky, je normální abych byla po 8 hodinovém spánku hned ráno strašně unavená. Máte to některá? Jsem teprve v 6. tt, ale každé ráno, tak asi týden, se budím a cítím se jako bych nespala celou noc. Možná je to taky tím divným počasím a tlakem. Jinak už nevím. Nevzpomínám se že bych takhle špatně spala při prvním těhotenství hned na začátku.
Já to mám bohužel taky tak..Do toho 12 týdne jsem mohla spát pořád, teďka už je to trochu lepší, ale rozhodně žádná sláva..
U prvního těhotenství jsem zase už od začátku nemohla spát..
Já mám tedy za sebou jen jedno těhotenství, ale kolem 3 měsíce mě začala přepadávat naprosto šílená únava. Věděla jsem to a tak jsem se snažila v noci spát co nejdéle. Protože jsem ještě brzy vstávala do práce, tak jsem chodila spát třeba i v osm, abych byla v půl šesté vyspalá. Ráno jsem vstala, dojela do práce, v práci si uvařila kafe a normálně jsem u toho kafe téměř chrápala, jak jsem byla unavená. To samé po obědě. Nejednou jsem si, když jsem nebyla v práci, dala dvouhodinového odpoledního šlofíka. No a večer v sedm už zase oči jako škvírky. A to jsem od přírody nespavec a stačilo mi vždycky tak 6-7 hodin podle náročnosti dne a byla jsem vyspalá.