Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lulje, tys byla s dvouletým na gyndě? Ty jo, tak to jsi odvážná, já se neodvážila ani s 6-ti letým.
Byla s tebou v kabince nebo hlídala sestra? A co tvoje zuby? Dobre, nebolí tě to? Mi jednou trhali pětky, kvůli rovnátek a když přestala účinkovat narkóza, tak to bylo drsné dost. Kdy máš termín ty? Za měsíc?
Jančik píše:
Lulje, tys byla s dvouletým na gyndě? Ty jo, tak to jsi odvážná, já se neodvážila ani s 6-ti letým.Byla s tebou v kabince nebo hlídala sestra? A co tvoje zuby? Dobre, nebolí tě to? Mi jednou trhali pětky, kvůli rovnátek a když přestala účinkovat narkóza, tak to bylo drsné dost. Kdy máš termín ty? Za měsíc?
Jančiku, když nemá kdo pohlídat, tak to jinak nejde
Odvážná neodvážná - prostě musíš
Můj dr. sestru nemá, o to to bylo zajémavější
Museli jsme malou nějak zabavit, ael dalo to fušku!!! Hlavně pořád na něco sahala a právě v gyn.ordinaci jsem měla strach aby třeba nesáhla někam, kde by mohla něco chtit. Člověk nikdy neví. Ale doktor to nějak pochopil. Zabraly tužky a počítač ![]()
Zuby? Ta osmička po odeznění narkozy bolela, ale jak jsem psala výš - když jsi zaměstnaná dítětem a jinými bolestmi, tak to tak moc nevnímáš
Dala jsem si Panadol a bylo to o kapku snesitelnější. Včera mi opravovali 7 a ta je teda citlivá jako čert po tom vytržení 8, takže tu si uvědomím, kdykoli něco sním. ALe i to se dá přežít. Včerejší poslíčci a bolest zad je o dost horší. Snažím se soustředit na něco jiného - byly jsme s malou venku, i když pršelo, dneska jsme vyrazily spolu na nákup atd… Takže bolesti nevnímám (To teprve až malá vytuhne a já si sednu k PC
) ![]()
Termín mám 22.6., ale myslím, že to nemám šanci vydržet. Malá mi fakt dává zabrat. Poprvé jsem přenášela a pak mi porod vyvolávali, takže jsem rozhodnutá napodruhé porodit raději dřív než jít na vyvolávačku. ![]()
My jsme taky byly dneska nakupovat, dokonce 2×, podruhé i se synem, tak to jsem zase ztrácela nervy, protože přesto, že je starší, tak furt něco chce, pořád do mne hučí, až mi jde z toho hlava kolem, tak jsem mu už říkala, že byl s námi nakupovat naposledy. Máme v neděli oslavy narozenin našich dětiček, tak musím něco kutit, ikdyž se mi vůbec nechce. To máš termín podobný jako kamarádka. Já oba těhotenství přenášela, tak jsem taky rozhodnutá dělat vše pro to, aby to bylo spíš dřív než později. Potom dej vědět, co ti pomohlo, jestli malá nebo něco jiného ![]()
Ohledně té únavy, já jsem byla v 31 týdnu a šíleně se mi chtělo spát, přád unavená a nic jsem neudělala. Pak sestřička dělala krevní obraz a zničeho nic tu byla chudokrevnost. Tak mi dr. předepsala nějaké železo.No a kamarádka sestřička říkala, že chudokrevnost se projevuje právě tou únavou a malátností. Jsme o týden dále a je to lepší.
Jančik píše:
Já oba těhotenství přenášela, tak jsem taky rozhodnutá dělat vše pro to, aby to bylo spíš dřív než později. Potom dej vědět, co ti pomohlo, jestli malá nebo něco jiného
Určitě napíšu, jak to dopadlo
Modlím se, ať nemusím na vyvolávání. Jsem pevně rozhodnutá, že podruhé bych do toho fakt nešla, i kdybych měla přenášet měsíc
Ud+lám pro přirozený porod cokoli
Dám vědět, co zabralo ![]()
Ahojky, tak koukám, že tady už se chystá rodit
My máme termín 26.6., takže už necelých 6 týdnů…zatím se TĚŠÍM:-))) Teda spíš na maličkýho než na porod ![]()
Jinak ještě k tý unávě…už je mi zas fajn (musím to zaklepat), ale v pátek jsem byla v poradně a samozdřejmě chudokrevná, to jsem věděla, ale ještě se to zhoršilo. Měla jsem totiž brát železo a prděla jsem na to, spíš jsem měla strach, že mi to způsobí zácpu:-( Takže teď do porodu budu radši poctivě brát.
Myslíte, že se to železo dá brát i bez doporučení lékaře? Prostě jen tak preventivně? Už se chytám čehokoli. Krevní testy mi asi vyly dobře - doktor nic neříkal, tak soudím, že ano. Ale i tak - kdyby železo pomohlo, klidě si ho koupím tunu ![]()
P.S.: Na porod se taky docela těším. A pak hlavně na ty 4 dny v porodnici. SPíš se děsím toho, jak přijdu domů, a tam nastoupím do kolotoče - praní, žehlení, vaření, dvouletá neposeda, novorozenec, manžel… Holky, já se do té porodnice fakt už těším, jak si tam dáchnu… ![]()
Určitě se dá, musíš se v lékárně zeptat, ne všechny jsou bez předpisu. Taky se na to chystám,v prvním těhu, teda po porodu jsem si pěkně s anemii užila. Nakonec jsem přišla i o mlíko, takže raději mít víc než míň.
Jinak tě lulje chápu, já si po druhém porodu ty dny v porodnici taky užívala. Bez praní, žehlení, vaření to byla paráda! Ale čekala jsem to doma horší. Malá byla šikovná, hodně spala, tak jsem se mohla věnovat synovi. Navíc taky hezky pila a taky rychle, tak to bylo fajn.
Jančik píše:
Jinak tě lulje chápu, já si po druhém porodu ty dny v porodnici taky užívala. Bez praní, žehlení, vaření to byla paráda! Ale čekala jsem to doma horší. Malá byla šikovná, hodně spala, tak jsem se mohla věnovat synovi. Navíc taky hezky pila a taky rychle, tak to bylo fajn.
Jančiku, tak doufám, že to bude u nsá taky v pohodě! JIou možnost si ani nepřipouštím, jinak bych se zbláznila
Na to železo se zeptám. Díky!
Neboj, pokud ty budeš v klidu, budou v klidu i děti a bude to ok ![]()
Jančik píše:
Neboj, pokud ty budeš v klidu, budou v klidu i děti a bude to ok
Zastávám stejný názor!
(Teď ještě aby se ta pohoda přenesla i na manžela…
)
Ahojky,
já jsem snad unavená od samého začátku těhotenství. Je už třetí a doufám, že i poslední. Chodím spát s mrňouskama a vstávám s nimi. V poledne jsem jak mátoha. Když je chvilka, tak si na chvilku lehnu. Jinak síly mě opouštějí. A to nám ještě zbývá dlouhá doba. Jsme teprve ve 18+6tt.
Ahojky, taky čekám 3.mimi. V druhém trimestru jsem ale byla celkem v pohodě, ale musím říct, že mi dělal moc dobře pohyb-procházky a tak. To jsem možná i na tu únavu zapomněla nebo co, ale jak jsem seděla doma a moc se nehýbala, tak to je děs. Teď jsem 28.tt a zase to na mne jde. Ráno vstanu a šla bych spát.Ale neboj, rychle to utíká. Jak máš staré děti? A kdy máš termín porodu?
Ahoj, já jsem teď ve 28. týdnu a jsem unavená už asi 4 týdny zase…Napřed I.trimestr jsem byla jak šípková růženka a teď se mi to vrátilo. Myslím, že to je pro těhotenství tipické. Ale i mě pomáhají procházky na čerstvém vzduchu,někam do přírody. Každopádně mobil sebou, kdyby něco. ![]()