Šílená únava v těhotenství?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
116
22.5.10 18:43

Zdravím všechny z této diskuse. Mám termín 22.6 stejně jako Lulje a doma 20.měsíční holčičku a na počásko nadávám už tak 3 tí týden,a vůbec nevím co s tou únavou mám dělat. V noci se snažim spát a po obědě chodim znova spát tak na 1,5 se Stellinkou a už v Pět odpolko bych mohla jít znova.
Tohle těhotenství je nějaké jiné, vůbec mě netrápí že nemám nic připraveno, no prostě hrůza. :nevim: :nevim: Vy už máte vše připraveno?? :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
24.5.10 22:58
Mamina2 píše:
Zdravím všechny z této diskuse. Mám termín 22.6 stejně jako Lulje a doma 20.měsíční holčičku a na počásko nadávám už tak 3 tí týden,a vůbec nevím co s tou únavou mám dělat. V noci se snažim spát a po obědě chodim znova spát tak na 1,5 se Stellinkou a už v Pět odpolko bych mohla jít znova.
Tohle těhotenství je nějaké jiné, vůbec mě netrápí že nemám nic připraveno, no prostě hrůza. :nevim: :nevim: Vy už máte vše připraveno?? :oops: :oops:

Mamino2, zdravím!! :kytka: Tak to jsm zvědavá, která z nás porodí dřív ;) S těmi přípravami jsem to měla stejně. Začala jsem někdy předminulý týden. Zbývají drobnosti jako postýlka, přebalovací pult a izofi pod vajíčko, pak vžehlit vyprané oblečky a můžem do porodky! :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
25.5.10 11:21

holky tak čtu o vaší únavě, budiž mi útěchou, že vtom nejsem sama…ale jsem teprve na začátku cca 6tt a jsem uplne mrtva…pali me oci jako z nevyspani, kdybych si lehla usnu hned, ale v praci by mi to asi neproslo :-D nevim co s tim :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
25.5.10 11:28

Na to je dobrý právě pohyb na čestvém vzduchu, hodně vitamínů a pokud možno, hned jak přijdeš z práce si jít odpočinout.. Myslím, že ale té únavě nezabráníš úplně. Tělo se prostě mění a teď je max důležité, aby jsi byla v pohodě. Spíš poslouchej své tělo, to si vždy řekne, co potřebuje. A přeji příjemné těhotenství bez komplikací. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
25.5.10 12:46

Farllin- díky moc :kytka: jaké vitamíny bys mi prosím doporučila? zatím beru jen kyselinu listovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17368
25.5.10 13:12

Estrellito, já jsem užívala Calibrum mamavit myslím se to jmenuje. Ale je spousta vitamínů, které ti určitě doporučí v lékárně, případně i gynekolog. Nejsou to myslím, ale vitamínky přímo proti únavě. Spíš jsou tak na všechno, aby tělo fungovalo, když si mimi bere z tvého těla vše potřebné. Jinak ještě je dobré užívat magnésium. To je dobré i proti křečím v nohách, které mohou nastat,na funkci ledvin má vliv a určitě i na jiné strasti. Určitě je dobré daleko víc zařadit do jídelníčku ovoce a zeleninu. A mít pohyb. Nemyslím tím sportovat jak o duši, ale jsou i cvičení pro těhotné a procházka taky nezabije. Mě třeba moc pomáhá cvičení na záda, mám s nimi problémy a v těhotenství se mi trošku zhoršily. Ale to myslím skoro každé těhulce. Dál jsem už nic neužívala, takže snad poradí i další těhulky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.5.10 13:47
estrellita píše:
holky tak čtu o vaší únavě, budiž mi útěchou, že vtom nejsem sama…ale jsem teprve na začátku cca 6tt a jsem uplne mrtva…pali me oci jako z nevyspani, kdybych si lehla usnu hned, ale v praci by mi to asi neproslo :-D nevim co s tim :cry:

Nejlepší je prostě pokud to jde spát a spát! Neboj nic ti neuteče a tak si to prostě užívej! Já tohle měla hned od začátku těhu, taky jsem to podle toho poznala :lol: Můj režim byl první dva měsíce - ráno jít do práce a od odpoledne do rána chnět a tak to šlo dokola :lol:
Jinak k těm vitamínům - já je taky užívám od začátku, ale doktor mi říkal, že stačí nejdřív kyselina listová a pak na ně přejít, tak od 3.měsíce. Já brala GS Mamavit a zdály se mi v poho.
Jinak na tu unávu můžu pak doporučit (po 3 měsíci) nějaký aktivity, abys zůstala v kondici. Já chodím na cvičení a na plavčo a je to hrozně super.
Přeju hezký těhotenství :-)

Jo holky jinak já mám TP 26.6. takže jsem se tu docela sešly :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
26.5.10 08:31

Lulje, tak kdyby něco tak napiš, sem at vím že jsem již „prohrála“ :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.5.10 09:10
Mamina2 píše:
Lulje, tak kdyby něco tak napiš, sem at vím že jsem již „prohrála“ :mavam: :mavam: :mavam:

Jo, určitě sem napíšu, až se vrátím z porodnice :palec: A ty taky, jo?! ;) V pondělí mi dr sdělil že se mimino zase otočilo. Tentokrát napříč, takže pokud už to tak zůstane, tak jdu na císaře :cert: Od příštího týdne začínám chodit do porodnice na kontroly a monitory. Mám se šetřit, ať se porod nevyvolá dřív, tak jsem včera odpočívala tak, že jsem vyčistila koberce, dneska budu uklízet po malířích… no jo - nikdo to za mě neudělá… tomu říkám „aktvní odpočinek“ :lol: ale aspoň to líp utíká - hlavně když mi pomáhá naše malá Hany :lol: Večer padám na hubu společně s ní, tj. po zpávách. Takže tiše závidím prvorodičkám, které si tady radí „odpočívat kdykoli je to možné, lehnout si odpoledne atd.“. Holky, užívejte si to! S druhým těhotenstvím to bude horší a třetí si vůbec nedovedu představit (teda pokud už nebudu mít ty první dvě děti ve škole). Nejhorší je, když mi malá chce skákat po břiše. To teda trpím jako kůň. A mimino myslím taky :lol:
No nic - jdu odpočívat úklidem chodby po malování :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.5.10 09:10
Mamina2 píše:
Lulje, tak kdyby něco tak napiš, sem at vím že jsem již „prohrála“ :mavam: :mavam: :mavam:

Jo, určitě sem napíšu, až se vrátím z porodnice :palec: A ty taky, jo?! ;) V pondělí mi dr sdělil že se mimino zase otočilo. Tentokrát napříč, takže pokud už to tak zůstane, tak jdu na císaře :cert: Od příštího týdne začínám chodit do porodnice na kontroly a monitory. Mám se šetřit, ať se porod nevyvolá dřív, tak jsem včera odpočívala tak, že jsem vyčistila koberce, dneska budu uklízet po malířích… no jo - nikdo to za mě neudělá… tomu říkám „aktvní odpočinek“ :lol: ale aspoň to líp utíká - hlavně když mi pomáhá naše malá Hany :lol: Večer padám na hubu společně s ní, tj. po zpávách. Takže tiše závidím prvorodičkám, které si tady radí „odpočívat kdykoli je to možné, lehnout si odpoledne atd.“. Holky, užívejte si to! S druhým těhotenstvím to bude horší a třetí si vůbec nedovedu představit (teda pokud už nebudu mít ty první dvě děti ve škole). Nejhorší je, když mi malá chce skákat po břiše. To teda trpím jako kůň. A mimino myslím taky :lol:
No nic - jdu odpočívat úklidem chodby po malování :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1707
26.5.10 09:26

Hela84- na jaký chodíš cvíčo? :-) myslíš, že můžu už takhle na začátku provozovat nějaký aktivnější pohyb? pořád se bojím, aby bylo vše v pořádku, když čtu, že ty první tři měsíce jsou krizové..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
26.5.10 09:31
estrellita píše:
Hela84- na jaký chodíš cvíčo? :-) myslíš, že můžu už takhle na začátku provozovat nějaký aktivnější pohyb? pořád se bojím, aby bylo vše v pořádku, když čtu, že ty první tři měsíce jsou krizové..

Zastávám názor, že pokud se mimčo má udržet, tak se udrží. Pokud s ním něco není v pořádku, tak i kdbys ležela a nic nedělala, tak se prostě něco podělá…
Nedoporuřují se sporty jako jízda na koni apod., ale lehčí pohyb nevadí. Znám holky, které těhotné chodí i na aerobic :nevim: Záleží, na co jsi byla doposud zvyklá. Třeba plavání je fajn… Já jsem i jezdila na kole a lyžovala (ale to jsem teda nevěděla do 4. měsíce, že jsem těhotná :lol: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
26.5.10 10:07
estrellita píše:

První tři měsíce jsem nedělala pro jistotu vůbec nic, ikdyž mám od začátku těhu naprosto v pohodě, tak nikdy nevíš. Od 4.měsíce jsem začala chodit na těhotenskej kurz, kterej máme spojenej i s cvičením - na míčích, podložce apod. No a pak jsem k tomu přidala plavčo pro těhotný, který vede lektorka. Nejlepší je se o tom poradit se svým gynekologem!!! Jsem hrozně ráda, že jsem na tyhle kurzy chodila, protože mě to celé těhu udrželo v aktivitě a hlavně jsem tam potkala spoustu těhulek, které čekají mimi ve stejném termínu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.5.10 11:35

Já bych se cvičení též nebála. Asi bych cíleně vyloženě nehopsala, ale takové to plavání či protahování, či jemné posilování si myslím je v pořádku. Jde hlavně o to aby se člověk při tom cvičení nesedřel a pokud je té mamince dobře i při cvičení tak je to fajn. Já musela první tři měsíce ulehnout, protože jsem krvácela z hematomu, který mohl sebou vzít i mimčo, ale jakmile se vše vstřebalo tak jsem začala chodit na procházky a postupně jsem přidávala tempo a dálku. Nyní (již jsem ve 33.tt) se na to necítím, tvrdne mi bříško atd. ale když to jde jdu aspoň pro rohlíky pěšky :o)) Myslím, že tělo dá znamení kam až se může jít.
 Zuzka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.5.10 11:41

Lulje:
Já jsem i jezdila na kole a lyžovala (ale to jsem teda nevěděla do 4. měsíce, že jsem těhotná ).

Tak to bych chtěla zažít abych ty první měsíce ani nevěděla, že jsem v tom :lol: Já se budila i v noci jak mi bylo špatně. Musela jsem mít dokonce cca 5 piškotů hned u postele abych ten žaludek trochu obalamutila než jsem vstala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí