Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
já si normálně barvím vlasy a mam i gelovky a nějak jsem to neřešila , protože chemii máš ve všem ,ale myslím, že jsem četla, že to není škodlivé. Ale nesmí se to přehánět. Já jsem si normálně vlasy barvila i v prvním trimestru
ahojky,je tady spousta diskuzi na tohle tema,tak zkus pohledat,hodne stesti
Určitě můžeš, nedávno tady na to proběhla diskuze, zkusim jí najít a kdyžtak ti sem dám odkaz, ať si můžeš přečíst i názory ostatních. Ale pokud si dobře pamatuju, tak tam nebyl jediný názor proti.
Nic z toho by se nemělo k miminku dostat. Vím, že mi to moje kamarádka kadeřnice zatrhla, že to zdravé není, ale zpětně mi došlo, že ona byla tou dobou také těhotná, takže kdybych se ukecat nenechala, tak by ty smrady z barvy musela čuchat se mnou ![]()
https://www.emimino.cz/…-tehu-40482/
Tak tady to je. Jinak já to taky s kadeřnicí probrala a ta mi řekla, že dneska už jsou byrvy na jiné úrovni a nevadí to.
No holky zrovna včera jsem četla v květnové Mamince, že barvit vlasy ano, ale jen u kadeřnice. Doma s kupovanou barvou ne, jsou hodně drastické - resp. kadeřnice používá „jemnější“ barvy.. A taky by se neměla radikálně měnit barva vlasů, ale třeba jen dobarvovat, protože čím větší změna barvy, tím je to silnější chemie, agresivnější- Maminka, květen, str. 58 ![]()
taky jsme to s kadeřnicí řešily a opravdu není problém. ale doporučuji zajít do kadeřnictví. je tam spíš občas riziko, že se vlasy v těhu chovají trošku jinak a barva nemusí chytit tak, jak jsi běžně zvyklá. jinak ta chvilička u kadeřnice fakt miminku neublíží.
gelovky je to samé. taky to nevadí. chodím na ně a v pohodě. jen moje manikérka říkala, že má klientky, kterým prostě v těhotenství nedržely a ulítávaly… to naštěstí není můj případ, protože jsem na ně strašně zvyklá. JInak nevadí ani do porodnice, jen nesmí být barevné, aby přes ně bylo vidět nehtové lůžko (já byla s gelovkama pod celkovou narkozou při kyretáži a pohoda, ptala jsem se přímo anestezioložky).
Nedávno jsme barvení vlasů řešili na kurzu a PA nám doporučila barvení až v druhém trimestru. ![]()
Peto, mě jen lítaly na začátku, jak jsem otěhotněla. teď už to je v pohodě. ale moje manikérka říkala, že já jsem ukázková zákaznice, že nemám nikdy nehty ulámané. a to s nimi dělám úplně vše včetně hrabání se v hlíně a drhnutí koupelny (vše bez rukavic).
Ahoj holky,
A nevite jak je to s prelivem? Koupila jsem si „Movidu“ nevim jestli to nekdo znate. Je to semi-permanentni barva bez amonia.Ja ji pouzivam uz leta a nikdy jsem pravou barvu na hlave nemela tak se bojim to zkouset prave ted v tehotenstvi ale ten preliv bych uz vazne potrebovala. Mate nekdo zkusenosti s prelivama delane doma v tehotensvi. Delaji kadernice taky preliv? Diky moc
Barvit vlasy si můžeš i doma, dneska ty barvy nejsou tak drastické jako dřív
.
danus, já chodím ke kadeřnici na přeliv. ten bych doma riskla, je šetrnější než barva. v nejhorším případě to chytne trošku jinak a maximálně se objednáš ke kadeřnici na opravení ![]()
Ahoj holky, jsem v 9tt. a řešíme s kamarádkama problém, zda si v prvním trimestru barvit vlasy nebo ne. Neobsahují barvy nějaké látky, které mohou miminku ublížit? Totéž by mě zajímalo, jak to je s gelovými nehty? Děkuji za odpovědi