Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
A proč by se nemohli??? Vždyt vejce jsou jedna z nejzdavějších potravin, tahle společnost jde opravdu už asi do kelu…
ja uz teda nevim ale dotazy mi pripadaji kazdym dnem hloupejsi.
nic proti zakladatelce ale proboha to uz nikdo nema zdravy selsky rozum?
salám??? proboha ty jsi snědla salám?? to je hrůza
lendo neřeš blbosti
Co?
![]()
A co by se ti z piškotů a salámu mělo stát? ![]()
Jo a zmrzliny už se z vajíček dávno nedělají ![]()
no z toho duvodu, ze v nekterych potravinach nejsou vejce dobre tepelne zpracovany!
Těhotenství není nemoc… Můžeš jít co chceš, jen opatrně na plesnivé sýry, syrové maso, no a další takové věci. Jinak si dej na co máš chuť:-)
lenda80 píše:
no z toho duvodu, ze v nekterych potravinach nejsou vejce dobre tepelne zpracovany!
Třeba v piškotech? ![]()
lenda80 píše:
Jasně, třeba v majolce a tatarce. Ale piškotů bych se teda opravdu nabála ![]()
Leni, piškoty nevadí, s tou zmrzlinou už je to horší, ale já si taky dala, všeho s mírou. Vejce těhotná nesmí kvůli salmonele, tzn. neměla by jsi je jíst v syrovém stavu např.ta zmrzlina nebo majonéza. Takže co je živočišného původu musí být dobře tepelně zpracované, kvůli té salmonele, listerii atd.
Proč bys nemohla vejce? Jestli na ně nemáš alergii, tak si klidně dej, tak jak jsi byla doposud zvyklá. Možná mysleli, že se nemají jíst vejce syrová, kvůli možné nákaze salmonelou.
to ti jako doktor řekl, maminko doporočuji Vám jíst piškoty?
![]()
jestli tohle neni provokace, tak to je opravdu nejlepší dotaz jaký jsem četla za poslední dobu
holky, tohle jsem jen vycetla. Nepisu muj nazor!!! Vzdyt to vsechno jim. A co se tyce uzenyho salamu tak pry neni nic dobreho uzeny.
chuanitka píše:lenda80 píše:Třeba v piškotech?
Hele ono se pise HODNE veci ale snad mas svuj vlastni rozum ne?
necti takove blbosti a rid se svou hlavou.
Jak bylo napsano tehotenstvi neni nemoc,je to jen jiny stav.
Jo a ja cele tehu ujizdela na uzenych polevkach a uzenem mase.
Příspěvek upraven 11.05.10 v 12:46
Ahojte, chtela bych se vas zeptat (i kdyz toto tema je tady hodne rozsirene) na to, jestli se muze na zacatku tehotenstvi jist potraviny obsahujici vejce? Jim veskere pecivo sladke, bebe susenky, piskoty atd., az kdyz jsem precetla v jednom casopise , ze tehotne nesmi jist vse co ma vejce. Ale prece i doktori doporucuji piskoty
. Jo, a pak jsem vycetla z diskuze, ze se nesmi nic uzeneho…zrovna predevcirem jsem jedla uzeny salam, nevadi to
?? A co treba zmrzliny (ktere ted miluju), treba vanilkova co obsahuje zloutek? Diky moc za rady