Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat těhulek, jestli nemají podobné zkušenosti. Dneska v noci (jsem 36+2) jsem měla šílený křeče v břiše, spíš podbříšku, takový stahování pipiny (omlouvám se za výraz), k tomu mě bolely záda - v kříži.
Dneska chvílema se to stahování vrací, občas se nemůžu ani hnout, jak to zabolí. Není to nic pravidelnýho, vždycky to přejde. Co to je, je to taky jenom příprava dělohy?
Nikdy jsem nerodila ale myslím že to co popisuješ jsou poslíčci je to jak píšeš příprava dělohy na porod pokud ale máš strach klidně zajdi k dr at tě prohlídně.
Já když měla porodní bolesti (při potratu) boelelo mě v kříži a měla jsem křeče jako při ms a dr řekl že jsou to porodní kontrakce
to budou poslíčci ![]()
pokud ustávají, tak je to v pohodě. ještě máš chvilku čas
Jinak poslíčci se od klasických porodních kontrakcí poznají tak, že povolí při teplé vaně nebo ve sprše. pokud ne a zkracují se intervaly, je to už porod ![]()
No, doufám že ustanou, ještě nechci jít rodit, ve čtvrtek jdu s přítelem teprve na kurz ![]()
Taky bych řekla poslíčci, pokud se ti nezkracuje doba mezi bolestmi.
renato neboj, prostě tomu malému v bříšku vysvětli, že má ještě čas
u nás to fungovalo (z 32tt jsem přemluvila na 38+3). ale podle tvého popisu to jsou opravdu poslíčci a některé holky je mívají i 2 měsíce před porodem… takže klid ![]()
Já jsem v klidu, akorát tatínek začíná šílet
Žádný pravidelný intervaly to nejsou, jednou to trvá minutu, pak deset, pak dvě, atd.. Teď jsem měla klid, ale zase to už přichází ![]()
Pokusím se mu o vysvětlit, ale nevím nevím, asi mi to neprojde, jsem si ho vykrmila na cca 3500g, tak se tam už asi nevejde ![]()
Reni, zkus si dát tu teplou vanu. Pokud jsou to poslíčci, tak by ti měla ulevit ![]()
Děkuju, ale to bych si tam mohla ustlat, teda aspoň přes noc ![]()
pokud to bude ale akutní, půjdu ji vyzkoušet
s tou vanou bych byla opatrná…já si ji dala a málem jsme to nestihli do nemocnice
bohužel jsem porodila v 31+5tt takže já bych to neriskovala a jela klidně i zbytečně do nemocnice…ale je to můj názor z mé zkušenosti
hodně štěstí ať je vše o.k:)
Pavla23 píše:
s tou vanou bych byla opatrná…já si ji dala a málem jsme to nestihli do nemocnicebohužel jsem porodila v 31+5tt takže já bych to neriskovala a jela klidně i zbytečně do nemocnice…ale je to můj názor z mé zkušenosti
hodně štěstí ať je vše o.k:)
nestraš, času mám ještě dost ![]()
renčo nestraším jen píšu svoji zkušenost
já měla taky času dost ![]()
jo, je, akorát už musím celý den proležet, nejsem schopná se pohybovat, strašně mě bolí záda…
a mimčo bylo v pořádku, když se narodilo? to byl vážně tak rychlý porod?
jop řekla bych že jo cca v 3,30 jsme přijeli do nemocnice a v 8 byl na světě a to by byl asi i dřív kdyby se nečekalo na RZT z hradce králové kt. ho hned vezla na novorozeneckou JIP do nemocnice.Maxík je v pořádku byl 5 týdnů v nemocnici většinou bez problémů i teď je v poho
bude muset sv vrstevníky v lecčem dohánět ale to časem dožene ![]()