Dostáváte vyplatu včas?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Holky dostávate vyplatu včas?
Ahoj zrovna ted před vánocemi, čekám na vyplatu ve smlouvě mám 15 v měsici, jakou maji soukromnici lhutu ze zákona?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já mam ve smlouvě do 12 kalendářního dne a ve většině případů mi „výplata“ chodí až 17, ne-li 18. Což je na prd, protože mam splatnost všech složenek atd do 15.
![]()
- Citovat
- Upravit
Myslím, že do 15-ti dnů od termínu je lhůta, ale nejsem si jistá; když si vzpomenu na moji práci před mateřskou… byla jsem ráda, když jsem posledního zaplatila složenky a to někdy jenom ze zálohy a termín byl taky patnáctého.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš termín 15 ctý den v měsíci musíš ji dostat v ten den pokud je víkend např 15 je v sobotu měla by být v pátek
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze zákona ji máš na účtě mít nejpozději v ten den, který máš ve smlouvě. V reálu se mi nedávno podařilo z šéfa vyrazit poslední výplatu - s devítiměsíčním zpožděním ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Někdy i dřív, když si řeknu a šéf má…dává mi peníze na ruku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě záleží, jak dlouho to zaměstnanci vydrží. U minulého zaměstnavatele se nám stávalo, že jsme červnovou výplatu dostali v září
Zdůraznuji slovo minulý v předchozí větě ![]()
- Citovat
- Upravit
Myslím, že většinou i o den dřív. ale nemám přehled, protože účet obhospodařuje manžel. já jen čerpám
a pro případ výpadku tam máme nastavený kontokorent, aby nebyl problém s pevně nastavenými pravidelnými platbami.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@novo123
Když jsem dělala na ŽL, tak jsem dostala květnovou výplatu v září. A co si vzpomínám, tak jsem nikdy peníze nedostala ve smluvený den, byl zázrak pokud to bylo v době splatnosti
ŽL už nikdy! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@michel 58 Tak lhůta ze zákona je do konce následujícího měsíce, ale pokud je ve smlouvě 15., tak by to mělo chodit 15.
Jinak my máme termín 10. a skoro vždycky to k 10. je, občas se tedy stane, že to přijde 11., ale to neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vždy v tretí pracovný deň v mesiaci. Nikdy nie skôr a ani neskôr. Je to super, že sa človek môže takto spoľahnúť, že peniaze budú včas.
- Citovat
- Upravit
Tak já mám ve smlouvě k 20. dni v měsíci a ještě nikdy mi nepřišla včas. Vždy tak 23., 24. a není vyjímkou i 28. dne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit