Na rodičovské a výpověď

Anonymní
19.12.12 12:46

Na rodičovské a výpověď

Zdravím,
omluvám se nějaké témata jsem našla, ale není tam odpověď jak bych si představovala. Jsem na rodičovské a dřív jsem pracovala v jednom obchodě. Majitel mi dnes oznámil, že ho prodává a musí mi dát výpověď, ale že nový majitel by mě chtěl zaměstnat. Je něco na co bych si měla dát pozor? Jakou formou máme poměr ukončit? Mám nárok třeba na nějaké odstupné? když nebudu chtít k tomu novému majiteli, budu muset na pracák? budu dál pobírat příspěvek? Prosím prosím za odpovědi, omluvám se jestli se ptám jak hotentot, nejsem machr na účetnictví… :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
575
19.12.12 13:05

Zaměstnavatel te musí informovat o tom, zda se firma prodává bez zaměstnanců a stávající zaměstnavatel s Tebou ukončí pracovní poměry s odstupným podle zakona, nebo zda s prodejem firmy dochází k přechodu práv a povinností na nového zaměstnavatele (v takovém případě by ti zůstala v platnosti stávající smlouva). Obě varianty jsou možné. Varianta, ze s tebou ukončí stávající zaměstnavatel pracovni poměr bez odstupného, je osidna. Novy zaměstnavatel nemá povinnost s tebou novou smlouvu uzavřít. Záleží na vzájemných vztazích a důvěře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Švadlenka Madlenka
19.12.12 13:16

Ještě bych asi dodala, že je věcí zaměstnavatele se s tebou vypořádat, tedy ty bys neměla dávat výpověď, kdyby tě o to z jakéhokoliv důvodu žádal, jelikož pak nemáš nárok na odstupné. Leda byste uzavřeli dohodu. Pokud kupuje nový majitel firmu i s tebou a tobě se nový majitel nebude pozdávat, je to už tvůj problém a na tobě, zda zůstaneš a nebo odejdeš bez náhrady. Co se týče rodičáku, ten ti zůstává, ovšem ztráta zaměstnání může mít vliv na další případnou mateřskou, pokud bys ji plánovala ihned po prvním dítěti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat