Nepodepsaná výpověď zaměstnavatelem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak tam je důležité k jakému datu je ta výpověd psaná ne? Tj. Takže pokud dostaneš výpověď k 20. prosinci ta výpovědní doba začne běžet od 1. ledna a skončí 28. února? Řeším něco podobného akorát já tu výpověď budu muset dát sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jen mám strach z toho, aby na mě nešili nějakou boudu.
Aby to nedopadlo tak, že výpoveď nemám, měla bych nastoupil mezi svátky do práce, já nenastoupím, protože na výpovědi domluvení jsme a oni na mě hodí hrubé porušení pracovní kázně, že jsem do práce nenastoupila.
(bohužel i takoví zaměstnavatele jsou mezi námi). Ale naštěstí mám uložené maily mezi mnou a účtárnou…
- Citovat
- Upravit
Já se řídím pořekadlem Řeči se mluví a voda teče…nebrala bych ohled na nějaké vzkazy, kdy mám a nemám chodit, ústní výpovědi atd. Řádně bych přišla do práce po skončení RD a je na nich, co s tebou udělají. Ono by se taky třeba mohlo stát, že za týden nebo dva si najednou nikdo nebude pamatovat, že ti řekl, že nemáš chodit a vyhodí tě za hrubé porušení pracovní kazně, jelikož jsi dva týdny nechodila do práce…stát se může cokoliv. Normálně bych přišla do práce a tvůj nadřízený/personalista/zmocněná osoba by tě měla písemně instruovat v případě, že si nepřejí, abys dál chodila do práce…samozřejmě se všemi souvisejícími náležitostmi.
edit…tak jsi mě předběhla s tím hrubým porušením…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Účtárna ovšem není tvůj přímý nadřízený (nebo ano?) Prostě bych k datu nástupu přišel - a tady mě máte. A chci, čistě formálně, zaznamenat příchod a odchod - to aby mně nebylo vytknuto hrubé porušení pracovní kázně. (Jestli tě nechají jenom skartovat lejstra nebo dělat cokoliv, je na nich…)
Já jen mám strach z toho, aby na mě nešili nějakou boudu.
Aby to nedopadlo tak, že výpoveď nemám, měla bych nastoupil mezi svátky do práce, já nenastoupím, protože na výpovědi domluvení jsme a oni na mě hodí hrubé porušení pracovní kázně, že jsem do práce nenastoupila.
(bohužel i takoví zaměstnavatele jsou mezi námi). Ale naštěstí mám uložené maily mezi mnou a účtárnou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tuto obavu mam taky, takze mozna s ditetem naklusu do prace a tady me mate
. Jejich problem. Pac muj zamestnavatel je schopny cehokoliv
. Pokud jsi se se zamestnavatelem zoci voci domluvili tak nechapu, proc jsi ho rovnou nedonutila tu vypoved hned napsat a podepsat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně tak. Měla jsem po RD něco podobného. Jen s tím rozdílem, že můj přímý nadřízený byl insolvenční správce. Nastoupila jsem v termínu. Všichni na mě koukali jak na zjevení a 8 hodin jsem seděla v zasedačce a četla si. Vydrželi to 3 dny. Pak jsem dostala výpověď pro nadbytečnost s výpovědní dobou a odstupným s tím že po dobu výpovědi budu doma za průměrný plat, protože to byla překážka na straně zaměstnavatele. Rozhodně nedej na řeči nějaké účetní - vyšplouchnou tě
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dokud není podepsaná výpověď od obou stran, tak jsi prostě zaměstnaná. Tady žádný ústní dohody neplatí.
- Citovat
- Upravit
Poslala bych doporučený dopis do firmy, kde bych popsala vzniklou situaci a ukončila tím, že dne xx končí moje RD a tak jim oznuamuji, že den xx+1 nastupuji do práce, neb verbálně nastíněné řešení nebylo formálně dotaženo.
Pokud nebudou reagovat, tak bych toho dne ráno nastoupila. Přirozeně sama, dítě bych nechala někomu hlídat. Může se ti stát, co už tu bylo zmíněno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Být tebou v den kdy máš nastoupit tak bych do práce šla pokud totiž nemáš výpověd nenastoupíš bere se to jako nenastoupení do práce mě se zdá že šijou boudu a nechtěěji ti dát odstupné zavolej tam řekni jasne že pokud ti nedají na papíře výpověd normálně dojdeš do práce a hotovo on se šef ozve a zdravý uvidíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a pokud nemáš na ten den hlídání či školku, tak je ještě možnost zajít k dětskému a nechat si vypsat OČR - rozhodně tam nechoď s dítětem!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko pokud ten papir nedostanes do konce tydne, tak v po az st je svatek, takze toho 27 by jsi mela spravne nastoupit do prace. A pokud ti ten papir fakt nedaji, tak tam opravdu nastup, jak pisou holky. To jestli tam budes neco delat nebo tam budes proste jenom sedet je problem tveho zamestnavatele ne tvoje… Vetsina zamestnavatelu proste zkousi co si muzou dovolit a na nas je urcit jim hranice. Nejsi nesvepravna. Je blby, ze ti to vyslo zrovna takhle blbe. Musi to byt urcite hodne neprijemne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem za rady. Vidím, že to vidíte stejně.
Rozhodla jsem se, že zítra šéfovi zavolám a řeknu mu, který den bude v práci, že se stavím podepsat výpoveď, jinak že po svátcích do práce přijdu.
- Citovat
- Upravit
Píšu raději anonymně, snad pochopíte.
Na konci týdne mi končí RD, byla jsem se zeptat u svého zaměstnavatele, zda můžu nastoupit zpět do práce, ale bylo mi řečeno (co jsem již tušila), že pro mě nemá místo.
Dohodli jsme se ústně na výpovědi a odstupném.
Papíry jsem měla jít podepsat zítra, ale dnes mi účetní psala, že nemám chodit, že je šéf nemocný a ona jím výpoveď podepsanou nemá.
Psala jsem ji tedy, kdy se můžu stavit, zatím neodepsala.
Chci se zeptat, co se stane, když nebudu mít k datu konce RD podepsanou výpoveď. Do práce po svátcích zřejmě jít nemám, ale zas nemůže se to obrátit či zneužít proti mě (aby na mě nešili nějakou boudu).
Co když mi dají vědět až v lednu, že ji mám přijít podepsat? Od kdy se počítá výpovědní lhůta? Proplatí mi zbytek prosince (což by měli)?