Výpověď, neschopenka a kontroly :-/
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Kontroly mohou chodit i o víkendu, tedy ne že by byla z OSSZ velká pravděpodobnost, ale tím, že může prvních 21 dní chodit i zaměstnavatel, tak za téhle situace může rozhodně dorazit i o víkendu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Kontroly mohou chodit i o víkendu, tedy ne že by byla z OSSZ velká pravděpodobnost, ale tím, že může prvních 21 dní chodit i zaměstnavatel, tak za téhle situace může rozhodně dorazit i o víkendu.
děkuji za odpověď.. Prosím a zaměstnavatel už po 21 dnech chodit nemůže?
- Citovat
- Upravit
Pokud tě navštívá kontrola nebudeš doma a nedodáš doklad od lékaře že jsi byla někde na ošetření jako asi o víkendu nedodáš tak ti hrozí pokuta a taky ukončení neschopenky. pokud ta šefová ví že jsi si zaplatila nějaký kurz a dělá ti už tohle nikam nejezdi a raději zůstan doma
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já dokonce slyšela že je to teď po novu a že kontroly můžou chodit od 6 od rána do 10 do večera ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne nemůžu on ti platí jen 21 dní neschopnost pak už chodí jen namátkové kontroly a tu na tebe po teto době nemůže poslat zaměstnavatel
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunecka289 píše:
No já dokonce slyšela že je to teď po novu a že kontroly můžou chodit od 6 od rána do 10 do večera
TO mohli vždycky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunecka289 No to bylo snad vždycky, ne? Nesmí přijít, když je noční klid…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@banánice píše:
Ne nemůžu on ti platí jen 21 dní neschopnost pak už chodí jen namátkové kontroly a tu na tebe po teto době nemůže poslat zaměstnavatel
Po těch 21 dnech už může kontrolovat pouze OSSZ, ale zaměstnavatel si kontrolu vyžádat může.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jako bych viděla sebe, taky jsem podala výpoveď a šla marodit a za těch 21 dní na neschopence mi přišli 4× z práce!!! A jednou do konce i po těch třech týdnech, to jsem je ale pěkně sjela, že už chodit nemůžou, jen to zkoušeli, zmetci. Teď marodím dál, protože jsem do toho otěhotněla a za ty 4 měsíce co jsem doma mi ze sociálky ještě nepřišli. Každopádně nijak neriskuju, dodržuju vycházky a spokojenost ![]()
- Citovat
- Upravit
@j.a.n.i1 píše:
Po těch 21 dnech už může kontrolovat pouze OSSZ, ale zaměstnavatel si kontrolu vyžádat může.
jo to může ale nebudou na ní neustále chodit takže dojdou jednou dvakrát třikrát a pokud pokaždé bude doma tak už dojdou někdy nebo vůbec
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Verunecka289 píše:
No já dokonce slyšela že je to teď po novu a že kontroly můžou chodit od 6 od rána do 10 do večera
A co je na tom po novu? ![]()
Jinak info zde http://www.cssz.cz/…jistence.htm
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, pracovala jsem 7 let pro jednu firmu (s. r. o.), nyní jsem dala výpověď a běží mně 2 měsíce výpovědní lhůta. Šéfová je ale naštvaná a začala mně dělat problémy, poslala mně už 2× vytýkací dopis, nadává mně, vyčítá vše od A do Z a tuším, že chce přepsat zápisy z porad (to dělá vždy když někomu chce udělat peklo, napíše tam nesplnila to a to atd.). Vždy s mojí prací byla velmi spokojená, toto je pouze msta za výpověď. Osobně mě to uráží a nebudu ji tam dělat fackovacího panáka. Došlo to tak daleko, že jsem od minulého pátku na neschopence. Samozřejmě očekávám četné kontroly. Bohužel jsem si zaplatila kurz angličtiny a ten je jeden celý víkend. A teď nevím jaký mně čeká postih kdyby mně chytla kontrola. Nevíte co bych z toho mohla mít? Chodí kontroly o víkendu? Děkuji za radu.