Assessment Centre

Anonymní
18.12.12 10:35

Assessment Centre

Ahoj maminy, byla jsem pozvána v lednu na pohovor, který bude veden formou Assessment Centre, má to být v čase od 11-17!!!Je to do banky. Absolvoval jste někdy někdo takový pohovor, co se tam odehrává, je mi jasné, že se tam budou dělat různé modelové situace, dále psychotesty nebo tak. Docela mě to děsí, nemám ráda tyhle věci, ale co člověk udělá, zkusit se to musí, dost mě děsí těch 6 hodin pohovoru.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
18.12.12 10:40

Do jaké banky to je, klidně písni SZ - v jedné jsem pracovala ;)

Není to 6 hodin pohovoru - záleží jak kde, ale můžeš tam vyplnit všobecný test znalostí, potom se vytváří modelové situace a sleduje se, jak v nich jednáš, reaguješ, komunikuješ, spolupracuješ, jsi aktivní a tak. Není to o znalostech, ale o tom, jaký jsi.
Určitě je důležité být svá a mít dobrou náladu.
Není čeho se bát. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
18.12.12 10:43

Ahoj, já jsem na tom sice sama nebyla, ale přítel to absolvoval, taky v bance. Jedná se hlavně o různě zadávané úkoly, například „jak byste řešili situaci, kdy jste manažerem oddělení a vyskytly se tyto problémy:…“. Potom je tam taky práce v týmu, to znamená opět vyřešit nějakou modelovou situaci, sledují u toho, jak se kdo v týmu zapojuje, jestli je člověk spíš ovlivnitelný názory ostatních, nebo jestli si za každou cenu prosazuje svůj názor ve skupině atd. Co si ještě vybavuju, tak taky bylo za samostatný úkol, že uchazeč hrál roli prodejce automobilů a musel to prodat jednomu z těch přijímajících. Kladli tam důraz na to, jestli posloucháš ty požadavky co „zákazník“ má, nebo jestli jen jdeš tvrdě po prodeji bez ohledu na jeho potřeby. Té délky pohovoru se zas tak neboj, je to náročné, ale je tam pár přestávek, ale ono je to vlastně taky součástí toho pohovoru, jak vlastně zvládneš tak dlouhej nápor na nervy a na přemýšlení… Tak snad jsem ti aspoň trochu pomohla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 10:43

Ahojky, když jsem šla do banky, také jsem takový pohovor absolvovala..někdy to netrvá tak dlouho, ale záleží kolik Vás tam bude..začíná to tuším představováním, pak budete mít ve skupinkách nějakou společnou práci, pak sama budeš něco prodávat a pak tam byl nějaký formulář, kde se vyplnovalo neco co znáš o té bance a nějaká „slohová práce“
byla jsem pak i z té druhé stránky.-vybírání lidí.. a co je důležité - být hodně aktivní a mít výbornej ten prodej…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.12 10:46

Je to do RB, holky moc díky, no jsem na to docela zvědavá, ještě bohužel musím řešit otázku, kam uklidí děti:)No snad to přežiju, už na škole jsem neměla ráda hraní scének před ostatními, ale si se budu držet vašich rad a snažit se být svá, nervozní asi budou všichni.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.12 10:49

Hm toho prodeje se docela děsím, jak je člověk nervozní, nic ho nenapadne, nebo kecá blbiny, ještě navíc budu nervozní, že na mě koukají další uchazeči, ach jo a navíc celý den bez jídla, to omdlím:)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.12.12 10:54

Prodeje se vubec neděs! chce to se zaměřit na užitek…a netlačit na pilu…nakonci si vem kontakt na zákazníka..co já vím, tak u prodeje další uchazeči nebyli…jinak si zabal s sebou pití a svačinu - přestávky budou:))

• Citovat
  • Upravit
7569
18.12.12 10:56
@Anonymní píše:
Je to do RB, holky moc díky, no jsem na to docela zvědavá, ještě bohužel musím řešit otázku, kam uklidí děti:)No snad to přežiju, už na škole jsem neměla ráda hraní scének před ostatními, ale si se budu držet vašich rad a snažit se být svá, nervozní asi budou všichni.

No, tak tam jsem dělala - přímo na personálním, takže jsem byla jedním z hodnotitelů… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 11:12

Fakt, náhodička. Je to tedy hodně náročné?

• Citovat
  • Upravit
6612
18.12.12 11:24

Já jsem to absolvovala u GE money bank a měla jsem z těch hodnotitelů dost. Byl to teda můj první opravdový pohovor. A to byly nějaké vysoce postavené manažerky. To co holky psali úplně odpovídá. Mě se teda stalo, že mezi uchazečema bylo několik tlačenek a jedna paní, co s ostatníma odmítla komunikovat, ale to její věc, s konkurentama se bavit nemusí, jenom mi to přišlo hloupé. U těch hodnotitelů mě pravě vyšokovalo, že právě zmíněná paní, v medailonku, kde se představila, mluvila o tom, že dělala obchodního zástupce. A pak tvrdila, že se ještě nikdy neprezentovala 8o, já se tomu tiše zasmála, kouknu na hodnotitelky a oni na ni koukaly, se zalíbením jak na svatý obrázek 8o. Hned jsem si říkala, že jsem v háji, to jsem fakt nepochopila. Práce obchodního zástupce je především se a svoje produkty prodat, to se ji teda povedlo. Dost mě to zklamalo. Po úkolech jsme měli ještě asi hodinový soukromý pohovor s psycholožkou a vydoucí oddělení. Pěkně mě dusila, vzhledem k tomu, že to byl můj první pohovor, tak jsem ze sebe vyklopila všechno, včetně toho, že mám v jiné bance účet se zůstatkem 20,– :lol: a že kdyby mě nevzali, tak příjmu jakékoliv práci tam :zed:. Jsem blbec no a po škole v největší krizi bylo těžké v 25ti najít práci. Jo a být moc aktivní se nevyplácí. Pak jsem v jiné práci měla možnost s člověkem, který u té samé banky dělal personalistu a říkal mi, že příliž aktivní lidi nemají rádi.
Ale musím říct, že nic hrozného to nebylo. Cítila jsem se tam celkem dobře, chovali se k nám hezky a zdvořile. Odcházela jsem s dobrým pocitem. Jenom mě právě zklamalo, to chování hodnotitelů a pak mě naštvali, protože se měli ozvat do týdne a zapomněli na mě. Když jsem se sama později ozvala, nepřijali mě a přišla jsem tam o jiné zaměstnání a zůstala tak další 3 měsíce bez práce :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 11:31

Saviku a jak dlouho to celé trvalo a jaké jste měli úkoly, jestli můžeš prozradit.To až na ně vybalím, že jsem v min. 7 letech byla na rodičáku ( 2 děti), to budou nadšené-ha ha

• Citovat
  • Upravit
6612
18.12.12 12:00

Už je to pár let zpět, ale co si vzpomínám. Tak začínalo se v 9, byla nás skupinka 6-7 mladých. Zavřeli nás do zasedačky (přišla mladá psycholožka a 2 zástupkyně z vedení) a povykládali nám něco o sobě, o firmě a o té práci, co obnáší a pak se ptali nás, co víme (dobré je si vždycky projít stránku a historii firmy, kde se účastníš pohovoru). Pak jsme dostali 3 minuty, abychom si na papír připravili něco o sobě, když to ukončili, postupně jsme se představovali. Ještě si pamatuju, že nás upozornila, že kvůli nedostatku času nebudeme absolvovat část s hranými hovory, tak k tomu ti nemohu nic napsat.
A pak byla další úkolová část, kde nám nastínili situaci, že existuje 10 lidí, z nichž jsme jednomu mohli zachránit život a museli jsme se všichni jednostranně dohodnout a zdůvodnit to. Byla tam třeba mladá cikánka, co má 3 děti a umírá na rakovinu, nebo děda s 3 bypasy na srdci nebo holčička sirotek a potřebuje transplantaci. Prostě taková etická otázka, která měla pravděpodobně ukázat, kdo je aktivní/pasivní, vůdčí, umí argumentovat…atp. Bylo mi to nepříjemné, protože ta paní, jak jsem o ní psala, s náma prostě nediskutovala, nedalo se tam ani nijak taktizovat, víš jak, každý se chce ukázat. Pak jsme vybrali zástupce, kdo náš závěr přednese a zdůvodní a trochu se diskutovalo.
Ještě jsme možná měli ještě nějaký úkol, ale to už si přesně nepamatuju. Myslím, že to bylo nějaké reakce na telefonáty. Napsali jsme si je písemně a pak je přednášely na vyzvání.
Nakonec jsme ještě dostali takový dotazník, kde jsme psali něco o sobě, jaké máme požadavky a hodnotili průběh i účastníky (doporočuju ostatní nepomlouvat, ani se tam dlouze nerozepisovat).
Pak si nás volali jednotlivě do malého kanclíku a to už probíhalo jako klasický pohovor, kde se mě ptala na otázky jak z přiručky: Kde se vidíte za 5 let? Jaký si představujete plat? Co jste dělala doteď? Proč jste odešla? Proč jste si vybrala naši firmu? Proč tuhle pozici? Proč si myslíte, že jste v hodná pro tuto pozici…atp

Pokud jsi po rodičáku, tak o tom nemluv, pokud se tě vyloženě nezeptají. Vyzdvihni, co jsi dělala předtím, jakou máš kvalifikaci, co tě baví dělat (v souvislosti se zaměstnání o které se ucházíš apod). Nenech se zblbnout, aby jsi pak zdůvodňovalo školku a hlídání, zaměřuj hovor na to v čem jsi dobrá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
18.12.12 12:09

Jo a já končila v 13:30, takže nějaké 4,5 hodiny, ale neměla jsem ty hrané scénky, protože prý na to nebyl čas. Uběhlo to strašně rychle.
Jo a jestli se hlásíš na nějakou telefonickou pozici nebo administrativní pozici, tak vůbec nebude vadit, že jsi byla na rodičáku, já jsem se hlásila jako absolvent. Bohužel jsem byla jako náhradník a taky asi překvalifikovaná a ještě po těch blbinách co jsem navykládala při tom soukromém pohovoru se ani nedivím, že mě nevzali. Oni tě pak stejně všechno musí naučit při školení. Vnitřní strukturu a fungování banky a jejich produktů se stejně než praxí a jejich školením ani neučit nemůžeš ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 12:53

Jé, díky to jsi mi pomohla.To,že jsem byla na rodičáku ví, mám to v životopise, ale vzhledem k tomu, že jsem po dobu rodičovské dělala brigádně administrativu, tak jim to asi nevadí, když na můj životopis reagovali a navíc nás trochu telefonicky prověřovali, no snad to nebude tak strašné a vyloženě nepohořím, budu to brát prostě jako zkušenost, můžu být ráda, že jsem vůbec prošla do tohoto kola, kamarádky po rodičáku říkají, že je nikdo ani nezve na pohovor.Snad nás tam nebudou moc drtit, já jsem trochu nervozní typ, když jsem v novém, ale neschopná snad nejsem :lol:

• Citovat
  • Upravit
EvaXXX
10.9.13 11:54

fuj

Nedávno jsem se přesně tohoto odmítnula zúčastnit. Nikdy jsem žádnou podobnou šaškárnou procházet nemusela a to mám 7 let praxe ve 3 zahrnaičních firmách. Přijde mi to ponižující. Chápu to ještě u absolventů, kteří toho až na výjimky moc neumí, ale u odborníků s praxí? Naštěstí tuto šaškárnu provozují jen velké korporace. Nakonec jsem měla nabídku na lepší pracovní pozice, bez nutnosti procházet assesmentem a nakonec i s vyšším platem ;) Pokud si to firma neumí zařídit tak, aby mi brala celý den volna a stresovala mě proti x dalším uchazečům, nemám o takovou práci zájem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat