Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jsem uz z toho uplne mimo, psala jsem tu ze jsem v 6tt mela 15000 hcg a holky me strasi ze to muze byt down.sydrom nebo nakej nador,nebo spatne vyvyjeci tehotenstvi ja uz fakt nevim co si myslet
Pritom kdyz koukam do tabulek tak je tam hcg nak od 1080 do 56000 ale jeste sem snad nenasla nikoho kdo by mel stejne vysoko jako ja ![]()
Janicka159 píše:
Ahojky, jsem uz z toho uplne mimo, psala jsem tu ze jsem v 6tt mela 15000 hcg a holky me strasi ze to muze byt down.sydrom nebo nakej nador,nebo spatne vyvyjeci tehotenstvi ja uz fakt nevim co si mysletPritom kdyz koukam do tabulek tak je tam hcg nak od 1080 do 56000 ale jeste sem snad nenasla nikoho kdo by mel stejne vysoko jako ja
Hele žádné stresy. Kdyby se dr něco nezdálo, tak by něco řekla ne??
A nemáš třeba dvojky?
ne ne na ultrazvuku je jedno plodove vejce ale zivy plod jeste nevidel,volala jsem jeste vuci tomu doktorovi a ten mi rekl ze nekdo ma 100 nekdo ma vic ze to je ruzny ale muj doktor no nevim no:-( Nevim kde si to zjistit a zadneho doktora neznam :-/
Ja byla asi v patem tydnu a byl videt jeden vacek a pak po osmem dve srdicka.. treba fakt dvojky
Janicka159 píše:
Poznal by uz v 6tt mimodelozni??
Nevím, poznal nepoznal, oni si řeknou že jsi otěhotněla později a tím to hasne.
Ale pokud viděl plodové vejce v děloze,tak to extrovka nebude.
Janicka159 píše:
Poznal by uz v 6tt mimodelozni??
a při takovém hcg to nebude už vůbec.
Já měla hcg při extrovce v 7 týnu kolem 5000
ono sa to druhe moze skryvat
inak ja som mala v 5+2 5306 hcg
a mimco je v norme
ak si bola na konci 6tt tak je to podla mna podobne ![]()
jj jenze kdyz se to po 3 dnech nebo jak to je zdvojnasobi tak bych mela v 7 oodne vic
Janicka159 píše:
jj jenze kdyz se to po 3 dnech nebo jak to je zdvojnasobi tak bych mela v 7 oodne vic
jenže pak už se nezdvojnásobuje o dva dny, ale třeba i o čtyři. Tak rychlý nárust je jen na začátku.
A psala si,že viděl plodové vejce,tak asi v děloze ne?
jj videl plodove vejce 8mm minulej rok sem o to prisla a ted se strasne bojim ach jo
na kontrolu jdu az 23.8 4dny a je to pro me jak rok ![]()
Z jakého důvoddu tě proboha straší? Že si někde vyčetly tabulky na netu, jaký je průměr? Že se v tripple testech o pár měsíců později z hladiny hCG (v kombinaci s deseti dalšíma hodnotama) dá naznačit možný problém? Ony mají lepší lékařské vzdělání než tvůj doktor a osobní letité zkušenosti s hladinou hCG v 6.tt? Vědí na den přesně, kdy jsi otěhotněla, viděly ten ultrazvuk, znají postupy laboratoře, která hCG stanovovala?
V téhle fázi už je hladina hCG ke kontrole nepodstatná, důležitější je to, co dr. vidí na utz, takže nezbývá než čekat, kdy se v dutince objeví embryo.
Já měla v 6.tt (otěhotnění vím na den přesně) v děloze dutinku 11 mm a v ní ani náznak žloutkového váčku, o 14 dní později bylo vidět srdce. hCG se absolutně nikdo nezabýval.
Janicka159 píše:
jj videl plodove vejce 8mm minulej rok sem o to prisla a ted se strasne bojim ach jona kontrolu jdu az 23.8 4dny a je to pro me jak rok
to mimoděložní 100% nebude.
A ty se hod do klidu, ten ted potřebuješ nejvíc. ![]()