Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte, malá má 7. měsíců. Pro špatné spaní a vůbec usínání, pláč jsme se rozhodli pro léčbu homeopatiky. Dostali jsme chamomillu 15 a borax15. Bere je asi 3 týdny,ale žádná změna, spíš mě připádá že je to horší. Rano když se vzbudi je 30 min dobrá a pak to začne,pláč. Kolikrát nejde utěšit až dlouhodobé nosení a nejlépe u mě. Je to tak celý den, večery horší. Uspáváme na baloně,položíme je vzhůru,tak na novo,nocemi se taky budí stále víc,uklidní se až po cucnutí čaje. Má význam dávat dale léky. Předem děkuji za názory
Poraď se znovu s homeopatem, třeba poradí jiné. Možností je víc, záleží na druhu pláče. Nám taky první nezabraly, teď začínáme Pulsatillou. Moc si od toho neslibuju ![]()
Možná proto, že homeopatika jsou jen placebo a to na děti jaksi nezabírá ![]()
Pajoško jak vypadá špatné spaní? a usínání? to je problém skoro u všech dětí ![]()
To já vím,že je spousta dětí. Přes den jen v kočárku venku,ale s křikem,doma na rukou taky s křikem,pak položíme a je vzhůru,až tak na potřetí a to spí max 30min. Večer uspáváme i 2hod a to se pak budi každé dvě hodky a sklidní se čajíkem,někdy ne a chováme po nocích. A přes den křičíme taky
Pájoško taky jsem měla něco podobného, teda ne v noci ale přes den, ze začátku jsem jezdila jen s kočárkem, jak jsem zastavila probudil se. Potom jsem přes dne houpala po 30 minutách se probudil a řev, občas to ted taky má…tak ho po probuzení musím zabavit jinak aby neplakat.
Má tá holčička režim?
věřím, že ty noci jsou děsný
já zažila taky,ale raději bych už to nechtěla!
režim,no tak částečně. Odvíjí se nám to od noci,někdy jí někdy ne,podle toho je pak celý den. Ale o moc se neliší. Koupání máme každý den,zhruba ve stejnou dobu i večeři. I spaní tak nějak vychází max půl hod rozdíl.Jestli ji něco bolí nebo prostě jen brečí,opravdu netuším
Ahojky, my máte teďka obdobný chování, ale u nás je to asi prosazováním sebesamotné a taky změnou čekání druhého miminka - změnil se lehce režim.
Chammomila nepomohla a teďka jsme dostali doporučenou Pulsatilu - takže určitě se poraď se zkušeným homeopatem a zkus změnu léčby. Věřím, že bude líp.
Pajoš píše: … žádná změna, spíš mě připádá že je to horší. …
Tohle znamená špatně předepsaný lék. Hned ho vysaďte.
Byli jste u nějakého MUDr., že? Ti mají ve zvyku předepisovat více léku v nízkých potencích. A často to nemá žádný výsledek.
Klasický homeopat předepíše 1 lék, aby mohl působení léku vyhodnotit. Pokud těch léků totiž předepíšu víc, tak nedokážu vyhodnotit, který pomohl a který byl bez efektu.
Ano u dr,sama bych léky nedávala. Dětská doktorka nic,jen že ji může třeba bolet bříško,nějak nic moc.
Nebo prostě asi taková bude a nic jiného nezbude než to vydržet jako většina
Ne, nemusíte to „jen vydržet“. Homeopatie je dobrá volba, malé je určitě schopná pomoci. Ale chce to odborníka. Většina MUDrů má pár školení od Boironu (největší výrobce homeopatik prodávaných v ČR), ale takové vzdělání není dostatečné, prostě faktem je, že tzv. boironská homeopatie nemá příliš velkou úspěšnost. Homeopatie provozovaná homeopaty-nelékaři má úspěšnost větší. Ale kolem Hodonína nikoho spolehlivého neznám, až v Ostravě.
To je opravdu daleko,poslední dobu máme i problém jezdení v autě,moc dlouho nevydrží,jedině když se blíží hodina spaní tak to usne,ale jinak jezdíme s křikem,nelíbí se jí že je uvázaná ![]()
Co by jste doporučila vy?
Co bych doporučila já… Asi nějaké nosítko a nosit.
Problém s homeopatiky je v tom, že přes net toho moc nevymyslíme, protože tohle je dlouhodobý stav a je potřeba celkový lék. V případě určování celkového léku u dětí nedokáže komunikace přes internet nahradit osobní konzultaci. U dospělých někdy ano, u dětí ne.
Jankap můžu mít také dotaz? Byla jsem sice u dr., ale zabývá se jen homopatií, je fakt, že nám předepsala Boiron, ale od koho je vyškolená nevím
Nejprve nám dala calcarea phosp., další týden jsme měli dva dny nahradit arsenicum album, třetí týden po nulovém výsledku a i vzheldem k tomu, že hodlám odstavit dala pulsatillu (vše jsme měli v ředění 30 ml/5 kuliček a tohoto roztoku 2× denně malou lžičku). Můj dotaz je, zda v případě správného určení homeopatika mají mít účinek ihned nebo potřebují určitou dobu na zafungování? Mě to totiž taky přijde, že je stav spíš horší než lepší ![]()
Děkuji za názor ![]()