Oscillococcinum dávkování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
441
25.10.11 19:59

Oscillococcinum dávkování

Musí se využít celá tubička pro jednu dávku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
25.10.11 20:06

Podle mé doktorky - homeopatičky ano.

• Citovat
  • Upravit
3115
25.10.11 20:19

Jestli je to pro dospělého tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.11 20:20

Podle jiných homeopatů stačí jedna. Jde o informaci a ta je i v jedné kuličce.
Ale tak pro Boiron je lepší, když napíše použít celou tubu, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9403
25.10.11 21:07

Užívám 5 kuliček a funguje to,takže i ta jedna by asi stačila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
25.10.11 21:41

Bohate staci jedna kulicka, jde o informaci, kterou kulicka nese, ne o mnozstvi. Ja davam detem vic, aby se jim ta jedna v puse neztratila. :mrgreen: Tak max. 5ks.
Jinak boironsti skoleni homeopate samozrejme davkuji cele tuby, je to pro Boiron lepsi… jak pise Baba. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
25.10.11 21:49

jenže oscilo není monokomponent, ale polykomponent. takže pokud náhodou vezmete 5 kuliček od stejný látky, je vám celý oscilo k prdu, milé dámy :pankac:

ano, u monokomponentu stačí jediná kulička a ne např. 5 nebo co jsem i slyšela 10 :roll:

já osobně beru 2-3 pro pocit, že pod jazykem vůbec něco mám, u oscilla celý, pokud mi dochází, tak půlku, nebo si ho rozpustímm v cca 100ml převařený vody a užívám po douškách, který válím v puse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.11 21:50

Obrázku, věř mi, je to fakt úplně jedno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
25.10.11 21:50
Baba píše:
Podle jiných homeopatů stačí jedna. Jde o informaci a ta je i v jedné kuličce.
Ale tak pro Boiron je lepší, když napíše použít celou tubu, že?

právě že dle ostatních homeopatik stačí jedna dvě kuličky, takže mi příjde celá tuba na 1× zbytečná a jak píšeš pouze obchodní trik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
25.10.11 21:51

Takže můžu klidně dětem (dvojčatům, viz metřík) dát do pití z tý tuby denně 5 kuliček? Dala jsem v sobotu prvně tubu půl na půl (no, brzy jsem ty kuličky přestala počítat, chtěla jsem, aby měli stejný počet kuliček :zed: ) do trošky pití :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.11 22:00

Jasně, že jo. Oni výrobci spoléhají i na trik, že když je něco dražší, lidi si myslí, že to musí líp fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.10.11 22:13

Tak teď jsem z vás vedle a nevím jaké dávkování pro dospělého zvolit. :think: Chci s Os. začít zítra a pamatuji si, že jako malé mi mamka dávala celou tubu, jinak vždy beru jen monokomponenty po kuličkách.

To co píše obrazek o polykomponentech mi dává smysl :roll: :
obrazek píše:
jenže oscilo není monokomponent, ale polykomponent. takže pokud náhodou vezmete 5 kuliček od stejný látky, je vám celý oscilo k prdu, milé dámy

Tak prosím poraďte, jaké dávkování máte jako dospělí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
25.10.11 22:13

Tak to si zase nemyslím já :palec:
Tak jo, já jim to budu dávet denně po třeba 5ti kuličkách. Ono i tak to vydrží dlouho. Tuba jednou za týden, je jich tam šest, tedy na šest týdnů. A stálo mě to teď 148,–. Což jde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
25.10.11 22:15
kkatynka píše:
Tak teď jsem z vás vedle a nevím jaké dávkování pro dospělého zvolit. :think: Chci s Os. začít zítra a pamatuji si, že jako malé mi mamka dávala celou tubu, jinak vždy beru jen monokomponenty po kuličkách.To co píše obrazek o polykomponentech mi dává smysl :roll: :
obrazek píše:
jenže oscilo není monokomponent, ale polykomponent. takže pokud náhodou vezmete 5 kuliček od stejný látky, je vám celý oscilo k prdu, milé dámy
Tak prosím poraďte, jaké dávkování máte jako dospělí?

Ano, oscilo je polykomponent, ale polykomponenty se běžně užívají po jedné kuliče, i když obsahují těch látek třeba deset.
No mě je to fuk, dělej jak myslíš, předávkovat se nemůžeš, jen je škoda podpořit Boiron a vyhodit prachy do luftu. ALe účinek bude naprosto stejný po jedné kuličce i po jedné tubě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
25.10.11 22:18

Obrázek - Osccilo je monokomponent, jen pro upřesnění je to dělaný (myslím z husích jater a žaludků infikovaných nějakým virem)

A ať už je to poly nebo monokomponent, tak je to jedno, stačí jedna kulička a je jedno jestli je to o velikosti klasické homeopatické kuličky nebo té menší jako u osccila. Rada Boironu - jedna tuba- je nesmysl, je to pouze marketingový tah, jelikož by nic neprodali a jeden balíček by vám vydržel na celý život. Většina doktorů, které mají homeopatické školení od Boironu, se bude držet jejich doporučením. Já většinou podávám 2-3 kuličky, u osccila stačí maličko odsypat do víčka (3 by se odsypávaly opravdu těžce). U polykomponentů jsou veškeré homeopatické léky také v jedné kuličce, takže to je stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová