Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Milý,,Pletiplote" je jedno jakou terminologii použiješ…sulphuricum iodatum či sulphur iodatum…totiž…všichni homeopatie znalí velmi dobře rozumí o čem je řeč. Jsi skutečný vědátor a odborník na slovo vzatý, doporučuji Ti, aby jsi vstoupil do diskuse, kde Tvé kvality patřičně ocení ![]()
@Pletiplot píše:
Principielně jsem nenašel nic, protoře „Sulfuricum Iodatum“ znamená „sulfát iodu“, což je chemicky nemožné, jod v žádném mocenství nefunguje jako zásada. Ale přesto se pod tímto názvem prodává jedno homeopatikum, jeho složení jsem ale nevypátral.
Našel jsem jsem jiné homeopatikum „Sulfur Iodatum“ a to je jodid sirný.
Ale to je stejně jedno, protože v koncentraci C15 tam není ani molekula čehokoliv mimo pomocnou látku i se vším, co ji naprosto neřízeně a neplánovaně kontaminovalo.
Principielně je chvályhodné, že se tu snažíš oprášit Tvé znalosti chemie, nicméně k pochopení fungování homeopatie Ti to nepomůže, protože homeopatie s chemií nemá vůbec nic společného. Ale to by Ti už z toho Tvého nekonečného googlování mělo dávno vyjít taky, nebo ne? ![]()
Homeopatie nemá nic společného ani s chemií ani s fyzikou ani s reálným světem. Je to prostě jen alchymie, moderní obdoba pověr. Někomu pověry k léčení stačí dodnes.
@Pletiplot píše:
Homeopatie nemá nic společného ani s chemií ani s fyzikou ani s reálným světem. Je to prostě jen alchymie, moderní obdoba pověr. Někomu pověry k léčení stačí dodnes.
Homeopatie nemá naštěstí vůbec nic společného s Tebou ![]()
A bohužel, logické myšlení zas nemá nic společného s tebou. Když dojdou argumenty, tak to obrátíme do osobní roviny, toho se účastnit nehodlám. Dobrou.
@Slunko74 píše:
Homeopatie nemá naštěstí vůbec nic společného s Tebou
To já si zase myslím, dokonce jsem o tom přesvědčena, že taková homeopatická léčba by v případě zablokovanosti pana Pletiplota udělala velkou práci a nakonec by za ni byl rád nejen on, ale i jeho okolí. Tedy myslím, že právě homeopatie by s panem Pletiplotem mohla mít časem mnoho společného ![]()
@Pletiplot píše:
A bohužel, logické myšlení zas nemá nic společného s tebou. Když dojdou argumenty, tak to obrátíme do osobní roviny, toho se účastnit nehodlám. Dobrou.
Ale ale ale, ne já, ale Ty to obracíš do osobní roviny…nevadí, důležité je, že už se nehodláš účastnit, uff…toto trvalo, než jsi pochopil, že Tvá slova zde nikoho nezajímají. Ty rovino ![]()
@Pletiplot píše:
Dobrou a klidnou noc ![]()
@Slunko74 píše:
Ale ale ale, ne já, ale Ty to obracíš do osobní roviny…nevadí, důležité je, že už se nehodláš účastnit, uff…toto trvalo, než jsi pochopil, že Tvá slova zde nikoho nezajímají. Ty rovino
Však on se tu pan Pletiplot zítra zase ukáže. Vlastně ještě dnes
A když ne zde, tak na jiných diskuzích na podobné téma, jak už tak koneckonců činí ![]()
@Katka Pardubice píše:
@Slunko74To já si zase myslím, dokonce jsem o tom přesvědčena, že taková homeopatická léčba by v případě zablokovanosti pana Pletiplota udělala velkou práci a nakonec by za ni byl rád nejen on, ale i jeho okolí. Tedy myslím, že právě homeopatie by s panem Pletiplotem mohla mít časem mnoho společného
Naprosto souhlasím…najdeme mu ten správný lék, přímo šitý na míru
, jen mám strach, že to neocení, je dost arogantní a sebestředný. Dobrou noc
@Pletiplot píše:…co takhle přejmenovat se na Sisyfa - to by sedělo
Mno.
Pochopil jsem, proč si klub skeptiků dal jméno Sisyfos. Boj s hloupostí je opravdu nekonečný a marný.
Nechápu, proč se do mě navážíte jen proto, že mám jiný názor a stojím si pevně za ním. Nikoho jsem snad neurazil.
Asi si otevřu homeopatickou ordinaci sám - oveček se najde dost, stačí být dost přesvědčivý, cukříky si klidně můžu vyrábět sám.
@Light1 píše:
Pro nevěřící. Obětujte cca,–Kč a zakupte si v lékárně Sulfuricum Iodatum 15CH. Užívejte jednu kuličku 3× denně, po dobu do vybrání tuby. U někoho to bude rychlé.
@Pletiplot píše:
Kazdy den trikrat denne jednu kosku cukru. Pri 15C tam zadny iodid neni. Co uvidíme?
Myslím, že by bylo fér, dořešit aspoň tohle.
Co by měl Pletiplot vidět? Proving? Co když zrovna na Sulfur iodatum nebude citlivý? Nebo co když zrovna Sulf-iod potřebuje? (Pravda, to u tak malého léku není příliš pravděpodobné, ale stejně.)
Pletiplote,
jen malá technická poznámka: U 15CH nebyla překročena Avogadrova konstanta, tam ještě pár molekul původní látky je.
Pletiplote,
jen malá technická poznámka: U 15CH nebyla překročena Avogadrova konstanta, tam ještě pár molekul původní látky je.
Nenašel jsem, kolik váží granule u Sulf-I, ale zpravidla mívají granule 4 g. V ředění 15C je tedy v granulce 410^-30 g jodidu sirného. Molekula iodidu má strukturu I-S-S-I, molární hmotnost je 317.941g/mol. V jedné granulce je tedy 1,25810^-32 molu. Jeden mol je 6,0221023 molekul (Avogadrova konstanta), v jedné granulce je tedy 7,57610^-9 molekuly, takže asi 8 molekul jodidu v jedné miliardě granulek. Šance, že v mojí granulce je molekula jodidu je asi 15krát menší, než že vyhraju ve sportce s jedním vsazeným sloupcem první cenu.
Proving?
Jsem ochoten nechat si předepsat jakékoliv homeopatikum s koncentrací složek 6CH a výš a zkoušet na sobě hledat proving. Ale jinak díky, jsi jediná, kdo skutečně odpověl na otázku „Co uvídíme?“ místo posměšků.
Ze všech diskutujících si Jankap vážím, protože diskutuje zodpovědně a věcně, homeopatické teorii rozumí, všem chce pomoct a nikoho neuráží. To že s homepatickou teorií nesouhlasím, je věc jiná.
Ehm, hvězdička je znak pro skloněné písmo, příště nezapomenu dát nejdřív náhled, takže znovu a srozumiteně:
V ředění 15C je tedy v granulce 4×10^-30 g jodidu sirného. Molekula iodidu má strukturu I-S-S-I, molární hmotnost je 317.941 g/mol. V jedné granulce je tedy 1,258×10^-32 molu. Jeden mol je 6,022×1023 molekul (Avogadrova konstanta), v jedné granulce je tedy 7,576×10^-9 molekuly, takže asi 8 molekul jodidu v jedné miliardě granulek.