Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Baba píše:janinkaz píše:To sis myslela dobře - dělají se z rostlin, z minerálů, ze zvířat…
Pardon, že vám do toho zasahuji. Ale překvapilo mně, z čeho homeo jsou. Z čeho se vlastně vyrábí? Já jsem si furt myslela, že z rostlin a tak![]()
Třeba tady je výroba popsaná. Homeopatikum si můžeš udělat i doma.
http://boiron.cz/…tickych-leku
Děkuji za odkaz ![]()
Přeji hezký den, chtěla bych radu, nevíte někdo jestli smí užívat Oscilo i malé děti tj. 3 roky.. Děkuji
Moniko,
homeopatika mohou užívat i děti mladší 3 let, tedy i Oscillo.
Výrobce ovšem neuvádí přesný popis příznaků, na které Oscillo zabírá, takže použití tohoto léku je vždycky loterie.
Ja mam s oscillocinem dobre zkusenosti, ale mam ozkouseno, ze nejlepe funguje jakmile citim ze na me neco leze, takovej ten divnej stav, kdy jeste clovek nema bolesti, rymu, nic, ale cejti, ze to brzo propukne. Pomohlo to i me, segre a manzelovi. Jen jednou to nepomohlo, asi byly priznaky jine. Pozdeji uz moc oscillo nedavam, jak je to rozjete moc nepomaha. To uz sazim radsi na jinou lecbu, nebo je pak dobre si vzit homeo podle priznaku, ale to neni vzdy snadne.
u malych deti se tenhle nabeh pozna asi hur ![]()
Ahoj,
vracim se k tematu ![]()
Pokud se budu drzet zdejsiho navodu a brat cca 5 kulicek Oscilla, jak casto ho takhle brat? a. Plati pro vsechny stejne 1×tydne tech 5 kulicek? Nebo i na prevenci vickrat tydne? Nejsem si s nim pro deti moc jista, doted meli Imunoglukan, ale hlavne u starsiho mam pocit, ze je cas na zmenu. Zacal skolkovat ![]()
Dekuji vsem za pripadne odpovedi!
Příspěvek upraven 06.06.24 v 22:26
NEbylo by možná za ty prachy lepší koupit kýbl ovoce?
Homeopatika by se preventivně dávat neměla, podle některých homeopatických směrů to fungovat nebude. ![]()
Jinak to můžeš brát různě. Někod jako prevenci 1× týdně, někdo 1× denně. Při nemoci se dávka má zvýšit na 3×denně.
@Bubina píše:
Baba - zase blábolíš......Jen s tím ovocem máš pravdu.
Nějaký konkrétní argument by nebyl? ![]()
Výrobce: Děti a dospělí:
Preventivně užívat 1 dózu týdně.
Od prvních příznaků užít 1 dózu co možná nejdříve a následně užívat 1 dózu 3× denně po dobu 1 až 3 dnů.
Celý obsah jedné dózy nechat rozpustit pod jazykem nebo v malém množství vody.
Začnu tedy trochou teorie. Homeopatie léčí na principu podobnosti. Tedy homeopat léčí manifestující se symptomy a na ně podá lék. V případě chřipky - jakékoli - vždy podá lék přísně individuální pro každého člověka, protože každý z nás má zcela jiné příznaky. Někdo bude mít horečku, někdo křeče…někdo bolesti kloubů.
Je tedy nesmysl jíst preventivně nějaký homeopatický lék, neboť se zcela mine účinkem a v horším případě si mohu dokonce způsobit proving. To znamená, že jsem-li citlivý/á, mohou se u mne objevit symptomy daného léku…
Kdeže to blábolím? ![]()
„Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.“
Kurt Tackmann
Si to asi dám do podpisu ![]()
@AvajBr píše:
@Baba
V zime nema smysl kupovat kybl ovoce, co se kvality a tim padem obsahu vitaminu tyce
Vim, co se pise v navodu od vyrobce. Jenze si myslim, ze brat celou tubu je fakt blbost a zbytecne, podle toho, co jsem kde cetla. Proto se ptam, kdyz budeme brat mensi davku, nez pise vyrobce, jak casto ji brat. Jestli cetnost zustava nebo se snizuje.Z Tvych prispevku mam pocit, ze Ti homeo nesedi, pak nechapu, proc mi tady radisJa proti nemu nic nemam, jsem ted pro Oscillo rozhodla, i kdyz obecne homeopatii moc nerozumim. Tak diky za radu
Několikrát jsem psala, že stačí pár kuliček Oscila, nemusí se brát celá tuba. TUhle diskuzi sem od začátku nečetla, myslela jsem, že to tu bylo. Četnost užívání může zůstat stejná.
Mě homeopatie baví
Když zůstává na místě, které jí patří.
Serou mě homeopati, co vydělávaj na lidském neštěstí, strachu a blbosti.
Já homeopatika nekupuju. I kdybych je chtěla užívat, tak si je vyrobím doma zadarmo. Stačí sklenice a papír ![]()
@Baba píše:
Začnu tedy trochou teorie. Homeopatie léčí na principu podobnosti. Tedy homeopat léčí manifestující se symptomy a na ně podá lék. V případě chřipky - jakékoli - vždy podá lék přísně individuální pro každého člověka, protože každý z nás má zcela jiné příznaky. Někdo bude mít horečku, někdo křeče…někdo bolesti kloubů.
Je tedy nesmysl jíst preventivně nějaký homeopatický lék, neboť se zcela mine účinkem a v horším případě si mohu dokonce způsobit proving. To znamená, že jsem-li citlivý/á, mohou se u mne objevit symptomy daného léku…Kdeže to blábolím?
@AvajBr, Baba má pravdu. Vůbec neblábolí. Každý pacient má jiné příznaky, každý pacient dostane tedy jiný lék odpovídající jeho příznakům. Já dodávám, že jedinou smysluplnou prevencí je celková homeo léčba.
Ani s tím kýblem ovoce není mimo, když to vezmeme obecně, protože kvalitní strava má na člověka velký vliv.
Oscillem si naopak můžeme uškodit, protože není znám jeho proving, tedy jakýsi „homeopatický popis léku“, podle kterého homeopat srovnává příznaky pacienta a příznaky léku. (Bubino, zatím jsi se provingu nedopátrala?) Pokud bereme lék, který našim příznakům neodpovídá, tak lék může problémy vyvolat.
Takže Oscillo bych jako prevenci nikdy nebrala.
@AvajBr píše: … Jenze kdyz beres neco preventivne, tak to neberes cilene a kvuli nejakym priznakum. …
Pokud nemáš vůbec, ale vůbec žádné problémy, jsi naprosto a úplně zdravý člověk (fyzicky, psychicky i na mentální rovině), tak nepotřebuješ žádnou prevenci, zvládneš nemoc rychle a snadno i bez ní.
Ale většina lidí nějaké problémy má. Fyzicky jsou třeba ok, ale mají jsou podráždění nebo trpí na deprese, nálady, splín nebo se špatně soustředí. Tam příznaky jsou a podle nich se určí lék, celkový lék, „lék na celého člověka“. Takový lék cíleně zvedne imunitu, je schopen odstranit deprese atd. (Baba bude zase popírat). Takovým lékem se dělá prevence.