Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Crispi myslím, že pokud syna odstavíš v noci tak bude spát
on se budí na kojo nebo je i víc hodin vzhuru?
Nene, jsem na tom docela dobře, stačí mu si jen trochu poňuňat a spí dál. UŽ 3 dny jsem mu nedávala večer před spaním a sem tam se v noci udržím a nedám. Chvíli fňuká a pak spí dál. BOhužel teda se mnou v posteli
Zvolím metodu postupných krůčků, snad se nám časem zadaří
Od homeo jsem si slibovala takovou menší podporu nebo zklidnění pro něj, přece jen je to odstavení celkem zásah do života, ale od Janky jsem se tedy dozvěděla dost podstatné věci. A jak se tvrdí, že homeo nemůžou ublížit a tak … podle mě ten špatný lék do organismu zasáhne, jak jsem tak vydedukovala z Janky příspěvků.
Crispi tak na tvuj případ bych homeo nepoužívala, mylsím že to je celkem klasická věc
já kojím ráno a večer, dokonce rno už si vzal i lahvičku s UM,ale zatím ještě odstavit nechci ![]()
Jankap píše:
Crispino,
jasně, vždycky záleží na závažnosti problému. Já tenkrát řešila problémy, na které je klasická medicína krátká.Pajoš,
v klokance bych taky být nechtěla. Podívej se sem na ten rozdíl mezi klokankou a ergonomickými nosítky. Ale ano, nemuselo by pomoci ani ergonomické nosítko, to je pravda.
Ráda bych ti poradila víc, ale v momentě, kdy je potřeba celkový lék, tak tě akorát můžu odkázat na nejbližšího homeopata, kterému důvěřuju. Něco způsobila Chamomilla, to určitě, ale ani situace před Chamomillou nebyla růžová. Je možné, že jde o dráždění nervového systému, může jít o zažívací problémy, to všechno je řešitelné, ale ne na dálku.
Ještě bych měla jeden dotaz,jak dlouho po těch 3 týdnech to vydrží v těle-děkuji
Pajoš píše:
Ještě bych měla jeden dotaz,jak dlouho po těch 3 týdnech to vydrží v těle-děkuji
Na tohle ti nedokážu odpovědět. Záleží na imunitě + na co je organismus víc/míň citlivý.
Sama jsem měla několik nesprávných léků. Některé neudělaly skoro nic, některé se mnou slušně zahýbaly. Ale byly to vyšší potence (= větší síla léku).
Zdravím, začetla sem se do vašeho povídání…
Musím říci že vás chápu, každá máma se snaží proto své robátko udělat maximum. Mám dvouměsíční dceru a když začně křičet, tak to tedy stojí za to. Ovšem díky bohu nám spí, ale to je možná tím že se narodila o měsíc dřív a ted to dohání
Máme pro změnu velké trápení z prdíky, ale i to sme snad vychytali takže nám breká už míň…ale ty noci probdělí…chápu vás
Jen mě napadlo…co takhle šátek na nošení dětí je to moc fajn…kolikráte děti brečí jen proto že se necítí v bezpečí a takhle tan kontakt mají a ke všemu slyší i tlukot srdce a to je zklidní a vám to umožní fungovat. Mohlo by vám to pomoci. A s tím režimem…doktorka mi řekla že přes den jí mám budit na krmění po třech hodinách. Tak to dělám a ke všemu jí nechávám v sedačce a až po koupání na noc jí dávám do postýlky…docela to zabírá
A pokud ani to ne tak zkuste změnit polohu postýlky, možná náký ten ametys, a hodně povídání a utěšování a také nahrávka tlukotu vašeho srdíčka…věřím tomu, že se to zlepší i bez homeopatik
I když sou mocky fajn a také je používáme
jo a pozor na ty čajíky, bývají slazené a to skutečně dítě neuspíte
Přeji vám pohodové klidné dny i noci s pozdravem Gábíšem ![]()
@Jankap píše:
Po správném léku nastává tzv. homeopatické zhoršení. Homeopatika totiž stimulují imunitu, aby opravila problém, který v organismu existuje. Zhoršení je projevem té stimulace. Někdy se projeví zhoršením zdravotních potíží, někdy zlobením, někdy únavou. Zhoršení nastupuje do týdne po léku. Takže pokud Pajoš dávala malé homeo 3 týdny, ale je to spíše horší, mám jistotu, že je to špatný lék.Ale vzhledem k tomu, že zhoršení nastupuje do týdne (u někoho hned první den, u někoho později), tak je absolutní nesmysl střídat léky po týdnu. Jestli je lék nesprávný, to poznám za 4-5 týdnů po léku. V případě nejistoty čekám 2 měsíce po léku, kdy už je jistota.
Něco jiného jsou akutní nemoci (kašel, chřipka, angína, spála…). Tam poznám správný lék třeba do 30 minut, maximálně do 24 hodin. Čím závažnější stav, tím rychleji vím výsledek.
Kromě toho pokud je v okamžiku konzultace organismus ve stavu calcarea phosphorica, tak homeopat nemůže vědět, v jakém stavu bude organismus za 14 dní nebo měsíc! Stokrát může argumentovat zkušenostma, ale prostě to nemůže vědět. Je to akorát cesta ke stvoření homeopaticky neléčitelného pacienta!
Jak dlouho prosím trvá stav „homeopatické zhoršení“? Moc děkuji.
@Arin1 píše:
Jak dlouho prosím trvá stav „homeopatické zhoršení“? Moc děkuji.
Arin,
to je různé. U někoho to mohou být hodiny, u někoho třeba 5 týdnů.
Obecně se až měsíc po podání posuzuje, zda by lék mohl být správný. Pokud to není jisté, tak se čeká. Dva měsíce po léku by mělo být jasno.
Ale ty se asi ptáš na nějaký konkrétní případ? (EDIT: Ano, 10-14denní zhoršení být může. Může být kratší i delší.)
U nás je to takto. Přesně před týdnem 16.4. jsme byli u homeopatičky s problémem s usínáním. Syn 5,5 měsíce, před každým usínání skoro půl hodiny strašně plakal, neplakal, řval, jako kdybychom mu něco dělali. A takto to bylo asi od jeho 4 měsíce každý den, každé dvě hodiny, co chtěl spát. Uspávali jsme houpáním na rukou, což při jeho váze skoro 9 kg, je taky něco a i přesto strašně vždycky řval, v náruči, ve vajíčku, v kočárku, všude za každého uspávání. Jak se blížil spánek, děs, běs, už se to nedalo vydržet. Homeopatička nám nasadila Chamomilla recutita akh. Od pátého dne používání prášků se synovi usínání zlepšilo o 80%, dokonce se už 2krát stalo, že usnul i úplně sám, což sem považovala za zázrak. Ale od včerejšího dne je strašně protivný, pořád pomrčuje, je jiný, tak proto mě zajímalo, jestli je tento stav normální.
@Arin1 píše:
U nás je to takto. Přesně před týdnem 16.4. jsme byli u homeopatičky s problémem s usínáním. Syn 5,5 měsíce, před každým usínání skoro půl hodiny strašně plakal, neplakal, řval, jako kdybychom mu něco dělali. A takto to bylo asi od jeho 4 měsíce každý den, každé dvě hodiny, co chtěl spát. Uspávali jsme houpáním na rukou, což při jeho váze skoro 9 kg, je taky něco a i přesto strašně vždycky řval, v náruči, ve vajíčku, v kočárku, všude za každého uspávání. Jak se blížil spánek, děs, běs, už se to nedalo vydržet. Homeopatička nám nasadila Chamomilla recutita akh. Od pátého dne používání prášků se synovi usínání zlepšilo o 80%, dokonce se už 2krát stalo, že usnul i úplně sám, což sem považovala za zázrak. Ale od včerejšího dne je strašně protivný, pořád pomrčuje, je jiný, tak proto mě zajímalo, jestli je tento stav normální.
16.4., to je přesně týden.
Zatím nelze říct, zda to je správný lék. Jsou dvě možnosti:
(1) Krátké zlepšení, teď začíná zhoršení, pak bude následovat zlepšení oproti stavu před léčbou. To je případ správně vybraného léku.
(2) Krátkodobé zlepšení, návrat do původního stavu. Chybí zhoršení. To je případ povrchního, tedy nesprávného léku.
Homeopatické zhoršení obvykle přichází do týdne, takže jste v limitu.
Může se stát, že to nebude správný lék. Není výjimkou, že se homeopat netrefí na první pokus, určení léku není jednoduché.