Chamomilla 9CH - skladování

208
27.10.11 15:44

Chamomilla-skladování

Ahojky.Mám dotázek.Dnes jsem prkovi koupila Chamomillu 9ch,ale nevím,jak to mám skladovat.Namíchala jsem si na dnešek 5 kuliček s vodou,ale nevím,jestli to mám mít v lednici? Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4415
27.10.11 16:03

ahoj, já to mám namíchané vždy jeden den - panák vody a 2kuličky a mám to normálka v kuchyni na lince. Každý den dělám novou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.10.11 16:30

Děkuju.A já dala panáka vody,ale 5 kuliček,tak není to moc?Já to brala podle toho,co jsem kde četla. :zed: A v čem to máš prosím namíchaný?Já to dala do lahve co má na pití,ale to se mi nějak nezdá.JO,a ještě,já převařila vodu,počkala jsem až uplně vychladla a pak tam ty kuličky dala,je to ok???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
27.10.11 16:44

já dávám normálka vodu studenou nebo kojeneckou. Naliju to z panáka do lahvičky od vitamínů k tomu vhodim 2 kuličky ch9, zavřu víčkem a třepu až se kuličky rozpustí. Pak to malému dávám po lžičkách, tak 4,5lžiček jedna dávka když je protivnej, bučí nebo když má jít spát. To dávkování mi takhle řekli v lékárně - panák vody + 2kuličky. Jakou máš chamomillu ch9 nebo jinou? My teda ch9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
27.10.11 18:15

Taky máme ch9,ale koukala jsem na stránky,WWW.COOLna.cz a tam je to trochu jinak dávkovaný,ale četla jsem toho víc a nikde to není stejný,takže na tomhle bx se myslím mohly domluvit. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
27.10.11 19:58

no máš pravdu, že to nikde není přesně napsané, tak pak se v tom vyznej, že. Ale našemu malému stačí ty dvě kuličky a je po bolesti, tak dávám jen ty dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
27.10.11 21:40

Holky,
stačí rozpustit 1 kuličku (má to stejný efekt, jako když rozpustím 50 kuliček).
Do normální láhve na pití NEDÁVAT. Zůstávají tam zbytky léku, když bude pít třeba druhý den, dostane další dávku. Proto rozpouštím ve skleničce od přesnídávky, umyté a vypařené horkou vodou nebo v injekční stříkačce. Po použití vyvařím nebo vypařím horkou vodou, aby tam právě nic nezbylo. Lahvičky pro mrňata se většinou horkou vodou vzít nedají. Dospělým rozpouštím v PET lahvi, kterou potom vyhodím.

Rozpouštět v čisté vodě bez bublin a bez přidané příchuti.

Ta čísla znamenají potenci, tedy sílu léku.
5CH = nejslabší, 9CH, 15CH, 30CH = nejsilnější volně prodejná potence.
Já jako profík používám na běžné nemoci většinou 30, pro laiky je vhodná 15. Zato 9 nemusí být schopná rozjetou nemoc zvládnout, musí se to chytit v počátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.10.11 10:58
Jankap píše:
Holky,
stačí rozpustit 1 kuličku (má to stejný efekt, jako když rozpustím 50 kuliček).
Do normální láhve na pití NEDÁVAT. Zůstávají tam zbytky léku, když bude pít třeba druhý den, dostane další dávku. Proto rozpouštím ve skleničce od přesnídávky, umyté a vypařené horkou vodou nebo v injekční stříkačce. Po použití vyvařím nebo vypařím horkou vodou, aby tam právě nic nezbylo. Lahvičky pro mrňata se většinou horkou vodou vzít nedají. Dospělým rozpouštím v PET lahvi, kterou potom vyhodím.

Rozpouštět v čisté vodě bez bublin a bez přidané příchuti.

Ta čísla znamenají potenci, tedy sílu léku.
5CH = nejslabší, 9CH, 15CH, 30CH = nejsilnější volně prodejná potence.
Já jako profík používám na běžné nemoci většinou 30, pro laiky je vhodná 15. Zato 9 nemusí být schopná rozjetou nemoc zvládnout, musí se to chytit v počátku.

Já to zkouším dávat skoro 8měsíčnímu na zobky,v noci hrozně řve každou hodinu,tak snad to zabere,pokud se teda budí kvůli zoubkům.Ale celý den hryže do čeho to jde,i do mě a je totálně vyřízenej,takže si myslím a doufám,že to jsou ‚jen zuby¨‘.Kollikrát už ani nepoznám,proč řve,řve už od 6 měsíce pořád.DĚS DĚS DĚS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4415
28.10.11 11:23

já to malému taky dávám jen na zoubky a nám to teda pomáhá. Já si ty homeopatika chválím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
28.10.11 13:37
Radka1112 píše:
8měsíčnímu na zobky, v noci hrozně řve každou hodinu, …Kollikrát už ani nepoznám,proč řve,řve už od 6 měsíce pořád.DĚS DĚS DĚS

Radko,
může to být tím, že dáváš jen 9. Na zuby se většinou používá 15, spíše 30. Bolest typu Chamomilla je totiž nesnesitená, proto je potřeba 30.

Ale abychom měly jistotu, že Chamomilla je správným lékem:
V kolik hodin večer ty problémy zhruba začínají?
Uklidní ho výrazné pohupování v náručí?
Jakou má obličej při problémech barvu? Obě tváře stejné?
Bolest zubů Chamomilla jsou lepší chladem, takže v místnost na spaní pořádně vyvětrat a netopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.10.11 21:01
Jankap píše:
Radka1112 píše:
8měsíčnímu na zobky, v noci hrozně řve každou hodinu, …Kollikrát už ani nepoznám,proč řve,řve už od 6 měsíce pořád.DĚS DĚS DĚS

Radko,
může to být tím, že dáváš jen 9. Na zuby se většinou používá 15, spíše 30. Bolest typu Chamomilla je totiž nesnesitená, proto je potřeba 30.

Ale abychom měly jistotu, že Chamomilla je správným lékem:
V kolik hodin večer ty problémy zhruba začínají?
Uklidní ho výrazné pohupování v náručí?
Jakou má obličej při problémech barvu? Obě tváře stejné?
Bolest zubů Chamomilla jsou lepší chladem, takže v místnost na spaní pořádně vyvětrat a netopit.

Takže já se trochu rozepíšu.Ty dva měsíce se budil kolem 1hod.Dala jsem mu najíst,dala jsem ho k sobě a relativně to bylo do rána ok.Ted se ale tři dny budí už kolem 22.ho a hrozně řve.Vezmu ho do ruky a někdy okamžitě usne a někdy ne a řve třeba půl hodiny.Jakmile ho dám zpátky do postýlky,tak do hodiny je vzhůru a zase hrozně řve.Myslela jsem si,že chce být,spát u mě.ale on mi prácvě ted tři dny dělá to,že ikdyž ho dám ksobě,tak mě pak vzbudí jak hrozně řve,drží se postýlky,kouká do ní,a nechce se ji pustit.Když ho tam zkusím dát,tak je řev zase.Já už jsem vážně zoufalá.Celou noc se budí asi po hodině.Nevím,jestli je to zubama nebo hlady,protož on si mlíko vezme vždy,když mu ho dám a i tak se pak budí,takže už nevím.Jinak tvářičky má mám pocit že v pořádku.V ruce je ale většinou v klidu,je zvyklý v ruce i usínat,takže na ruce je docela dost zvyklý.Celý den okusuje co se dá.Dva zuby máme dva měsíce.Hodně i pije.Někdy přes 0.5 l někdy trošku mín a nebi i víc.Každou radu nebo odpověd uvítám.Mnohokrát děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
28.10.11 21:06

Ještě teda nevím,jestli to nespaní může mít něco společného s tím,že pře dvěma měsíci jsme byly na očkování,a dva dny potom omarodil.Bez teploty,ale pořádná rýma a v tu dobu začalo nespaní.Vždycky byl spavý i přez den a ted spí přez den jaen max2-3-4 hodiny.Od té doby,co měl tu rýmu,tak si pořád strsšně žmoulá nos a oči,takže nevím,jestli i to může mít s něčím spojitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
28.10.11 22:34

To víš, že to může mít souvislost s očkováním. Podle toho, co píšeš, je to velmi pravděpodobné. Ale jsem si jistá, že když to řekneš doktorce, tak ti vysvětlí, že se pleteš :lol: V takovém případě bych nedávala další očkování, dokud se to nevyřeší. To je jen rada, rozhodnout se budeš muset ty s tátou malého.

Radka1112 píše:
Vezmu ho do ruky a někdy okamžitě usne a někdy ne a řve třeba půl hodiny. V ruce je ale většinou v klidu,je zvyklý v ruce i usínat,takže na ruce je docela dost zvyklý. …protož on si mlíko vezme vždy,když mu ho dám …Jinak tvářičky má mám pocit že v pořádku.Celý den okusuje co se dá.
  1. Když ho vezmeš do ruky, tak pohupovat nechce? Někdy ho stačí vzít do ruky a usne BEZ HOUPÁNÍ? Znamená to, že se potřebuje JEN PŘITULIT?
  2. Jj, tvářičky jsou v pořádku. Já potřebuju barvu, nic jiného v tom nehledej ;-) .

Ale celkově se mi zdá, že Chamomilla to nebude…

1. Když v noci řve, tak je „mimo“?
  2. Bojí se tmy?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
29.10.11 10:00

NO,řekla bych,že nechce spát sám,proto řve v postýlce.Dnešní noc byla šílená.Spal krásně v klidu v postýlce a ve 23.h si sedl se zavřenýma očima se vyšplhal po postlce a začal řev a pak teda otevřel oči.Vzala jsem ho do ruky,chvíly řval,usla,dala jsem ho do postýlky,a během 10 minut to samé.Pak už jsem ho nechala u sebe v postely,což teda nemám ráda,protože se bojím,aby se mu něco nestalo,takže jsem zase vůbec nespala.Vzbudil se v 1.dala jsem čaj a pak se vzbudil ve 4,to jsem mu dala mlíko a zase usla.Jinak tváře má normální.Při houpání se ale většinou sklidní.Jestli se chce přitulit to právě nevím.Všichni tvrdí,že to jsou zuby,ale mě se po pravdě tyto odpovědi i dr.zdají už směšné,jelikož je pro dr.lehčí svést to na zuby a mít klid.Když řve,tak se mi mimo nezdá,akorád dnes ten řev se zavřenýma očima se mi zdál divný,ale pak na mě koukal a řval stejně.Jestli se bojí tmy,tak to je těžká otázka.Od narození spí při trochu světle,abych na něj viděla.Zkoušela jsem uplně vypnut to světýlko,„bludičku“ a bylo to to samé,ale mám pocit,že tmy se nějak nebojí,asi záleží na jeho náladě.Dásně má bíle.očkování máme už zasebou myslím do roka.Nechala jsem ho očkovat na všechny nepovinná,takže dostával po 3-4 injekcích,až to poslední už jen 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
29.10.11 18:46

Radko,
pro homeopata je důležité i to, zda má pacient obličej červený, bledý, nebo jednu tvář červenou a druhou bledou :lol:
No nic, tohle po Internetu dohromady nedáme. Myslím si, že to Chamomilla není, mnoho věcí neodpovídá. V takovém případě mu jí už nedávej, protože by to problém mohlo ještě zhoršit. Pokud to budeš chtít řešit homepaticky, bude nutné se obrátit na nějakého homeopata.

Ohledně toho očkování si prostuduj články a příběhy na http://www.rozalio.cz . První dítě jsme taky nechávali očkovat i nepovinnými vakcínami, u druhého jsem byla donucena se nad očkováním vážně zamyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová