Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj maminky, chtěla bych Vás požádat o radu. Syn 4,5měsíce, trápí nás zoubky.Je nevrlý, chvilku pláče, pak se zase směje, hrozně slintá, rve si ručičky do pusinky a u toho naříká…na teploty netrpí (ani při očkování), průjem u něj nepoznám (je ještě malý…vše jsou „míchaná vajíčka“). Nechci mu dávat žádnou chemii. V lékárně mi dali homeopatika belladonna 9ch, ale doma jsem nikde na internetu nenašla, že by byli na zoubky. Máte zkušenosti? Dávkování??? Budu ráda za jakékoli rady.
P. S. už nespíme ani v noci, a brečíme i v náručí ![]()
Zkuste Viburcol čípky
(volně prodejné v každé lékárně, cena kolem 130 Kč). Já dostala kdysi belladomu od homeopata na spaní pro dceru, ale stjeně to nepomohlo ![]()
Nám belladona výborně zabírá na horečky. Na zuby jsem jí nezkoušela.
Belladona rozhodně není na zoubky, to si spletli s chamomilla vulgaris 9ch, já dávala i 15ch, když bylo nejvíc ouvej. Tři kuličky jsem rozdrtila, vmíchala do horké vody, nechala vychladit a podávala plastovou lzičkou. Plus jsem mazala gelem dásně.
Děkuji za tip
a myslíte, že mu to můžu dát i když nemá teploty???
@panisnazilka Beladonnu jsem dávala spíš na afty. Na zoubky je chamomila. Ale nejlépe konzultovat s homeopatem, sama bych se bála něco dát. Tady tomu rozumí @Jankap, třeba se ozve.
My jsme taky dávali Chamomilu, ale to je zase spíš když je dítě vzteklé od bolesti.
Já jsem teď vytáhla brožurku od Boironu Homeopatie v pediatrii a na zoubky doporučují:
1. Chamomila vulgaris - přecitlivělost na bolest, jedna tvář rudá, vzteklý pláč, teplota
2. Aconitum napellus - extrémní bolest doprovázená neklidem, zanícené dásně, dítě si je tře pěstí; zhoršení chladnými nápoji.
3. Phytolacca decandra - bolestivé prořezávání zubů, úleva stiskem dásní, dítě kouše matku.
Dávkování 9CH - 1- 3× denně 1napít roztoku. Chamomila se může dávat i 1× za 30 min dle bolesti.
Jinak nám ještě pomáhal Calgel, je to taková malá tubička s gelem určeným na potírání dásní. lehhce to znecitliví. Je to určeno vyloženě pro miminka na růst zoubků. Dá se koupit v každé lékárně a myslím že i v DM (nebo tam mají něco podobného.
@alviola moc Vám děkuji za reakci
ta 3. na nás sedí úplně přesně
a nevíte jaké je dávkování u té Phytolacca decandra??? Dnes jedu do Hradce, tak se stavím v lékárně, a snad něco budou mít.
No na Calgel jsem se taky ptala, ale ten je prý od ukončeného 5.měsíce, a to nám bude až 10.září
Ředění 9 CH, rozpustit 10 granulí v 1 dc vody, před použitím vždy protřepat a několikrát do lahvičky „bouchnout“, 1 čajová lžička jedna dávka, ale může se dát napít i z lahvičky. Každý den naředit nový roztok.
Ale mi doporučila homeopatka - dětská lékařka, „posadit“ si dítě na klín resp. opřít o sebe a dát mu 3 kuličky do pusinky, oni si to tak cumlají a je to účinnější. Takhle jsem dávala homeopatika malému už snad od třech měsíců.
U většiny se píše 3× denně, u té chamomily co půl hodiny podle bolesti. Ale mi třeba doktorka říkala klidně i co 15 minut. Homeopatikama dítě nepředávkuješ, to je výhoda ![]()
DMe homeopatka doporucila BelladonaCH 9 dnes.Je to na vzteklost, bolest, a hlavne nespavost, kouse deti i nas. Chamomole davame take Ch 15.Chuderka moje.