Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o názor.
Dcerka trpí kinetozou. Vždycky, když jedou se školkou na výlet, dávám jí s sebou 4 tabletky Cocculine. Z počátku jsem to učitelce říkala, dnes jsem zapomněla. Dcera už tam chodí dva roky. Je poučená, že to nemá nikomu dávat. Náhradní oblečení už jí nedávám, protože učitelky jí ho nikdy nevezmou s sebou s tím, že mají kyblík a že dávají pozor. Včera jeli na delší výlet. Hned po příjezdu mě odchytila rozčilená učitelka s tím, že dcera rozdávala léky ostatním dětem a že jí je hned vzala. A že je zajímavé, že po cestě tam s lékem se trošku pozvracela a po cestě zpět bez léku nikoli (že si s prominutím poblila celou šiltovku a trochu i kalhoty, to mi nesdělila). Učitelce jsem se omluvila, řekla jsem, že dcera byla poučená a nabídla jsem, že příště dám léky učitelce. To ona odmítla s tím, že je dát dítěti nesmí. Já fakt nevím, co mám teda dělat. Když jí homeo nedám, nepozvrací se trochu, ale tak, že bude smrdět na dálku a zbytek dne, no škoda mluvit, nevím, jestli by učitelka chtěla být v pozvraceném oblečení. Nehledě na to, že jet na výlet poté, co člověk zvrací je nepříjemné, znám to důvěrně. Náhradní věci jí z batohu vyndají, aby je nemusela nosit, igelitku s sebou nevezmou, aby ji nemuseli hlídat. Mají přeci ten kyblík… ![]()
Připadám si jak blbec, bylo mi to hrozně nepříjemné. Učitelka se tvářila, jako kdyby mé dítě rozdávalo ostatním cyankáli. Dcerka tvrdí, že chtěla dát jen jedné holčičce, co plakala, že je jí špatně
. Jistěže dítě nesmí rozdávat homeo, ale jak mám tohle teda řešit?
![]()
Nevím, jak řešit. Ale učitelé dávat léky nesmějí. A že něco takového rozdává sama dcera je taky dost špatně.
@vokishka píše:
Nevím, jak řešit. Ale učitelé dávat léky nesmějí. A že něco takového rozdává sama dcera je taky dost špatně.
tak homeopatika nejsou leky, takze by je klidne mohla davat ucitelka i rozdavat dite ![]()
@Ali-Ali píše:
tak homeopatika nejsou leky, takze by je klidne mohla davat ucitelka i rozdavat dite
Taky jsem to říkala, i tak to odmítla. Lék jako takový bych dítěti do ruky nedala, právě kvůi rozdávání. Ale připadám si jak vyvrhel a nemám pocit, že je za co
. Asi se zeptám ředitelky, ta je přístupnější.
Dej jí léky doma nebo ji misto léků dej pytlík poslední varianta ať nejezdí na výlet.
Jsem učitelka v MS kdybych zjistíla že dítě sebou má léky a ještě je rozdává tak si myslím že jsou rodiče totální blázni.
Jako mně vadí i to, že si dcera poblila čepici a v tom včerejším vedru lítala celý den až do dvou bez ní. Bolela ji pak hlava. Kdyby jela bez léků, poblila se celá…
![]()
Jo těžko se pak rodičům ostatních dětí vysvětluje že jejich dítěti rozdávala kamarádka prášky ale nebojte to byly jen homeopatika to nejsou léky
Je to blbý, ale asi jediný co můžeš dělat je dceři znova důrazně domluvit, že to nikomu prostě rozdávat nesmí.
@Genovesa píše:
Jako mně vadí i to, že si dcera poblila čepici a v tom včerejším vedru lítala celý den až do dvou bez ní. Bolela ji pak hlava. Kdyby jela bez léků, poblila se celá…![]()
Když to má tak hodně, tak bych se na Tvém místě hodně rozmýšlela, jestli jí na výlet pošlu. Já bych jí asi neposílala dokud nebude starší a nebude umět sama se o to postarat. Nechtěla bych, aby moje dítě někde chodilo pozvracený. Chudák malá, už jen třeba ty komenty ostatních dětí
Domluvit malé ať nikomu nic nedává. A paní učitelku důrazně upozornit, že v batohu náhradní oblečení zůstane. Ona by v poblitém oblečení asi taky celý den nechtěla být. Tohle prostě nemá řešení. Je to o přístupu. U nás se mi dítě zásadně vrací i a netknutou flaškou pití. Ale na celodenním výletu prý pije…takže závěr je-máme kouzelnou samo doplňující se flašku ![]()
Kriste bože, vzdyt jde o homeopatika!!!to jsou fakt bonbonky, taky je používáme, davala jsem je synovi v roce na cestě na dovcu, spis preventivně, nakonec mu zle nebylo i bez nich…a mne pomáhaly..jako ok, poučit holčičku teda at je nerozdava, ale kdyby učitelky v MŠ byly trochu vzdělané, věděly by, ze homeopatika jsou neškodné… ![]()
@iizabela co když někdo z dětí je alergické na nějakou složku toho přípravku. Žádné léky, ani homeopatika, se prostě jen tak nerozdávají mezi dětma.
@iizabela píše:
Kriste bože, vzdyt jde o homeopatika!!!to jsou fakt bonbonky, taky je používáme, davala jsem je synovi v roce na cestě na dovcu, spis preventivně, nakonec mu zle nebylo i bez nich…a mne pomáhaly..jako ok, poučit holčičku teda at je nerozdava, ale kdyby učitelky v MŠ byly trochu vzdělané, věděly by, ze homeopatika jsou neškodné…
A proc by ucitelky ve skolce mely vedet, jak ktere leky vypadaji a jak vypadaji ktera homeopatika? Nemaji zdravotnicke vzdelani, ani nepracuji v lekarne, nemaji takovou povinnost.
Navic, pokud jsou to tedy „bonbony“ a zrejme zas tak moc nefunguji a zakladatelcina dcera trpi takovymi nevolnostmi, nebylo by smysluplnejsi dat jednou za cas diteti rano pred cestou Kinedryl, aby na vylet mohla a nemuselo se resit pozvracene obleceni?
Kdyby nejake dite rozdavalo jakekoli lecive pripravky ci leky ve skolce, tak jako rodic budu minimalne nenadsena, ucitelce se nedivim.
MMCH - jak vypada cyankali?
Homeopatika bych ji rozpustila do flašky s vodou, myslím že je to regulérní možnost podávání.
Jinak že učitelka šílí se nedivím. Ale udělala jsem sama taky v minulosti blbost, dala dítěti jeden prášek na bolest v krku odstřižený, dítě si ho vzalo před učitelkou. Byla jsem spucována, chápu za co, ale mě to prostě nenapadlo, že bych ji ho dát neměla. Ale myslím, že mi učitelka řekla, že příště ho mám dát jí.
NEsmí dávat léky? Jak to dělají na školce v přírodě? ![]()
Každopádně nebyla bych nadšená, kdyby nějaké dítě rozdávalo homeopatika.
@jenny.fields na školku a školu v přírodě jede zdravotník, který tu pravomoc má.