Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
mám dotaz a prosím o zkušenosti. Mám 15 měs chlapečka. Nikdy nebyl velký spáč, ale poslední měsíc je to horší a horší… Mezi 1:30-2:30 se probudí s velkým křikem… Pak je 2-3 hodiny vzhůru, kdy kňourá a nebo vyloženě nahlas křičí…Nejhorší je, že nic moc nezabírá… Napít.. Najíst..Pomazlit..nic nechce. Hází sebou v posteli..Nakonec usne třeba kolem 4-5 ráno a v 7 už zase vstává a je vyspalej… Přes den spí dobře. Já už jsem úplně vyřízená. Nemáte někdo zkušenosti s nějakýma homeopatikama, který by mohli vyřešit náš problém se spaním? Děkuju moc
Na úklidneni pro děti je sirup Sedalia. nebyl teď někdy před tím než se mu to začalo stávat, na očkováni?
Nene právěže nebyl na očkování..lezly mu špičáky a stoličky, ale ty už má venku…Sedalii právě zkoušíme, ale nic moc:(
Já pak brala sedatif, ale nevím jestli je pro děti. zkus homeopatickou poradnu co je tady na emiminu
Doporučuji zkusit Chamomilla vulguris 15ch. Jsou na Zoubka a celkové zklidnění. Mám ten samý problém jako ty s ročním synkem.
Tak ještě mě napadá koupel z lipového květů-dost uklidňuje a nebo zkusit přestěhovat postýlku na jiné místo v místnosti. Já zkouším také všechno možné.
Jestli dobře koukám, tak všechny homeo poradny tady, jsou uzavřeny:(
@Oxeye,
v tomhle případě nemá smysl dávat ani Sedalii, ani Sedatif, ani Chamomillu.
Sedalia a Sédatif jsou směsky, je tam více homeopatických léků v nízké potenci (malé síle). I kdyby tam byl ten správný lék, který Váš synek potřebuje, tak nebude mít sílu za provedení potřebných změn.
Příznaky, které popisujete, neodpovídají Chamomille. Takže Chamomilla není schopná pomoci.
Poruchy spánku patří k poruchám celkového stavu organismu. Není to akutní nemoc jako kašel nebo angína, ale dlouhodobý problém. Je potřeba zhodnotit celkový stav a podle toho učit lék na míru, jenže k tomu je potřeba miminko vidět.
Takže musíte hledat nějakého zkušeného homeopata v okolí. Zdůrazňuju zkušeného, protože určit lék u miminka je těžké. Poptejte se, kdo se v okolí, hledejte pokud možno pacienty s dobrými i špatnými zkušenostmi.
@Jankap moc Vam dekuju. Zkusim pohledat a uvidime. Ted se to trochu zlepsilo, tak treba ani nebude treba;)na jine skupine mi doporucili aconitum napellus, coz se mi moc nezda…
@Oxeye, organismus se snaží o zlepšení. A pokud je v dobré kondici, tak dokáže stav zlepšit. Držím palce ![]()
Aconitum nezkušejte. Homeopatii totiž nelze beztrestně zkoušet metodou pokus/omyl. Pokud podáte lék, který je úplně mimo, tak se nestane nic. Ale pokud podáte lék, který je určitým způsobem podobný potřebnému léku, tak může dojít ke zhoršení stavu. Mnoho lidí to nechce uznat, ale špatným homeo lékem je možné ublížit.