Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte, naše dvojčata(8měs.)spí dobře, jen ten jeden se začal ve spaní otáčet na čtyři a teď si i stoupá. Je úplně v limbu, skoro jako náměsíčný, stačí jej položit a spí dál. Na čtyřech umí a stoupat si začíná, tudíž je vratký a v noci se bojím ať si neublíží, když spí a nedrží se postýlky tak pevně. Zkoušeli jsme meduňku před spaním, ale žádný účinek. Během noci tak 20krát vyskočím a rovnám jej. Znáte to? pomohlo Vám něco?
Holky mají 10m.Ani jedna nešla v postýlce na 4,ale obě když začaly stoupat, tak si v polospánku stoupají. Teda jednu to asi po měsíci přešlo, druhá to dělá zatím tak 2 týdny. Prostě jak ty-vstanu a položím ji a spí dál. Postýlka je měkká, tak mě ani nenapadlo, že by si ublížily, i kdyby se bouchly do šprušlí
Naštěstí u nás je to max 3× za noc.
…no právě, že to vidím jak to dělá než usne. Stoupne si a je mírně předkloněný dopředu, ale někdy jde až ke šprušlím a stojí jak prno a stejně tak i padá do zadu
no a tak jej vidím i v noci, protože kdyby padal jak prkno dozadu, tak mu to výjde akorát na hranu postýlky. Tak snad jej to přejde taky po měsíci ![]()
Ahojte můj 8m.syn začal taky trpět nočním vstáváním. Během dne se navstáva snad stokrát. V noci mi vstane jen jednou.