Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Všem dobrý večer! Malej (8 měsíců pryč) měl od minulého víkendu kašel, pak se přidala teplota, pil hlavně mléko, nechtěl moc jíst. Viróza ustupuje, ale malej místo aby se mu vrátila chuť k jídlo, odmítá už i mléko.
Teď jsem se vrátila z projížďky autem. Dosud usínal bez problému kolem půl sedmé, téměř se nebudil. Dnes řve, řve a řve. Co mu může být?
Doznívá viróza?
Rostou zuby (má zatím dva dole, ale ty vyrostly, aniž jsme věděli jak)?
Dnes jsem mu koupila v dm hračku a v autě řekla dětem, ať ji dají do kufry, když jsme vystupovali, zjistila jsem, že ji daly malému a on okousal ten tvrdý papír. Nemůže ho teď z toho bolet břicho?
Navím mám prsa nalitá jako třetí den po porodu a pocit v nich, jako by mě někdo mlátil prknem (jakoby modřiny). Hrůza.( Když mu mlíko nabízím, tak se odtahuje, zlobí se, to taky nikdy nedělal.
Díky za názory.
Teď ho chvíli chová dcera, kdyby se někdo divil, že se tu vypisuji, když mi řve dítě.(
Bud zuby, třeba dej kousátko chladné z ledničky třeba to pomůže. jinak nemá rýmu? to by to vysvětlovalo. taky se říká, při menzes chutná mléko jinak, já ho třeba měla málo, ale to není tvůj případ.
@mirecekblbecek píše:
Bud zuby, třeba dej kousátko chladné z ledničky třeba to pomůže. jinak nemá rýmu? to by to vysvětlovalo. taky se říká, při menzes chutná mléko jinak, já ho třeba měla málo, ale to není tvůj případ.
třeba mu dej kmínový čaj, pomůže vytrávit, může mít větry.
Pokud to nejsou zuby. Tak by to mohlo být, že fakt snědl něco co neměl.
Mi tak prostřední snědla omylem kolem 10 měs. psi granule a pak rvala, rvala, rvala asi s toho měla koliku.
Takový zoufalý plac už jsme nikdy od decek nezažili.
Pomohlo tehdy houpatko a furt houpat a nurofen. To byla u nás jedna jediná zoufalá noc ze všech tří decek co máme.
Ja jsem s tim uz prdla, protoze to doma aktualne resime… ale, nemuzou ho bolet usi? U nas se to stava prave kdyz viroza dozniva, ryma zhoustne… ![]()
Jestli jsou to zuby, ty moji dceru trápí teď taky, kousátka ani ty chladivé vůbec nepomáhají, ale jak dám obyčejnou kůrku chleba je do 2 vteřin klid a jde vidět jak se jí uleví…
@eva valoi bolest bricha z toho papiru by nemela byt (pokud teda nesnedl cely obal). Jestlize mas nejaky gel na zoubky zkus mu je potrit. Snedl teda dneska neco nebo aspon vypil? Chtelo by to ho nejak uspat a ve spanku nakojit.
A mozna bych se primlouvala mu dat nurofen.
Má rýmu? Mohl by to být zánět středního ucha… Jestli brečí dlouho, jela bych na pohotovost. My si mysleli u syna, že ho taky bolí zuby. Slintal, sahal si do pusy a měl horečku. A nakonec to byla angína jak blázen. ![]()
Už usnul. Tak zítra se uvidí, jestli tedy nezačne za chvíli nanovo.