Homeopatika - tvorba mléka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7.8.12 20:50

Homeopatika-prosím radu:-)

Holky potřebovala bych poradit. Chtěla bych nějak zvýšit tvorbu mléka a přemýšlím nad homeopatikama.JSou volně na prodej? A které jste měly, pomohly Vám! Moc děkuji za Vaše příspěvky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5misa6
7.8.12 21:04

K dostání v lékarně volně prodejné.

• Citovat
  • Upravit
1418
7.8.12 21:04

Tak jsem našla v knize Poznáváme homeopatii toto:na málo mléka Ricinus communis 5CH v tomto ředění podporuje lék tvorbu mléka. Dávkování 5 granulí 3-4krát denně podle potřeby.

Lac caninum 5 CH I tento lék pomáhá ve tvorbě mléka. Při malém množství mléka se doporučuje kombinovat jej s Ricinus communis 5 CH. Dávkování: 5 granulí 3krát denně.

Oba léky jsou volně prodejné. Nejsem homeopat, jen jsem koukla do knihy. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
7.8.12 22:26

Při nedostatku mléka se obecně doporuje Ricinus communis, ale drž se dávkování i ředění (to je to 5 CH), co píše kikla, pokud nemáš možnost poradit se přímo s homeopatem. Stejný lék, ale v jiném dávkování se totiž používá i na zastavení laktace.
Mi to dokonce dávali na rozkojení přímo v porodnici, ale bohužel to nezabralo. Až pak mi homeopatka řekla, že těch léků je víc a že se hodně musí vycházet i z osobnosti. Ale to už chce fakt zkušeného homeopata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
7.8.12 23:17
@alviola píše:
Mi to dokonce dávali na rozkojení přímo v porodnici, ale bohužel to nezabralo. Až pak mi homeopatka řekla, že těch léků je víc a že se hodně musí vycházet i z osobnosti. Ale to už chce fakt zkušeného homeopata.

Nevychází se ani tak z osobnosti, jako z celkového stavu maminky, případně miminka. Tedy zda má maminka nebo miminko ještě jiné problémy (fyzické i psychické) nebo ne.

Pokud jiné problémy nejsou, jen mimčo chce najednou mnohem víc, než máma „vyrábí“, tak Ricinus právě pomůže tvorbu mléka nastartovat rychleji.

@vaneska honzik
koukám, že malému je skoro 5 měsíců. To spíš vypadá, že už se začíná dožadovat příkrmů. Ano, je doporučeno plně kojit do 6m a já jsem příznivcem kojení. Ale je fakt, že někdy se plné kojení do konce 6m dodrží jen za tu cenu, že máma kojí třeba po hodině a půl, protože mimčo má prostě hlad. Všechny děti prostě nejsou tabulkové, aby přesně úderem šestého měsíce začaly mít zájem o jiné jídlo než MM.
Máš ty nebo malý ještě jiné problémy než málo mlíčka?
Pokud ne, tak Ricinus communis 30CH, 3× denně vycucat dvě kuličky. Pokud během tří dnů nedojde ke zvýšení nebo pokud by se množství mléka začalo snižovat, tak vysadit.
Jakmile se množství mléka zvýší, tak také vysaď. Homeo lék dává impuls, nebere se delší dobu.
Zároveň musíš častěji přikládat. Dítě častěji pije = prsa dostávají informaci, že je potřeba víc mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.12 08:24

JANKAP

Ne jiné problémy už nemáme. Už musím dávat i UM a zkoušela jsem i přesnídavku a banán ale potom se nám špatně kaká :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
8.8.12 10:33

@vaneska honzik
nezačínala bych zrovna banánem, protože o tom je známo, že staví.
Začala bych třeba cuketou, bramborem. Jako první se obvykle dává mrkev, ta ale také staví, proto bych jí po dvou dnech vystřídala cuketou.
Přesnídávku bych zatím nedávala, protože malý pak bude odmítat zeleninu (ovoce je přirozené sladké, zelenina ne).
Ale je pravda, že začátek příkrmů vždycky znamená trochu problémy s trávením, pár dní se mimču kaká hůř, než si zvykne na jinou stravu.

Ok, zkus ten Ricinus.
Kdyby ti někdo vykládal, že 30CH je na zastavení mléka, tak se neboj. Ricinus 5CH, 9CH, 15CH i 30CH jsou na podporu laktace. 30 zabírá mnohem rychleji než 5CH.
Ale pokud nezabere, tak je prostě špatně vybraný lék.
Takže maximálně tři dny, ok? Pokud je to správný lék, tak efekt uvidíš velmi brzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
27.8.12 21:57

Mě osobně ricinus nezabral. Ani v ředění 30CH. U mně pomohla pískavice řecké seno - čaj. Je v čaji na podporu kojení od Weledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
27.8.12 22:45
@majinka13 píše:
Mě osobně ricinus nezabral. Ani v ředění 30CH. U mně pomohla pískavice řecké seno - čaj. Je v čaji na podporu kojení od Weledy.

Pak byl problém v něčem jiném. Někdy to jsou hormony, někdy vyčerpání ze ztráty krve při porodu… Homeo prostě zabere jen v případě, že je vybrané přesně.

Aspoň že pomohla ta pískavice, na tu jsem už také slyšela chválu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová