Homozygotní genotyp Ser680Ser

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
207
6.12.21 21:34

Homozygotní genotyp Ser680Ser

Hezký večer, na genetice mi byl zjištěn homozygotní genotyp Ser680Ser v genu FSH, což značí nízkou citlivost na gonadotropiny. Což se nám ukázalo při prvním ivf. Velmi slabá reakce na stimulaci i při vysokých dávkách a ivf ukončeno před transferem. Nemáte s tím některá osobní zkušenost, jak u vás CAR v takovém případě postupoval? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
6.12.21 21:56

Ahoj, já jsem homozygotka Ser680Asn, což je vlastně opak, vyšší citlivost. Naopak jsem se ptala doktorky na to, že mám strach z OHSS, když jsem více citlivá na gonadotropiny a ona mi říkala, ze ta genetika je až ten poslední faktor, co na tu stimulaci má vliv. Že více prozradí hormonální profil, věk a AMH a říkala, ze se tím genem vůbec neznepokojuje. Nevím, jestli to funguje i naopak, jen říkám, že u mě to nějak nezohledňovali. Jaké mas AMH a jaké jsi měla dávky, že jsi na to nereagovala? A v jakem jsi centru? 🧐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
6.12.21 22:03

@FlowerB díky za zprávu. Chodím do Zlína. Věk už žádná sláva, 36, AMH 1,5 a měla jsem pergoveris 300. Pri kontrolách jen jeden folikul, při OPU se nakonec podařila dvě zralá vajíčka, že tam byly ještě nějaké tři malé folikuly. Oplodnila se obě, ale zastavila se první a třetí den.
Právě přemýšlím, co s dalším ivf a na netu k tomuto vlastně nic. Jen jedna jediná odpověď od nějakého Dr, že jít do nativu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
6.12.21 22:32

@Venpet hmm tak to bohužel nevím, možná se najde někdo, kdo s tím bude mít zkušenost 🤷🏼‍♀️ Nevím jestli by pomohla změna centra, konzultace někde jinde…300 jednotek je asi celkem vyšší dávka. Já měla Gonal 200 a 15 folikulů, také mi říkala, ze už ta 200 je trosku vyšší dávka, ze průměrná dávka na muj věk (30) je 150 jednotek. Těžko říct, bohužel nemám zkušenost. 😣 každopádně držím palce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
207
7.12.21 15:36

@FlowerB děkuju. Měnit car se mi moc nechce. Beru to tak, že první pokus je hold zkušební. Každá jsme jiná a nejedeme přesně podle tabulek. Takže car z ničeho neobviňuju. S přístupem jsem spokojená. Věk hold taky neobejdeme a nemůžu čekat výsledky jako dvacítka. Spíš teď, před další konzultací, víc přemýšlím nad tím výsledkem genetiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí