Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, jaké máte zkušenosti s hopsadly? Baví to děti na nich? Mám skoro ročního chlapečka a uvažuji o koupi hopsacího koníka Johna, přece jen ale stojí skoro 500 Kč, tak bych je nerada vyhodila oknem. Moc děkuji za odpovědi ![]()
http://img5.rajce.idnes.cz/…ages/014.jpg
U nás je oblíbený=) A skáčou na něm i neteř a synovec - 4 a 6 roků, takže snad ještě dlouho oblíbený bude…
U nás zase vůbec..Hlavně když se na něm malej rozeskákal,tak se s nim ten kůň převrátil dopředu…No stejně na něm byl tak dvakrát,tak jsem ho dala do komory…
u nás je oblíbený dodnes. já jsem teda kupovala Rodiho, protože má výrazně větší nosnost než John. a na Rodim skáčeme s Klárkou i my s manželem.
Syn ho dostal k Vánocům (2,5r.), ale zaujal hlavně dcerku (5,5r.), která z něj v zimě téměř neslezla. Nepohybovala se po domě jinak něž na „koni“, skákala přes překážky, nacvičovala krasojízdu. Až jsme se smáli, že má zimní trénink na kolo a bude mít namakané nohy
. Takže u nás max. spokojenost, ale spíše pro starší dítě.
A nevíte, co na tato zvířátka říkají pediatři? Mám dojem, že naše MUDr. hopsadla nedoporučuje, ale nevím, jaký konkrétně typ nebo jestli všechny
?
my máme koníka taky a je to oblíbená hračka. kolikrát se o něj holky rvou
nevím co na to pediatři, ale mě to přijde dost podobné velkému gymbalonu. takové to pohupování…dokonce jsme měli v příbalovém letáku nějaké cviky pro starší děti, jako posilování…
kmacek píše:
A nevíte, co na tato zvířátka říkají pediatři? Mám dojem, že naše MUDr. hopsadla nedoporučuje, ale nevím, jaký konkrétně typ nebo jestli všechny?
Nemyslí ale klasické hopsadlo, tedy tu „houpačku“, jak do ní dítě posadíš a ono pruží a odráží se špičkama od země? Proti těmto koníkům myslím nikdo nic nemá…
Nebo se pletu? ![]()
Koníka máme doma a malej na něm denně jedzí. A známá má dítko, které mělo jako novorozenec horší jeden kloubík nožičky a po porodu vykloubenou ručičku a koníka jí vyloženě doporučil. Aby si malej posilnil zádové svalstvo a cvičil ručičku ve správném držení a úchopu. A nožičky jsou na koníkovi ve správném úhlu a dítko je skákáním posiluje. Chodila s ním na cvičení a tam koníka měli taky. Mému synovi jsou dva roky a koníka miluje, synovci budou dva roky a taky se z něj nehne. Neteř má tři roky a drandí na něm stále.
chuanitka píše:kmacek píše:Nemyslí ale klasické hopsadlo, tedy tu „houpačku“, jak do ní dítě posadíš a ono pruží a odráží se špičkama od země? Proti těmto koníkům myslím nikdo nic nemá…
A nevíte, co na tato zvířátka říkají pediatři? Mám dojem, že naše MUDr. hopsadla nedoporučuje, ale nevím, jaký konkrétně typ nebo jestli všechny?
Nebo se pletu?
Podobné hopsadlo mají u nás na rehabilitaci, je to medvěd, rehabilitační nám řekla že to doporučuje, na páteř apod. Takže asi je to OK ![]()
Ahoj nevíte jestli to má cenu koupit 14ti měsíční? Chodí za ručičku, vlastně je furt na nohách ale jestli někdy udělá krok sama už si myslet přestávám
je to i pro zatím nechodící prosím? Píšete že od dvou let super…tak jestli to má cenu kupovat už teď? ![]()
Ahoj,
my jsme tohohle žlutého koníka měli už v době kdy holky začaly pomalu chodit. To jim bylo asi 13 měsíců. S rovnováhou na něm měly trochu problém, ale moc se jim to sezení na něm líbilo (samo, že jsme je drželi). Skáčou na něm ještě dneska a to jim budou 2 roky.
Špageta píše:
Ahoj,
my jsme tohohle žlutého koníka měli už v době kdy holky začaly pomalu chodit. To jim bylo asi 13 měsíců. S rovnováhou na něm měly trochu problém, ale moc se jim to sezení na něm líbilo (samo, že jsme je drželi). Skáčou na něm ještě dneska a to jim budou 2 roky.
no ten je krasnej ja bych ho brala hned, moje mamka ho chteal koupit klukum (mym ua segry 9 a 4 mesice) k Vanocum na slevy.cz nebo podobny ted nevim byl v akci za 250,– ale propasla to skoda ![]()
tak treba prsite, mame cas ![]()