Hopsadlo, nebo chodítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
elizabeta92
7.3.13 14:51

Hopsadlo nebo chodítko?

Moje malá má strašně ráda chodítko. Vydrží v něm dlouho a to několikrát za den. Ale slyšela jsem že by se v tom neměly nechávat moc dlouho. To se mi potvrdilo i tady na emiminu. Přečetla jsem si že hodně maminek je proti chodítkům. A tak mě napadlo že bych malé pořídila hopsadlo. Nebo je to na stejný princip? a také to zatěžujě páteř? Nechcu hned malé brat chodítko, snažim se ji tam dávat co nejmíň. Umí si hrát i pod hrazdičkou a v ohrádce. Jenže jí to nebaví tak dlouho, jak třeba to chodítko.. A já jsem zase ráda že se jí nemusim celý den věnovat a můžu uklidit, uvařit, apod.. Nebo jestli vás napadá ještě nějaká jiná možnost, kde by se zabavila sama, tak mě ji napište. Děkuji :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1719
7.3.13 14:55

A kolik je malé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
7.3.13 14:57

@quatruska šest měsíců a týden

• Citovat
  • Upravit
505
7.3.13 14:57

Já jsem teda zarytý odpůrce chodítek, kromě aktivního, kde se malej drží a cape sám. Ale radši teda to chodítko než to hopsadlo. To už mě přijde úplně ujety. Jasny že se to miminku bude líbit, ale dopadá na nožičky, má všechno měkoučky a mohl by mít v budoucnu problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.3.13 14:58

Pokud malá ještě sama nesedí a nechodí, tak ani hopsadlo není řešení, o chodítku se radši nebudu vyjadřovat, ať z toho zase není hádka. Chodítko bych nepoužívala nikdy, hopsadlo akorát v případě, že dítě umí samo sedět (tzn. umí se do sedu samo dostat a udrží se) a stojí, jinak ne.
Já mám skoro roční holčičku a tohle nikdy nebylo potřeba, koupili jsme velikou ohrádku (1,5×1,5m), kde má svoje hračky a je tam zvyklá a já mám jistotu, že je v bezpečí…takže spíš bych to řešila něčím podobným…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
7.3.13 14:59
@elizabeta92 píše:
@quatruska šest měsíců a týden

To mi přijde ještě hodně malá na chodítko i na hopsadlo.Moje v 6 mesících ani neseděla. A chodit začala až ted v 13 měsících

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25081
7.3.13 14:59

Tak to je hodně malá na nějaké chodítko, seděla vůbec sama, když jsi tam poprvé dala? Kamarádce zakázala doktorka malou dávát do houpacího lehátka, tak ji tam prostě přestala dávám ze dne na den a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
7.3.13 15:00

Aktivní chodítko je to co před sebou tlačí? Na to je ještě malá, neumí se postavit..

• Citovat
  • Upravit
9090
7.3.13 15:01
@elizabeta92 píše:
Aktivní chodítko je to co před sebou tlačí? Na to je ještě malá, neumí se postavit..

já bych řekla, že je malá i na normální chodítko, nebo se uměla posadit, když jsi ji tam dala?
Já jsem odpůrce chodítek a nikdo mi to nevymluví, mě do chodítka dávali když jsem byla malá a teď bych mohla vyprávět…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
7.3.13 15:01
@elizabeta92 píše:

Aktivní chodítko je třeba pro holčičku takový dřevěný kočarek. Který před sebou tlačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
7.3.13 15:03

Umí si sednou jen když se o něco drží.. třeba si sedne v kočárku, když se drží z obou stran kočáru.. ale z lehu si sednout neumí.. Ano je malinká. Ale ovládá chodítko teda perfektně.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
7.3.13 15:05

@Verca1989 máš kvůli tomu nějaký problémy teď?

ptám se i proto, že jsem viděla hopsadla od 5. měsíce.. A myslim že pětiměsíční miminko si sednou ještě neumí..

• Citovat
  • Upravit
14208
7.3.13 15:08

V 6ti mesicich je hodne malicka a je jasny, ze se ji to libi, ty kdyby si nemohla sama chodit, lezt, sedet, tak se ti tam taky bude libit, protoze je to zmena a muze zkoumat veci, co jinak v leze ne. Choditko kdyz uz, tak je urceno na to, kdyz se deti, co uz umi stat, uci chodit, jako podpora, aby nespadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
7.3.13 15:08

Ber to tak, že ty jsi matka. Ty jsi za ni zodpovědná. Tak si dělej co chceš a nemusíš se vyptávat na emiminu. tady ti všichni řeknou, že chodítka jsou šptané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
7.3.13 15:09

Jj aktivní chodítko před sebou tlačí. My jsme kluky ani jednoho nijak nepodporovali, nikdy nevodili za ruce ani neposazovali a oba chodí od devítí měsíců ;) Pokud potřebuji něco udělat hodím malýho do postýlky, kdyžtak si trochu pořve. Ale do chodítka bych ho nikdy nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí