Koupit použité hračky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
462
4.3.13 08:12

koupit použité hračky??

Ahoj maminky,

chtěla bych se poradit.. kupujete použité hračky??

pokud ano jak je strilizujete?

Mam 10 měsični a ze zkušenosi vím, že všechny naše hračky byly nejdřív řádně ožužlany..

jsou to hračky, ktere se nedaji vyvařit..

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
alli_li
4.3.13 08:17

Nekupuji, vzdy zasadne nove. Kupuji cenove levnejsi a kdyz byla takhle maky tak tech hracek meli par.

Jedina hracka, kterou jsem koupila pouzitou byla hraci deka s otocnym talirem od f. Lamaze. A tu jsem vyprala v pracce.

• Citovat
  • Upravit
2816
4.3.13 08:18

Záleží asi od koho a přímo jaké to ty hračky jsou. Pokud by byly z měkkých plastů - gumy a pod, ty bych nebrala od cizího :D. tvrdší plat se nepoškodí, dá se desinfikovat slabým roztokem třeba domestosu. Vlastně ani přímo z obchodu jsem hračky nevyvařovala bo to nejde :D. Umyla jsem je horkou vodou a mýdlem. Na druhou stranu jsem měla spoustu chrastítek a pod, které si půjčila ségra, a budou se mi teď vracet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
4.3.13 08:21

Tak já jsem použité koupila maximálně lego a tříkolku a ty jsem normálně umyla. A třeba plyšáky bych vyprala normálně v pračce se Sanytolem na prádlo. A to jsem jinak vyvářecí maniak(teda savičky a tak) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.3.13 08:28

Nekupuju, dostávám.. Nemyslím si, že by mimina měli nějaký strašný nemoci který by se na hračkách držely týdny až měsíce :mrgreen: Omeju, co jde vyperu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
4.3.13 08:30

Já tedy na použitých hračkách nic špatného nevidím - samozřejmě je před použitím vydezinfikuju. A pokud je hračka kvalitní, tak za mě radši použitou kvalitní hračku, než nějakou levnou z kdovíjakého plastu, ze kterého nevím, co se uvolňuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
4.3.13 08:43

Já taky tak, co šlo umyla jsem v savu nebo vyprala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
4.3.13 08:49

90% hraček máme z druhý ruky. Plyšový vyperu buďto v pračce nebo otřu hadříkem s mýdlovou vodou (většinou ty hrací s elektronikou co nejde vyndat). Ostatní jen omyju vodou třeba se slabým roztokem sava nebo jen mýdlovou. Nejsem dezifekční maniak. Popravdě schválně necháváme děti půjčovat si a oslintávat hračky navzájem, aby získali nějakou iminutu :D. Ale je pravda, že od úplně cizích to aspoň omeju vodou spíš z důvodu, že nevím, kde se to mohlo válet (sklep - krysy atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
4.3.13 08:58

Tak malej spoustu hraček dostal, neřeším. Co jde omeju jarovou vodounebo vyperu. Desinfikovat, no nevím, to mi přijdou horší ty z krámu, nové, leželo to kdovíkde na halách, takže rozdíl nevidím, omeju oboje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
4.3.13 09:01

Ja mam pouzite hracky od kamaradky. Co jde, oplachnu teplou vodou, co jde vyperu, neco otru vlhkym hadrikem. V obchode se na hracky tez prasi a kdovi jaci hlodavci se pohybuji nekde ve skladech, nedelam si iluze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
4.3.13 09:05

@moonulkaa Mám 80% hraček po dětech mých kamarádek. Od cizích bych koupila jen to, co jde umýt nebo vyprat. Byla jsem úzkostlivá, když byl malý novorozenec. Ale v momentě, kdy leze po zemi, už je to bezpředmětné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
4.3.13 09:07
@monika32 píše:
Tak malej spoustu hraček dostal, neřeším. Co jde omeju jarovou vodounebo vyperu. Desinfikovat, no nevím, to mi přijdou horší ty z krámu, nové, leželo to kdovíkde na halách, takže rozdíl nevidím, omeju oboje :mrgreen:

Naprostý souhlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
4.3.13 09:09

Zasadne jen pouzite :pankac: Nove malokdy, max. k narozeninam, vanocum. Ale pouzite jsou nejlepsi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39
4.3.13 09:15

Nové pouze výjimečně (snad jen nějaká chrastítka, když byly děti miminka), raději starší kvalitní.
důkladně otírám i nové - horší hlodavci a bůhví kdo ve skladech než cizí dítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
4.3.13 09:16

Můžu se zeptat kde kupujete ty použité hračky? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie