Hopsadlo, nebo chodítko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25112
7.3.13 15:10

NErada prudím, ale prvotní problém byl, že jsi ji tam vůbec dala. Já vařila (prala, vytírala), když malá spala a v akutním případě jsem ji měla v tom houpacím lehátku. Pak na zemi na dece, aby na mě viděla a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
@elizabeta92 píše:
@Verca1989 máš kvůli tomu nějaký problémy teď?

tenkrát jsem kvůli chodítku neuměla normálně chodit, chodila jsem jen po špičkách, odnesly to achilovky, měla jsem je zkrácené, musela jsem chodit na rehabilitace. Teď je mi 24 a ráno když vstanu, tak si připadám jak důchodce, bolí mě chodidla, i ty achilovky a třeba sejít schody chvilku po probuzení je utrpení. Nemůžu třeba ani cvičit jak bych chtěla, stačí pár prudších dopadů a týden pak kulhám…každý takové problémy samozřejmě mít nemusí ale dopředu to nikdy nevíš, takže bych to nepokoušela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5998

Já mám malýho v hopsadle v kuchyni od sedmého měsíce, kdy už sám lezl. On ho miluje a já alespoň v klidu udělám jídlo :palec: ale když máte chodítko, tak mi hopsadlo přijde zbytečné. Zkusila bych toho co nejvíce stihnout, když malá spí a jinak bych jí do něj dávala tak max. na půl hodinky denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
7.3.13 15:15
@quatruska píše:
Ber to tak, že ty jsi matka. Ty jsi za ni zodpovědná. Tak si dělej co chceš a nemusíš se vyptávat na emiminu. tady ti všichni řeknou, že chodítka jsou šptané.

vim že mi řeknou že chodítka jsou špatné. Proto jsem se chtěla zeptat na hopsadlo ;) nebo popřípadě něco jiného..

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
7.3.13 15:18

@avm3 něco samozřejmě stihnu když malá spí, ale nikdy nespí dlouho.. a kolikrát si dávám pauzu když spí a někdy si du dokonce lehnout i já :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2816
7.3.13 15:19

Tak když vaříš, můžeš jí mít v lehátku(sedačce) na lince, na stole, a povidat si s ní. nebo Já měla kluka v baby vaku a vařili jsme spolu a povidali si. Teda já kecala :D. Víc než v tom chodítku jí spíš nechej na zemi na dece, aby se mohla rozvíjet a lézt a pod ;).
A na tvou otázku.. hopsadlo je stejný jako chodítko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.3.13 15:20

Oboje dvoje, střídej to, atˇse houpe a chodí v jejím věku co nejvíc a nejdýl. A jednou ti za to v dospělosti poděkuje. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
7.3.13 15:21

@elizabeta92 pro prcka který ještě nesedí a nechodí je zkrátka nejlepší být na zemi, ať může lézt a dál se rozvíjet, chodítka apod. věci mnohdy i brzdí vývoj. Takže koupit tu ohrádku, na zem pěnové puzzle, dát tam oblíbené hračky, občas tam vlézt a hrát si s malou taky…jiné řešení mě nenapadá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
7.3.13 15:21

@elizabeta92 kdyz ono choditko i hopsadlo je v podstate na tom samem principu, tak to vyjde na stejno :mrgreen: dite by tam melo mit pevna zada, tj. samostatne sedet a to tak, ze si sedne samo, ne ze se pritahne, spravny sed je z kleku, musi se umet dostat z lehnu na brisku na kolinka a pak si sednout, samozreme nejake deti to zvladnou i jinak, ale nemelo by to byt tak ze se pritahne rukama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17595
7.3.13 15:23

Ani jedno, dej ji na zem na deku a nech vyvíjet :roll:
Stejně blbé je posazování v kočáru či podpírání polštářem apod. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
7.3.13 15:24
@jalemina píše:
Tak když vaříš, můžeš jí mít v lehátku(sedačce) na lince, na stole, a povidat si s ní. nebo Já měla kluka v baby vaku a vařili jsme spolu a povidali si. Teda já kecala :D. Víc než v tom chodítku jí spíš nechej na zemi na dece, aby se mohla rozvíjet a lézt a pod ;).
A na tvou otázku.. hopsadlo je stejný jako chodítko :nevim:

jo to jsem dělávala doteď. Měla jsem jí v sedačce a mluvila na ní a to se jí líbilo. Ale jak začala zvedat hlavičku a chce se pořád zvedat na sezení, tak už tam být nechce. Nechce byt opřená.
Potom jsem si koupila klokanku, jenže je jen dopředu a né na záda, což jsem nevěděla. A tak toho tolik neudělám, protože to moc nejde a po 15 min mě šíleně bolí ramena a záda.

• Citovat
  • Upravit
44192
7.3.13 15:24

Hopsátko je stejně jako chodítko, ještě horší, dítě visí za rozkrok bez jakékoliv opory.
Přesto - pokud je užívané s mírou - každé max. pár minut jednou denně, tak bych nebyla tak radikálně proti tomu. Ale nikdo nebude věci za tolik peněz pořizovat k vůli pár minutám.
Ty jsi důkazem, jak se to vymklo z rukou, půlroční dítě běžně a pravidelně v chodítku 8o Ty máš klid, dítě o zábavu postaráno.
Ale samozdřejmě si dělej co chceš, je to Tvoje dítě.
MMch, hrazdička je to samé, půlroční dítě by ji taky mělo mít jen občas, protože nemá mít zavěšené hračky nad sebou, ale volně položené v prostoru, aby bylo donuceno otáčet se, plazit se, lézt a aby ho to nenutila se chytat boku hrazdy a nesprávným způsobem se posazovat.

My chodítko nemáme, ani hopsátko, malá(8 měsíců) leze po zemi nebo si hraje v postýlce. Taky musím vše stihnout.
P. S. taky se nemíním hádat, jen jsem napsala, jak to vidím. Prostě už se nedovede zabavit jinak, protože jsi ji nic jiného zprvu nenabídla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
7.3.13 15:28

Já se ji snažim tam dávat co nejmíň a možná ji po téhle diskusi zase vrátim..

• Citovat
  • Upravit
44192
7.3.13 15:29

Tak jí dej na zem teplou deku, pokud máte plovoučku, tak kus nějakého koberce(třeba ten dětský se silnicí), na to deku a nejrůznější hračky( ne moc, ale pravidelně střídat, aby měla pokaždé něco jiného)..Mě se na tom malá zabaví, neprotestuje a teď už leze, takže je jí šumák, jestli je na koberci nebo ne..Máme plovoučky, má protiskluzové ponožky a na dupačkách nebo punčocháčkách ještě návleky, aby měla kolena v teple.

Malá si ráda „čte“ v gumových knížkách, má dětskou kostku, ty drobné díly, co se vkládají, jsem vytáhla, po stranách jsou různé blbinky - kuličky v plexiskle, točící kola, s tím se naučila manipulovat. Potom miluje prázdnou krabici od papírových ubrousků - tu velkou a do té si dává a vytahuje svoje chrastítka..Ještě nesedí, ale leze, sedět přes bok se snaží, stoupat.

Lehátko jsem taky neměla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23729
7.3.13 15:32

@elizabeta92 Klokanka je stejne blba jako choditko nebo hospadlo. Kdyz uz chces nosit, existuji ergonomicka nositka. Nemaji to v nazvu jen proto, aby to stalo petinasobek, ale proto, ze jsou ergonomicka, dite ma zada do tvaru C a nohy do M, coz je spravne. Navic nosice z toho neboli zada, narozdil od toho visitka.
Mam sedmimesicni holcicku, co se pokousi zvedat do sedu, ale v pohode akceptuje polohu na brisku na hraci dece, odkud ma perfektni vyhled. Muze se plazit a koulet, kam potrebuje. To je pro jeji vyvoj to nejlepsi a stoji me to pouze tu jednu deku ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí