Hořčík pro děti do 6 let

96
5.2.16 11:30

Hořčík pro děti do 6 let

Ahoj. Dětská psychiatrička doporučila dceři na tik v obličeji užívat horčík v kombinaci s B6, konkrétně Magne B6 forte. Dceři bude 6 let za dva měsíce a váží 18 kg. V lékárně se úplně zděsili, že pro ni chci hořčík, který prý takhle malé dítě nesmí užívat. Dokud jí prý nebude 6 let a nebude vážit víc jak 20 kg, tak pro ni hořčík není vůbec vhodný. Doporučili mi koupit nějaký multivitamín nebo pít Magnesii. Lékařka mne ale upozornila, že je potřeba dávat opravdu čistý hořčík s B6 po dobou alespoň 1 měsíce, aby to mělo nějaký účinek, protože v dávkách, v jakých je to v těch multivitamínech to prý účinkovat nebude. Ujistila mne, že hořčíkem se prakticky nedá předávkovat, protože přebytečný hořčík se z těla vyloučí močí. Lékárnice mne naopak děsila všemi možnými vedlejšími účinky. Nemáte s tímhle někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.2.16 11:37

Syn měl tiky po očkování, dávala jsem Magnosolv (dost silný, nevypotřebovala jsem ho v těhotenství), dávala jsem jen část-první dny tedy cca půlku sáčku, když se potíže zmírnily, tak cca 1/4, občas mu ho dám i teď. Max. by měl průjem, tak snížit..doporučila mi Mg i na neurologii.

• Citovat
  • Upravit
17221
5.2.16 11:47
@chelsea123 píše:
Dokud jí prý nebude 6 let a nebude vážit víc jak 20 kg, tak pro ni hořčík není vůbec vhodný. Doporučili mi koupit nějaký multivitamín nebo pít Magnesii. Lékařka mne ale upozornila, že je potřeba dávat opravdu čistý hořčík s B6 po dobou alespoň 1 měsíce, aby to mělo nějaký účinek, protože v dávkách, v jakých je to v těch multivitamínech to prý účinkovat nebude. Ujistila mne, že hořčíkem se prakticky nedá předávkovat, protože přebytečný hořčík se z těla vyloučí močí. Lékárnice mne naopak děsila všemi možnými vedlejšími účinky. Nemáte s tímhle někdo zkušenost?

Hlasuji, že v tomto případě má pravdu má lékařka:

http://www.magnesium.cz/…potrebujeme/

a multivitamíny „určené“ pro děti považuji v devíti případech z deseti za vyhozené peníze.

Problém bude spíš v tom, že Magne B6 Forte jsou tablety „velké jak prase“, a běžně je šestileté dítě nedokáže spolknout. (A ve vodě je člověk nerozpustí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
5.2.16 12:07

@chelsea123 Viděla bych to ta, že je dobré neříkat v lékárně pro koho daný lék je, člověk si tím ušetří spoustu zbytečností ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
5.2.16 12:10

Nám doporučila magne B6 na neurologii už v pěti letech byl takovej roztekavaj neposeda hodne se vztekal a musím říct že ho to hodně zklidnilo přestal si i kousat nehty :potlesk: Já kupuji sumivé tablety ve vodě a i mu to docela chutná :) Shodou okolností jsem se teď ptala v lékarně jestli nemám dát nějakou pauzu protože to bere už rok a lékarnice mi s usměvem řekla že to rozhodně nevadí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.2.16 12:23

@chelsea123 Dávám pětiletému a tříletému dlouhodobě a v pohodě. První příznak předávkování by byl průjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
5.2.16 13:01

@chelsea123 podle mne lékařka ví, co dělá. Tu lékárnici moc nechápu :nevim: Hlavně, když se vám tik nepodaří vyřešit, může pokračovat i další roky. Takže bych s magnéziem začala co nejrychleji a to v té předepsané formě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
5.2.16 13:04
@AliTad píše:
@chelsea123 Dávám pětiletému a tříletému dlouhodobě a v pohodě. První příznak předávkování by byl průjem.

Co dětem konkrétně dáváš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
5.2.16 13:27

@chelsea123 Dávám Magnesii lactici, staršímu jsem k tomu přidávala Pyridoxin (to je B6), teď dávám B-komplex, který ho obsahuje. B-komplex beru i já, takže mladší ho tak má v MM. Tableta nemá žádnou chuť, kluci ji normálně pochroupou, ale ze začátku jsem to mladšímu rozpouštěla v trošce vody a dávala stříkačkou. Rozpouští se dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.2.16 13:36

No ony jsou takové i ty MagneB6 sáčky ne? Nejenom tablety…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
5.2.16 13:57

My kluka koupeme v hořčíku (roztok chloridu hořečnatého). Kůže má výbornou absorpci a pro tělo to není zátěž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
5.2.16 14:32
@Katche píše:
My kluka koupeme v hořčíku (roztok chloridu hořečnatého). Kůže má výbornou absorpci a pro tělo to není zátěž.

No a to kupuješ kde? Bych si dala taky plnou vanu… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
639
5.2.16 14:53

http://www.fichema.cz/…1033034.html

dospělci 4 plné polívkové lžíce, děti maximálně 2-3.
(Musí být ve farmaceutické kvalitě, taky si jídlo nesolíme technickou solí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101775
5.2.16 15:45

@Katche To zní dobře, ukládám do oblíbených, díky :palec: teď jen ještě konečně mít i tu vanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6594
18.12.16 12:32

Holky, asi trochu hloupý dotaz :oops: - může tříleťák pít Magnézii neperlivou? Nemyslím litry denně, ale hrnek dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí